Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης BMW: Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε τα δύο θωρακισμένα αυτοκίνητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης BMW: Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε τα δύο θωρακισμένα αυτοκίνητα

Μητσοτάκης BMW: Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να εξακολουθήσει να κινείται με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε μέχρι και σήμερα.

Μητσοτάκης BMW: Σε μια σημειολογικού χαρακτήρα κίνηση προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο μετά την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργός, αλλά και την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να παραλάβει τις δύο θωρακισμένες πρωθυπουργικές BMW, ενώ αποφάσισε να εξακολουθήσει να κινείται με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη πει ότι σκοπεύει να μειώσει τις σπατάλες του κράτους και θα χρησιμοποιεί τα κυβερνητικά αεροσκάφη μόνο για έκτακτες περιπτώσεις.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχεδιάζει και αλλαγές για το Μαξίμου καθώς αναμένεται να χρησιμοποιεί το μέγαρο ως χώρο υποδοχής υψηλών προσκεκλημένων και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. Πρόθεση του προέδρου τη ΝΔ είναι να στήσει το αρχηγείο του στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στον πέμπτο όροφο αναμένεται να βρίσκεται το γραφείο του.Το πρώτο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που θα εισαχθεί στη Βουλή αμέσως μόλις ξεκινήσει το νομοθετικό έργο, στις 23 Ιουλίου.  Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ψηφίσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο πριν το ολιγοήμερο κλείσιμο της Βουλής που θα κλείσει στις 10 Αυγούστου για Δεκαπενταύγουστο.  Από τις 20 Αυγούστου, όταν θα ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες, θα έρθει στο Κοινοβούλιο το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Τα τρία πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα αφορούν τις αλλαγές στο κράτος- πακέτο με την κατάργηση του ασύλου και παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα, τη φορολογία και τις επενδύσεις. Άμεσα θα προχωρήσουν και ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι φόβοι ακυβερνησίας στην τοπική αυτοδιοίκηση λόγω της απλής αναλογικής. Μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης με έντονο συμβολισμό πέρα από το πρακτικό μέρος θα αφορά στην κατάργηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το Ελληνικό, η οποία σχεδιάζεται να γίνει άμεσα και δη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Δείτε ακόμη: 

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: 18 υπουργοί, πάνω από δέκα εξωκοινοβουλευτικοί

Η πιο τρυφερή στιγμή της ορκωμοσίας Μητσοτάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις