Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Έκλεστοουν: Ο Πούτιν είναι εντάξει τύπος
PLUS

Έκλεστοουν: Ο Πούτιν είναι εντάξει τύπος

Έκλεστοουν: «Θα έμπαινα μπροστά από πολυβόλο για να σώσω τον Πούτιν»

Έκλεστοουν: Είναι ζάμπλουτος, εκκεντρικός και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τον Πούτιν. Ο λόγος για τον Μπέρνι Έκλεστοουν, πρώην αφεντικό της F1, που αυτή τη φορά το… τερμάτισε. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έκανε πρόσφατα ορισμένες δηλώσεις στα βρετανικά ΜΜΕ, που αν μη τι άλλο μπορούν να χαρακτηριστούν αμφιλεγόμενες. Συγκεκριμένα, μιλώντας στους The Times», ανέφερε πως «Αν κάποιος κρατούσε ένα πολυβόλο και ετοιμαζόταν να πυροβολήσει τον Πούτιν, εγώ θα έμπαινα μπροστά του».

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπέρνι Έκλεστοουν αναφέρεται με κολακευτικά λόγια για τον Ρώσο πρόεδρο. Ο Έκλεστοουν έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν τον θαυμασμό του για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Μαζί έχουν θεαθεί και σε πολλές αθλητικές εκδηλώσεις. Στο παρελθόν δε έχει μιλήσει επαινετικά και για τον Χίτλερ. Όσον αφορά δε στον Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνει πεπεισμένος ότι είναι «εντάξει τύπος». Αναφερόμενος επίσης στην περσινή επίθεση κατά των Σκριπάλ στο Σάλσμπερι δηλώνει σίγουρος ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν είχε καμία ανάμειξη.

Έκλεστόουν: Απασχολημένος ο Πούτιν για να σχεδιάσει την επίθεση

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτη του 2018 ο Ρώσος πρώην κατάσκοπος Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια έπεσαν θύματα επίθεσης με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ. Για την επίθεση κατηγορήθηκαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και ο Πούτιν προσωπικά. Ο 88χρονος μεγιστάνας όμως αναφέρει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα μπορούσε να έχει καμία ανάμειξη στην επίθεση. «Θα ήταν υπερβολικά απασχολημένος για να σχεδιάσει κάτι τέτοιο», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εμπλοκή του Ρώσου προέδρου αποτελεί απλά… αποκύημα της φαντασίας ορισμένων. «Γιατί να το κάνει αυτό; Είναι καλός άνθρωπος. Ποτέ δεν έχει κάνει κάτι που να μην ήταν προς το συμφέρον του λαού», είπε χαρακτηριστικά ο Έκλεστοουν.

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε αθλητικό γεγονός

Ο πρώην CEO της Formula 1 είπε ακόμη ότι θα ήθελε να δει τον Πούτιν στο «πηδάλιο» της Ευρώπης και ότι η εισβολή στην Κριμαία είχε ως μοναδικό κίνητρο να «ενώσει ξανά τη Ρωσία». «Θα ήθελα να τον δω να κάνει κουμάντο στην Ευρώπη. Δεν έχουμε κανέναν σε αυτόν τον ρόλο, οπότε η κατάσταση δεν μπορεί να χειροτερέψει. Κάνει πάντα αυτό που υπόσχεται… Δεν είμαι υποστηρικτής της δημοκρατίας. Χρειαζόμαστε έναν δικτάτορα. Ένας δικτάτορας λέει “θα κάνω αυτό” και το κάνει. Σε μια δημοκρατία, οι αποφάσεις αποδυναμώνονται».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις