Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αργεντινή Copa America: Αποβολή Μέσι, ύστερα από 14 χρόνια
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αργεντινή Copa America: Αποβολή Μέσι, ύστερα από 14 χρόνια

Αργεντινή Copa America: Ο διαιτητής Ντίας Ντε Βιβάρ αποφάσισε να αποβάλει τον Μέσι και τον Μεδέλ στο 37’ της αναμέτρησης της Αργεντινής με την Χιλή για τον μικρό τελικό του Copa America.

Αργεντινή Copa America: Η πρώτη απευθείας αποβολή του Λιονέλ Μέσι μετά το 2005 στην καριέρα του είναι γεγονός και μάλιστα δίχως να… κάνει τίποτα. Το Κόπα Αμέρικα τελείωσε άδοξα για τον Λιονέλ Μέσι μιας και στον μικρό τελικό Αργεντινή-Χιλή του Κόπα Αμέρικα αποβλήθηκε απευθείας. Στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης Αργεντινή – Χιλή (μικρός τελικός Copa America) οι Μέσι και Μεντέλ αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα. Οι δυο παίκτες είχαν μια μικρή αψιμαχία μετά από μια διεκδίκηση της μπάλας και ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο Παραγουανός Μάριο Ντίας, χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλε απευθείας κόκκινη κάρτα και στους δυο αρχηγούς.

Ο διαιτητής έκανε μάλιστα και χρήση του VAR και επέμεινε στην απόφαση του. Για τον μεγάλο σταρ της Αλμπισελέστε, αυτή ήταν η πρώτη φορά που αποβάλλεται σε επίσημο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του και συνολικά η δεύτερη. Η προηγούμενη είχε καταγραφεί πριν από 14 χρόνια. Στις 17 Αυγούστου 2005 σε φιλική αναμέτρηση της Αργεντινής με την Ουγγαρία στο Φέρεντς Πούσκας Στέντιον (αποτέλεσμα 1-2 υπέρ της Αλπισελέστε) ο Μέσι είχε αντικαταστήσει τον Λισάντρο Λόπες στο 64′ και στο επόμενο λεπτό αντίκρισε απευθείας κόκκινη για χτύπημα σε αντίπαλο.

Με την Μπαρτσελόνα ο Αργεντινός δεν έχει αποβληθεί ποτέ. Όσον αφορά τον Γκάρι Μεντέλ η κόκκινη που είδε στο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στην Αργεντινή, ήταν η υπ΄αριθμόν 5.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Φόιτ, Πετσέλα, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πολ, Παρέδες, Λο Σέλσο (90′ Φούνες Μόρι), Μέσι, Αγουέρο (81′ Σουάρες), Ντιμπάλα (67’ Ντι Μαρία).

ΧΙΛΗ: Αριας, Ντίας, Μεδέλ, Χάρα (50’ λ. τρ. Μαριπάν), Ισλα, Αράνγκις (83′ Καστίγιο), Πούλγκαρ, Βιδάλ, Μποσεζούρ, Βάργκας, Σάντσες (17’ λ. τρ. Φερνάντες).

Αργεντινή Copa America: Δείτε το βίντεο

Αργεντινή Copa America: Τα highlights του ματς με τη Χιλή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις