Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρκάς – εκλογές: Το σκίτσο για τον Τσίπρα και το δημοψήφισμα, από τα πιο σκληρά των ημερών
ΕΛΛΑΔΑ

Αρκάς – εκλογές: Το σκίτσο για τον Τσίπρα και το δημοψήφισμα, από τα πιο σκληρά των ημερών

Αρκάς - εκλογές: Ο Αρκάς μέσω ενός ακόμα σκίτσου του σχολιάζει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αρκάς – εκλογές: Ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές της 7η Ιουλίου συνεχίζει το «σφυροκόπημά» του μέσω των βιτριολικών σκίτσων. Ο Αρκάς ανέβασε ένα στριπάκι το οποίο δείχνει μία φωνή μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου να λέει: «Τους είπα τα πιο τερατώδη ψέματα και αυτοί με ψήφισαν. Τους έσυρα σε ένα γελοίο δημοψήφισμα και αυτοί ψήφισαν ό,τι τους είπα. Έγραψα το αποτέλεσμα στα παλιά μου τα παπούτσια και αυτοί με ξαναψήφισαν. Τι διάολο έπαθαν τώρα ξαφνικά;». Ο Αρκάς αφήνει αιχμές για τους ψηφοφόρους που ακόμη δηλώνουν πως θα ψηφίζουν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, ενώ υπενθυμίζει το μεγάλο ψέμα του 2015.

Πρόσφατα, ο Αρκάς περιέγραψε με αιχμηρό τρόπο την αντίδραση ενός τηλεθεατή που παρακολουθεί μια τηλεοπτική συνέντευξη σχολίασε ο Αρκάς τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ.Στο σκίτσο ο τηλεθεατής αναφέρει: «Είναι κουραστικό να προσπαθείς να καταλάβεις πότε λέει αλήθεια κάποιος και πότε ψέματα! Όταν όμως ξέρεις ότι λέει μόνο ψέματα τον παρακολουθείς άνετα!». Το άλλο σκίτσο που έκανε πάταγο – από τα πολλά του Αρκά για τις εκλογές – είναι η «επιστολή» που θα έγραφε ο Αλέξης Τσίπρας προς την… καρέκλα της εξουσίας την οποία αναμένεται να αποχωρήσει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Στο σκίτσο φαίνεται η καρέκλα να «διαβάζει» την επιστολή που συνέταξε «με ραγισμένη καρδιά αυτός που σε αγάπησε όσο κανένας άλλος».

«Έγινε το απίστευτο, το τερατώδες! Μας χωρίζουν!» ξεκινά η επιστολή ο «συντάκτης» της οποίας σε άλλο σημείο τόνιζει «ξέρεις ότι όταν πρόκειται γαι σένα δεν διστάζω μπροστά σε τίποτα. Ξέρεις ότι θα κάνω τα πάντα για να βρεθώ πάλι στην αγκαλιά σου».

Αρκάς – εκλογές: Δείτε τα σκίτσα

Αρκάς – εκλογές: Δεν μιλούσα, αλλά ψήφισα…

Μια παράφραση του γνωστού ποιήματος «Όταν ήρθαν να πάρουν…», χρησιμοποίησε ο Αρκάς στο σκίτσο εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ο σκιτσογράφος παρουσιάζει τον «πολίτη» του να λέει: «Μου είπαν ότι είμαι ο ταξικός εχθρός και πρέπει να πληρώσω. Δεν μίλησα. Με γονάτισαν με θηριώδεις εισφορές και εκδικητική φορολογία. Δεν μίλησα. Όταν μου έκαψαν το αυτοκίνητο και μου έσπασαν το μαγαζί, με είπαν νοικοκυραίο, ακροδεξιό και φασίστα. Δεν μίλησα. Όταν καιγόταν το σπίτι μου και οι δικοί μου, με είπαν παράνομο και αυθαίρετο. Δεν μίλησα. Όταν αποφάσισαν για μεγάλα εθνικά θέματα χωρίς να με ρωτήσουν με είπαν εθνίκι και γραφικό. Δεν μίλησα… Αλλά όταν ήρθε η ώρα, ψήφισα! Τώρα μου λένε ότι αδίκησαν τη μεσαία τάξη και ήρθε ο καιρός να επανορθώσουν. Τώρα! Λίγο πριν τις εκλογές!… Δεν μιλάω…»

Πριν από ένα μήνα περίπου, στις αρχές Ιουνίου, ο Αρκάς είχε ανεβάσει ένα σκίτσο με παρόμοιο περιεχόμενο, όπου έγραφε: «Μου είπαν ότι είμαι ο ταξικός εχθρός και πρέπει να πληρώσω. Δεν μίλησα. Με γονάτισαν με θηριώδεις εισφορές και εκδικητική φορολογία. Δεν μίλησα. Όταν μου έσπασαν το μαγαζί, με είπαν νοικοκυραίο, ακροδεξιό και φασίστα. Δεν μίλησα.
Όταν καιγόταν το σπίτι μου και οι δικοί μου, με είπαν παράνομο και αυθαίρετο. Πάλι δεν μίλησα… Αλλά όταν ήρθε η ώρα ψήφισα! …  Τώρα μου λένε ότι αδίκησαν τη μεσαία τάξη και ήρθε ο καιρός να επανορθώσουν. Τώρα! Ένα μήνα πριν τις εκλογές!… Πάλι δεν μιλάω…».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις