Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γκοφ – Wimbledon: Μια 15χρονη τρελαίνει το Λονδίνο (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκοφ – Wimbledon: Μια 15χρονη τρελαίνει το Λονδίνο (vid)

Γκοφ - Wimbledon: Στους 16 του Wimbledon προκρίθηκε η Κόκο Γκοφ που νίκησε 2-1 (3-6, 7-6, 7-5) την Πολόνα Χέρτσογκ σε 2 ώρες και 47 λεπτά

Γκοφ – Wimbledon: Μέχρι τώρα η Κόρι Κόκο Γκοφ είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Wimbledon. Η 15χρονη Αμερικανίδα, την οποία οι ειδικοί τολμούν να χαρακτηρίζουν ως την επόμενη Σερένα Γουίλιαμς, έκανε πάλι το θαύμα της. Στην πρώτη εμφάνιση στο Centre Court του Λονδίνου κατάφερε να νικήσει 2-1 (3-6, 7-6, 7-5) τη Σλοβένα Πολόνα Χέρτσογκ, νούμερο 35 του ταμπλό. Προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στη φάση των 16 του Wimbledon και την προσεχή Δευτέρα θα αντιμετωπίσει τη Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ.

Η Γκοφ μετέχει για πρώτη φορά στη ζωή της σε Grand Slam. Νίκησε αρχικά τη Βίνους Γουίλιαμς, αδερφή της Σερένα, που είναι ένα από τα «είδωλά» της. «Οι αδερφές Γουίλιαμς είναι ο λόγος που κρατάω ρακέτα στα χέρια μου» είπε αμέσως μετά από εκείνο τον αγώνα. Όπως φαίνεται δεν την κρατάει απλά, αλλά δίνει στις αντιπάλους της να καταλάβουν ότι είναι μικρή μόνο στην ηλικία. Ακόμη και ο μεγάλος Ρότζερ Φέντερερ στάθηκε έκθαμβος για να τη χαιρετίσει και να της πει δυο λόγια, μόλις τη συνάντησε στο Λονδίνο.

https://twitter.com/Wimbledon/status/1147222675531673601?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1147222675531673601&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sdna.gr%2Ftenis%2Fgrand-slam%2Fwimbledon%2Farticle%2F614908%2Fsynexizetai-oneiro-gia-tin-koko-vids

Δύο match point

Το πιο συγκλονιστικό με τη μικρή Κόκο, όπως της αρέσει να την αποκαλούν, είναι ότι έφτασε δύο φορές ένα βήμα από την ήττα στον αγώνα με τη Χέρτσογκ. Η Σλοβένα είχε δύο match point για να πάρει τη νίκη στο δεύτερο σετ, καθώς είχε προηγηθεί 5-2(!) αλλά δεν τα κατάφερε, χάρη στο πείσμα που έδειξε η Γκοφ. Το παιχνίδι κράτησε 2 ώρες και 47 λεπτά και η νεαρή Αμερικανίδα πραγματικά ίδρωσε για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.

Ο κόσμος όχι απλά αναγνώρισε την προσπάθειά της αλλά την αποθέωσε σαν να είχε κατακτήσει η μικρή το Wimbledon. Μέσα και έξω από το κεντρικό κορτ που γινόταν ο αγώνας. Περιττό να αναφέρουμε ότι η Χάλεπ και όποια άλλη βρεθεί αντίπαλός της από εδώ και στο εξής, έχει χάσει σε πρώτη φάση τη μάχη με το κοινό. Η Γκοφ έχει έναν μεγάλο σύμμαχο στην παρθενική της εμφάνιση σε ένα τέτοιο τουρνουά και δεν θα τον αποχωριστεί μέχρι να ολοκληρώσει τους αγώνες της. Από το 1991 που η 15χρονη Τζένιφερ Καπριάτι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Wimbledon έχει να συμβεί κάτι παρόμοιο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις