Γιώργος Βλάχος: «Μπροστά μας ανοίγεται μια ιστορική ευκαιρία»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Βλάχος: «Μπροστά μας ανοίγεται μια ιστορική ευκαιρία»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

«Δεσμεύομαι να αποτελώ μια καθαρή, δυναμική, και παρεμβατική φωνή σε οτιδήποτε αποφασιστεί για τον τόπο μας».

05.07.2019 | 21:29

«Την παρατεταμένη εκκρεμότητα που γλιτώνουμε με τις πρόωρες εκλογές, δεν πρέπει δια της ψήφου του ο ελληνικός λαός να την επαναφέρει», τονίζει ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ στην Ανατολική Αττική κ. Γιώργος Βλάχος στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Alpha freepress. Παράλληλα, ο κ. Βλάχος επισημαίνει ότι «η ΝΔ χρειάζεται κάθε ψήφο, χρειάζεται όλες τις κοινωνικές δυνάμεις για να γίνουν οι αλλαγές» και αυτό όχι γιατί επιδιώκει την αυτοδυναμία από αλαζονεία, αλλά γιατί «είναι ανάγκη για την ίδια τη χώρα να προκύψει αποτελεσματική λύση από τις εκλογές, δηλαδή σταθερή κυβέρνηση».

Ποιά είναι η εκτίμησή σας για το αποτέλεσμα της Κυριακής;

«Από τις καθημερινές περιοδείες μου στην Ανατολική Αττική και τις συναντήσεις μου με τους πολίτες διαπιστώνω ότι:

-από τη μια η δυσφορία τους για το ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές έχει μετατραπεί σε αγανάκτηση και θυμό, ακόμη κι από εκείνους που παλαιότερα δεν εκδηλώνονταν δημόσια,

-από την άλλη εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να κάνουν πράξη την πολιτική αλλαγή.

Παράλληλα, αξιώνουν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σοβαρότητα, καθαρές θέσεις και κυβερνητικό πρόγραμμα που ν’ ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής. Διαπιστώνω επίσης ότι η κοινωνία είναι σήμερα περισσότερο ώριμη από ποτέ να συναινέσει σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που παλαιότερα δεν αποδεχόταν. Η συγκυρία είναι συνεπώς ευνοϊκή κι η ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας ιστορική. Εναπόκειται σε όλους μας, με την ψήφο μας στις 7 Ιουλίου, να την αξιοποιήσουμε».

Θεωρείτε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχθεί αυτοδύναμη;

«Η αυτοδυναμία είναι πιο κοντά από ποτέ. Χρειάζεται, όμως, όλοι μας να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, καθαρή αυτοδυναμία για να μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμά της. Θέλω με την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω ότι η Νέα Δημοκρατία δεν επιδιώκει την αυτοδυναμία από αλαζονεία. Είναι ανάγκη για την ίδια τη χώρα να προκύψει αποτελεσματική λύση από τις εκλογές, δηλαδή σταθερή κυβέρνηση. Διότι την παρατεταμένη εκκρεμότητα που γλιτώνουμε με τις πρόωρες εκλογές, δεν πρέπει δια της ψήφου του ο ελληνικός λαός να την επαναφέρει.

Σκεφτείτε για παράδειγμα τι πρόκειται να συμβεί στο αντίθετο ενδεχόμενο: να μην υπάρξει αυτοδυναμία την Κυριακή, να ξεκινήσουν οι διερευνητικές εντολές και συσκέψεις επί συσκέψεων, που πιθανότατα θα διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι, ώστε είτε να καταλήξουμε μόνο σε ορισμένα βασικά που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί, είτε σε επαναληπτικές εκλογές. Αυτός ο κίνδυνος πρέπει να αποτραπεί. Κι αφού ως κοινωνία έχουμε πάρει την απόφαση ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να δώσει κι ότι η παραμονή της απλά διατηρεί το αδιέξοδο, θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε το καθοριστικό βήμα της πολιτικής αλλαγής».

Σας προβληματίζει το ενδεχόμενο, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών, κάποιοι πολίτες να επιλέξουν τη θάλασσα αντί την κάλπη;

«Το πρώτο βήμα για ν’ αρχίσει να αλλάζει η χώρα μας προς το καλύτερο και να βελτιώνεται η ζωή όλων μας είναι να ψηφίσουμε την Κυριακή 7 Ιουλίου και να μην επικρατήσει η άποψη “η Νέα Δημοκρατία κερδίζει ούτως ή άλλως, γιατί να πάω κι εγώ να ψηφίσω;”. Πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι η ΝΔ χρειάζεται κάθε ψήφο, χρειάζεται όλες τις κοινωνικές δυνάμεις για να γίνουν οι αλλαγές. Εκτιμώ, συνεπώς, ότι οι πολίτες όπως ψήφισαν στις ευρωεκλογές με ωριμότητα, ανάλογα πρόκειται να πράξουν και στις εθνικές».

Ειδικότερα, οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής, γιατί να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία; Τι έχουν να περιμένουν;

«Η Ανατολική Αττική είναι περιοχή με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα καθώς αποτελεί:

συγκοινωνιακό κόμβο με το διεθνές αεροδρόμιο της χώρας και δύο σημαντικά λιμάνια (Λαύριο-Ραφήνα),

ιστορικό-πολιτιστικό πόλο παγκόσμιας εμβέλειας, με δυνατότητες στην τουριστική αγορά,

επιχειρηματικό κέντρο με πολλές και σημαντικές μεταποιητικές μονάδες,

κέντρο αγροτικής παραγωγής που καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών του λεκανοπεδίου,

κέντρο επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, υψηλής τεχνολογίας και logistics.

Αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα έχει την βούληση να αξιοποιήσει η αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μ’ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο δίνει βαρύτητα στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής με χαρακτηριστικότερα την επέκταση του προαστιακού και της Αττικής Οδού στα δύο λιμάνια».

Γιατί οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής να σας ψηφίσουν ξανά;

«Στην προσπάθεια που κάνει η παράταξη για την αυτοδυναμία και την ισχυρή κυβέρνηση, δίνω κι εγώ το δικό μου αγώνα μαζί με όλους τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής. Ζητώ την ανανέωση της αγάπης και της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας με τη δέσμευση να μην τους πικράνω ποτέ και να συνεχίσω με το ίδιο ύφος και ήθος, με ευπρέπεια, εντιμότητα, αμεσότητα και συναδελφικότητα. Με τη δέσμευση να αποτελώ μια καθαρή, δυναμική, και παρεμβατική φωνή σε οτιδήποτε αποφασιστεί για τον τόπο μας. Με άλλα λόγια μια χρήσιμη παρουσία για την Ανατολική Αττική και μια υπεύθυνη φωνή για την Πατρίδα».

Από την έντυπη έκδοση της Alpha freepress 

Δείτε ακόμη:

Η Ανατολική Αττική χρειάζεται λύσεις μακράς πνοής

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής και στο Πολυδένδρι ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος

Σε επιχειρήσεις των Αχαρνών ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος

Γιώργος Βλάχος: Ο στόχος της αυτοδυναμίας και η Νέα Δημοκρατία, ως μοναδική “εγγύηση”

Exit mobile version