Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία – Βούλα: Επιχειρηματίας επέστρεψε σπίτι του και τον… περίμεναν ένοπλοι κουκουλοφόροι
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία – Βούλα: Επιχειρηματίας επέστρεψε σπίτι του και τον… περίμεναν ένοπλοι κουκουλοφόροι

Ληστεία - Βούλα: Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος στους αστυνομικούς, οι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν τα ξημερώματα μέσα στο σπίτι του.

Ληστεία – Βούλα: Επέστρεψε από το Ντουμπάι, όπου είχε ταξιδέψει στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας και σχεδόν αμέσως δέχθηκε την “επίσκεψη” των ληστών μέσα στο σπίτι του, στη Βούλα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Βέβαιοι- άγνωστο από που πληροφορημένοι- ότι ο 46χρονος επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στην πώληση ειδών κινητής τηλεφωνίας στα Νότια Προάστια, είχε φυλαγμένο στο σπίτι του μεγάλο χρηματικό ποσό, οι δράστες οργάνωσαν την ένοπλη εισβολή στην οικία του. Όπως κατήγγειλε στην Ασφάλεια, οι δράστες που φορούσαν κουκούλες, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα κατάφεραν να βρεθούν μέσα στο δωμάτιο – γραφείο του επιχειρηματία. Τον λήστεψαν και διέφυγαν ενώ η σύντροφός του και μία φίλη της που βρίσκονταν σε άλλο δωμάτιο δεν αντελήφθησαν το παραμικρό.

“Εκεί που εργαζόμουν, κατάλαβα ότι ένα χέρι με πίεζε στον ώμο”, είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς που έφθασαν στο σπίτι μετά την καταγγελία. Απαίτησαν τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι. “Τους έδωσα 6.000 ευρώ, αλλά αυτοί απαιτούσαν με την απειλή των όπλων, όπως έλεγαν, τα άλλα τα πολλά”. Εν τέλει βρήκαν σε μια κρύπτη άλλα 6.000 ευρώ και ακριβά ρολόγια και διέφυγαν. Τις ίδιες ώρες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής έφθαναν στη σύλληψη 35χρονου, ο οποίος αναζητείτο καθώς το 2014 με συνεργό του είχαν αρπάξει με την απειλή των όπλων  το αυτοκίνητο από δύο γυναίκες, είχαν ληστέψει έναν οδηγό φορτηγού με τσιγάρα και είχαν πυρπολήσει ένα κατάστημα.

Η Ε.Κ.Α.Μ στη σύλληψη

Ο καταζητούμενος συνελήφθη στην Αρτέμιδα με τη συνδρομή της  Ε.Κ.Α.Μ, η συμμετοχή της οποίας καταδεικνύει και το βαθμό επικινδυνότητάς του. Πρόκειται για έναν επικίνδυνο ληστή, ο οποίος μαζί με συνεργό του το 2014 – συνελήφθη κι αυτός-είχαν αφαιρέσει από το Ελληνικό με απειλή όπλων το αυτοκίνητο από δύο γυναίκες, είχαν ληστέψει ένα φορτηγάκι με τσιγάρα και είχαν βάλει φωτιά σε ένα κατάστημα.

Καλάσνικοφ, σφαίρες, μαχαίρια, σιδερογροθιά

Στο σπίτι όπου συνελήφθη στην Αρτέμιδα και στην οικία του 30χρονου, κατασχέθηκαν, αυτόματο όπλο, τύπου Kalashnikov, με γεμιστήρα με 11 φυσίγγια, πιστόλι με γεμιστήρα, 59 φυσίγγια, δύο μαχαίρια και σιδερογροθιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις