Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Γιατί να ψηφίσεις “Πλεύση Ελευθερίας”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Γιατί να ψηφίσεις “Πλεύση Ελευθερίας”

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πάμε τη Δευτέρα, με Ζωή στη Βουλή, τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους δημοσιογράφους.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους δημοσιογράφους, τόνισε πως «στις κάλπες της 7ης Ιουλίου ο ελληνικός λαός έχει την επιλογή να παλέψει για την αξιοπρέπειά του». Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, είπε χαρακτηριστικά: «Καλούμε τον λαό να εμπιστευτεί την Πλεύση Ελευθερίας και να τη στηρίξει με την ψήφο του ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζουμε. Η ψήφος εμπιστοσύνης στην Πλεύση Ελευθερίας την ερχόμενη Κυριακή θα είναι η αρχή μιας συλλογικής μάχης για να έχουν οι νέοι προοπτική στο μέλλον και οι μεγάλοι μια ζωή με αξιοπρέπεια. Πάμε, λοιπόν, τη Δευτέρα, με Ζωή στη Βουλή».

Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο «για ένα ολόκληρο σύστημα που λυσσομανάει για να πείσει τους πολίτες ότι δεν μπορούν να παλέψουν, ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να συμβιβαστούν και ότι τα μνημόνια δεν ανατρέπονται, το δημόσιο χρέος δεν διαγράφεται, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ακυρώνεται». «Εμείς απαντάμε σε όλα αυτά με ντοκουμέντα και λέμε ότι το δικό μας «όχι» έχει νομική και πολιτική εγκυρότητα. Ότι τα μνημόνια ανατρέπονται, το δημόσιο χρέος διαγράφεται και η Συμφωνία των Πρεσπών ακυρώνεται», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Είναι αυτονόητο όταν παραβιάζονται τα δικαιώματα σου να αντιδράς και να διεκδικείς. Αυτό πρέπει να κάνουμε στη χώρα μας. Αμύνεσαι όταν προσπαθούν να αφαιρέσουν τη ζωή σου, αντιστέκεσαι με κάθε μέσο όταν καταλύεται η Δημοκρατία».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Όσα συμβαίνουν, είναι κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας επέμεινε ότι «η χώρα μας δεν είναι ανυπεράσπιστη» και ότι «υπάρχουν τα νομικά και πολιτικά εργαλεία, για να την υπερασπιστούμε». «Αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας είναι κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Μπορούμε να τα σταματήσουμε, να τα ακυρώσουμε με πράξεις. Και εμείς ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε με τι νομικές ενέργειες μπορούμε να τα αποτρέψουμε», είπε. Η κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε έμφαση τόσο στη διαγραφή του παράνομου, όπως το χαρακτήρισε, δημόσιου χρέους όσο και στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ύψους 341 δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι «η απάντηση σε αυτούς που μας λένε να παραιτηθούμε είναι ότι εμείς δεν αποποιούμαστε τις ζωές μας».

Λεωνίδας Παπαδόπουλος: Στις 7 Ιουλίου διακυβεύεται αν ο λαός θέλει μια ομάδα αντίστασης στη Βουλή

«Η ψήφος στην Πλεύση Ελευθερίας θα είναι μόνο η αρχή για τα επόμενα που θα έρθουν. Στις 7 Ιουλίου το διακύβευμα θα είναι αν θέλουμε τη φωνή αυτών που υψώνουν τη γροθιά τους, που αντιστέκονται, αντιδρούν και μπορούν να ανοίξουν στη Βουλή μια ρωγμή για να μπει φως», επισήμανε ο επικεφαλής του Κινήματος Δεν Πληρώνω και υποψήφιος με την Πλεύση Ελευθερίας στη Β΄Αθηνών, Λεωνίδας Παπαδόπουλος.

«Αυτό που διακυβεύεται την ερχόμενη Κυριακή στις εθνικές εκλογές, είναι αν ο λαός θέλει μια ομάδα αντίστασης στη Βουλή για να διεκδικήσει τα δίκαια του, και δεν θα επιτρέψει την ολοκλήρωση ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου σχεδίου όλων αυτών που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Γιατί, αν συμβεί αυτό, θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα στη χώρα και στο λαό μας», τόνισε από την πλευρά του ο υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, Διαμαντής Καραναστάσης.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θες κι εσύ #ζωή στη Βουλή;
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις