Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Athens Voice γραφεία: Βανδαλισμός μετά το σχόλιο για τη μετανάστρια
ΕΛΛΑΔΑ

Athens Voice γραφεία: Βανδαλισμός μετά το σχόλιο για τη μετανάστρια

Athens Voice γραφεία: Άγνωστοι βανδάλισαν το βράδυ της Δευτέρας την είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Athens Voice στο κέντρο της Αθήνας.

Athens Voice γραφεία: Άγνωστοι βανδάλισαν την είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Athens Voice στο κέντρο της Αθήνας. Με σπρέι έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στα οποία αναγράφονταν οι φράσεις: «Για κάθε δημοσίευμα γεμάτο ρατσισμό απέναντί σας θα έχετε τον φεμινισμό» και «Με τις μετανάστριες είμαστε μαζί, σκατά στην Athens Voice και κάθε ρατσιστή». Υπενθυμίζεται πως συντάκτης της στήλης Inbox της αθηναϊκής free press εφημερίδας έγραψε σε ανάρτηση που ανέβηκε στη σελίδα της εφημερίδας στο Facebook: «Μετανάστρια από την Αρμενία, αποκλειστική νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Νίκαιας πήδηξε από το παράθυρο και σκοτώθηκε για να μην απελαθεί. Κρίμα, έχασε την ευκαιρία να συνοδεύσει τον Τσίπρα στη δεξίωση του προεδρικού».

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την οργή των χρηστών του Διαδικτύου, με την Athens Voice να την κατεβάζει άμεσα από το Facebook. Στη συνέχεια, η εφημερίδα ζήτησε συγγνώμη και προσπάθησε να εξηγήσει το «πραγματικό νόημα» του σχολίου της. Κάνοντας μία αναδρομική σύγκριση της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο μεταναστευτικό πριν και αφού είχε γίνει κυβέρνηση, η Athens Voice απάντησε στα αρνητικά σχόλια.

Η συγγνώμη

«Αυτό το νόημα είχε το επίμαχο σχόλιο. Δεν υπήρχε καμία υποψία χιούμορ σ’ αυτό, παρά μόνο πικρία για αυτή την υποκριτική ευαισθησία. Όπως αν κυνηγούσαν ένα μικρό παιδάκι από την Αφρική στα φανάρια και το χτυπούσε αυτοκίνητο, θα λέγαμε «δεν πρόλαβε να γίνει Αντετοκούνμπο για να μας κάνει υπερήφανους».

Δεν μιλάμε για τους νεκρούς, μιλάμε για την υποκρισία της εξουσίας που εργαλειοποιεί τα προβλήματα κάνοντάς τα επικοινωνιακές φανφάρες, την ίδια στιγμή που αφήνει να πεθαίνουν κυνηγημένοι οι αληθινοί άνθρωποι. Έρημοι και μόνοι σε έναν ακάλυπτο κρατικού νοσοκομείου. Ανώνυμοι, χωρίς χαρτιά, προσπαθώντας να βγάλουν ένα μεροκάματο για να ζήσουν. Χωρίς να τους πάει κανένας τώρα στο Προεδρικό.

Παρά τις προθέσεις μας το σχόλιο παρερμηνεύτηκε. Όχι μόνο από αυτούς που το παρερμήνευσαν επίτηδες ακριβώς γιατί καταλάβαιναν τη στόχευσή του. Αλλά και από κανονικούς ανθρώπους και από φίλους μας. Άρα ήταν άστοχο και για αυτό αποσύρθηκε και ελπίζουμε ότι τουλάχιστον εξηγήσαμε τώρα το πραγματικό του νόημα. Ζητάμε συγγνώμη, πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί στα ευαίσθητα θέματα, στον δημόσιο λόγο δεν έχουν όλοι τους ίδιους κώδικες. Πήραμε ένα μάθημα, ας γίνει μάθημα για όλους».

Athens voice σχόλιο: Αντίδραση της Έλενας Ακρίτα

Στον “χορό” μάλιστα μπήκε και η Έλενα Ακρίτα, η οποία ενημερώνει μέσω Facebook πως ακυρώνει προγραμματισμένη συνέντευξη στην Athens voice με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μου ζήτησαν συνέντευξη για το βιβλίο μου ‘Τα τάπερ της Αλίκης’ κι αρχικά είχα δεχτεί. Εννοείται ότι την ακυρώνω. Πάρε με μαζί σου, Γιώργη #προσοχήγλιστράεικάτω #ζουνανάμεσαμας #trashrules #σουβρωμάεικαισένακάτι;».

 

Για απανθρωπιά κάνει λόγο η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου αναφορικά με την σημερινή ανάρτηση της Athens Voice η οποία προκάλεσε σάλο αφού έκανε απρεπές «μαύρο χιούμορ» με τη νεκρή μετανάστρια-νοσοκόμα. Μάλιστα η κυρία Αχτσιόγλου μετά από αυτή την εξέλιξη αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη της συνέντευξη στο συγκεκριμένο Μέσο Ενημέρωσης.

“Η σημερινή ανάρτηση της Athens Voice (official) που λοιδωρεί μια νεκρή μετανάστρια- καταδεικνύει τον μεγαλύτερο κίνδυνο που μας απειλεί: τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Αυτό είναι τελικά το σημείο συνάντησης του ρατσισμού, του σεξισμού και της ταξικής υπεροψίας. Και με αυτό το σύμπαν δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαλόγου.

Πριν λίγες μέρες είχα δεχτεί την πρόταση να παραχωρήσω μια συνέντευξη στην Athens Voice παρότι ο λόγος της συχνά είναι εξαιρετικά κατεδαφιστικός έναντι της κυβέρνησης. Προφανώς μετά τα σημερινά, ακύρωσα την συνέντευξη. Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω. Γιατί εδώ δεν πρόκειται για πολιτική διαφωνία. Εδώ πρόκειται για απανθρωπιά.”

Athens Voice: Η κυρία υπουργός ας αναζητήσει την «απανθρωπιά και τον κοινωνικό κανιβαλισμό» στην πολιτική της κυβέρνησής της

Σήμερα η κυβέρνηση της κυρίας Αχτσιόγλου είναι υπόλογη. Μια άτυχη εργαζόμενη μετανάστρια σε νοσοκομείο, προσπαθώντας να αποφύγει τον έλεγχο, έπεσε στο κενό και βρήκε τραγικό θάνατο. Εμείς δεν εργαλειοποιούμε τον θάνατο, όπως έκανε το δικό της κόμμα, ο δημοκρατικός κόσμος δεν θα τους φωνάξει «δολοφόνους», όπως έκανε παλιότερα το δικό της κόμμα. Όμως δεν θα επιτρέψουμε και τη χυδαία αντιστροφή της πραγματικότητας, όπως αυτή που επιχειρεί να κάνει η κυρία Αχτσιόγλου.

Η Athens Voice δεν λοιδώρησε καμία μετανάστρια. Αντίθετα, λοιδώρησε την κυβέρνηση της κ. Αχτσιόγλου, η οποία τώρα ξέρει να κάνει ελέγχους στις μετανάστριες νοσηλεύτριες που φυλάνε τους αρρώστους μας στα νοσοκομεία, αλλά τότε στην αντιπολίτευση έστηνε επικοινωνιακά χάπενινγκ στο Προεδρικό Μέγαρο για φωτογραφίες με φωτογενείς μετανάστες. Η κυρία υπουργός ας αναζητήσει την «απανθρωπιά και τον κοινωνικό κανιβαλισμό» στην πολιτική της που οδήγησε στην Ειδομένη και στη Μόρια, όχι στα μέσα ενημέρωσης που της κάνουν κριτική.

Αντίδραση Δημήτρη Τζανακόπουλου

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, για το σχόλιο της Athens Voice, σχετικά με το θάνατο της αποκλειστικής νοσοκόμας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

“Όταν ο μισανθρωπισμός γίνεται αξία έχουμε καθήκον να υψώσουμε τη φωνή μας. Όταν ο κοινωνικός κανιβαλισμός θριαμβεύει κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Να μην το συνηθίσουμε! Να μην το επιτρέψουμε!”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις