Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Wimbledon: Η 15χρονη Γκάουφ απέκλεισε τη 40αρα Βίνους! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Wimbledon: Η 15χρονη Γκάουφ απέκλεισε τη 40αρα Βίνους! (vid)

Wimbledon: Το κορίτσι-θαύμα του παγκόσμιου τένις απέκλεισε στον πρώτο γύρο του Wimbledon τη Γουίλιαμς και ξέσπασε σε κλάματα

Wimbledon: Τη λένε Κόρι Γκάουφ, είναι 15 χρόνων και από την πρώτη μέρα του Wimbledon μιλάει όλος ο πλανήτης γι’ αυτήν. Η νεαρή Αμερικανίδα, που μοιάζει στην όψη με τη Σερένα Γουίλιαμς και θεωρείται το επόμενο μεγάλο αστέρι του τένις, νίκησε 2-0 σετ (6-4, 6-4) την αδερφή της Σερένα, Βίνους, που εδώ και λίγες μέρες έχει κλείσει τα 39 και είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία τενίστρια που πήγε στο Λονδίνο. Η Γκάουφ αποθεώθηκε από το κοινό και τους γονείς της που βρίσκονταν στην κερκίδα, ενώ ξέσπασε σε κλάματα μετά τη μεγάλη επιτυχία της.

Από το 1991 είχε να εμφανιστεί τόσο νεαρή τενίστρια σε Wimbledon και μάλιστα να κάνει νίκη στον πρώτο γύρο. Σε εκείνη τη διοργάνωση η Αμερικανίδα Τζένιφερ Καπριάτι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά(!), έχοντας νικήσει στη φάση των 8 τη θρυλική Μαρτίνα Ναβρατίλοβα. Στο πρώτο σετ η Γκάουφ κράτησε το σερβίς της και το ένα και μοναδικό μπρέικ που έκανε, ήταν αρκετό για να τη φέρει σε θέση ισχύος. Στο δεύτερο, παρόλο που το κέρδισε πάλι με 6-4, έγινε μεγαλύτερη μάχη. Η Βίνους αντιστάθηκε περισσότερο αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει.

Τα κατορθώματα της Γκάουφ

Η Γκάουφ κατέχει την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην κατηγορία των juniors (παιδιά ηλικίας μέχρι και 18 ετών που γίνονται επαγγελματίες), στην οποία κατέκτησε το Roland Garros, ενώ αγωνίστηκε και στον πρώτο προκριματικό του US OPEN στην επαγγελματική κατηγορία. Επίσης, στα 13 έγινε η νεαρότερη φιναλίστ του US OPEN Juniors. Στην ίδια ηλικία έφτασε στον τελικό του Wimbledon έχοντας το Νο3 στο τουρνουά κι ενώ ήταν η μικρότερη από όλες όσες είχαν αγωνιστεί.

Κατέκτησε το Roland Garros κι έγινε η τέταρτη νεαρότερη σε ηλικία πίσω από τις Μαρτίνια Χίνγκις, Τζένιφερ Καπριάτι και Γκαμπριέλα Σαμπατίνι που πρωταγωνίστησαν για πολλά χρόνια στο παγκόσμιο τένις. Στα 10 ήταν η νικήτρια στο εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ σε χωμάτινη επιφάνεια για ηλικίες μέχρι 12 ετών. Τα σερβίς της φτάνουν πλέον ακόμη και τα 193 χλμ/ώρα!

Εκτός Wimbledon η Οσάκα

Η νίκη της Γκάουφ επί της Βίνους Γουίλιαμς επισκίασε τον αποκλεισμό της Ναόμι Οσάκα (νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη) από τη Γιούλια Πουτίντσεβα. Η 24χρονη τενίστρια από το Καζακστάν νίκησε τη Γιαπωνέζα 2-0 σετ (7-6, 6-2) και συνεχίζει στο Wimbledon με σκοπό να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται. Η άλλη έκπληξη πάντως του πρώτου γύρου του Wimbledon αφορούσε τους άντρες και την ήττα του Στέφανου Τσιτσιπά από τον Ιταλό Τόμας Φαμπιάνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις