Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ράις – Παναθηναϊκός: Δεν κάνει για… backup (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ράις – Παναθηναϊκός: Δεν κάνει για… backup (vid)

Ράις - Παναθηναϊκός: Ο Αμερικανός γκαρντ Τάιρις Ράις ήρθε για back-up του Καλάθη στον Παναθηναϊκό, αλλά έχει μάθει να είναι πρωταγωνιστής

Ράις – Παναθηναϊκός: Στην καριέρα του, ιδίως τα τελευταία χρόνια, ο Ταϊρίς Ράις που αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό δεν έχει συνηθίσει σε δεύτερους ρόλους. Ο 32χρονος Αμερικανός γκαρντ ήρθε για backup του Νικ Καλάθη, αλλά κακά τα ψέματα… Στις ομάδες που έχει παίξει, ήταν πάντοτε πρωταγωνιστής. Η διαδρομή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια στον Πανιώνιο. Τώρα είναι σαφώς πιο ώριμος, πιθανότατα στην καλύτερη ηλικία της καριέρας.

«Επέστρεψε εκεί που ανήκει» όπως έγραψε στο twitter ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού Μάικ Τζέιμς. Δεν εννοούσε τους «πράσινους» αλλά την Ευρωλίγκα. Ο Ράις έφτασε πέρυσι μέχρι το Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League με τη γερμανική Μπάμπεργκ και ήταν MVP της διοργάνωσης. Ολοι όμως τον θυμόμαστε ως τον παίκτη-ορχήστρα στη Μακάμπι του Ντέιβιντ Μπλατ, όταν το 2014 κατέκτησε την Ευρωλίγκα. Ισως αυτή να ήταν η κορυφαία σεζόν στην καριέρα του.

Επιλογή Πεδουλάκη

Σε μια χρονιά που όλα δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει αντίπαλο στο πρωτάθλημα, εφόσον ο Ολυμπιακός αγωνιστεί τελικά στην Α2, η επιλογή του Ράις ήταν αρκετά ώριμη. Ο Αργύρης Πεδουλάκης τον ήθελε ως αντι-Λεκαβίτσιους και σίγουρα έκανε διάνα. Ο Αμερικανός έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Λιθουανό και το μόνο πρόβλημα είναι το πώς θα πειστεί να έχει δεύτερο ρόλο. Ο Ράις σε όλη την πορεία της καριέρας του στην Ευρώπη, την οποία δεν θεώρησε ποτέ απλή υπόθεση, είχε μάθει να είναι πρωταγωνιστής.

Βέβαια, ο Ράις διακρίνεται και για τον επαγγελματισμό του. Απόλυτα πειθαρχημένος στα «θέλω» των προπονητών του, έχει κάνει κάμποσους… μάγκες τα τελευταία 10 χρόνια. Μπάγερν, Μακάμπι, Χίμκι, Μπαρτσελόνα και τώρα Παναθηναϊκός. Αυτές είναι οι καλύτερες ομάδες που έχει αγωνιστεί στη γηραιά ήπειρο, με τις τρεις να διαθέτουν ιδιαίτερα βαριά φανέλα. Από τίτλους, πέρα από την Ευρωλίγκα του 2014, πήρε ένα πρωτάθλημα την ίδια χρονιά και ένα κύπελλο με την Μακάμπι, ενώ με τη Χίμκι κατέκτησε το Γιούροκαπ. Δεν τα λες πολλά, δεν είναι και λίγα. Το θέμα είναι αν θα κάνει τη δουλειά που θέλει ο Πεδουλάκης και αν θα μπορέσει να «δέσει» πίσω ή… δίπλα από τον Καλάθη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις