Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

17

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κολομβία – Χιλή: Με 5-4 στα πέναλτι οι «ρόχας» στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κολομβία – Χιλή: Με 5-4 στα πέναλτι οι «ρόχας» στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα (vid)

Κολομβία - Χιλή: Ο Τεσίγιο μοιραίος για την Κολομβία, ενώ η Χιλή ευστόχησε σε όλες τις εκτελέσεις στην ψυχρή διαδικασία

Κολομβία – Χιλή: Δεν είχε νικητή στο 90λεπτο ο τρίτος προημιτελικός του Κόπα Αμέρικα ανάμεσα σε Κολομβία και Χιλή στο «Αρένα Κορίνθιανς» του Σάο Πάολο. Σε ένα από τα χειρότερα ματς της διοργάνωσης από πλευράς ποιότητας οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 χωρίς να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ. Οι «ρόχας» πάντως πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά με 5-4 στα πέναλτι και περιμένουν απόψε να μάθουν τον αντίπαλό τους, που θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Ουρουγουάη-Περού.

Το παιχνίδι είχε αρκετή σκοπιμότητα και σκληρά μαρκαρίσματα. Επί της ουσίας δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο της προκοπής. Οι παίκτες αναλώθηκαν περισσότερο σε άσκοπα χτυπήματα προς τους αντιπάλους. Άλλοι προσπαθούσαν να εκμαιεύσουν κάρτες ή να επηρεάσουν τον διαιτητή. Γενικότερα, ήταν ένα κλασικό παιχνίδι Κόπα Αμέρικα με διαφορετικές… ομορφιές σε σύγκριση με αυτά που έχουν συνηθίσει να βλέπουμε στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Μοιραίος ο Τεσίγιο

Η Χιλή ήταν ελαφρώς καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Πέτυχε μάλιστα δύο γκολ, τα οποία ακυρώθηκαν μέσω VAR. Το πρώτο με τον Αρανγκίς στο 15′ (στο ξεκίνημα της φάσης ο Σάντσες ήταν οφσάιντ) και το δεύτερο με τον Βιδάλ στο 70′ (νωρίτερα ο Μαριπάν είχε κάνει χέρι). Στη διαδικασία των πέναλτι ο Τεσίγιο ήταν ο μοιραίος για την Κολομβία. Αστόχησε στο πέμπτο ενώ προηγουμένως είχαν ευστοχήσει όλοι και από τις δύο ομάδες. Ο Αλέξις Σάντσες ανέλαβε να εκτελέσει το τελευταίο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και μαζί τη Χιλή στον ημιτελικό.

Το βράδυ στις 22:00 (ERT Sports) ολοκληρώνονται οι προημιτελικοί με την αναμέτρηση Ουρουγουάη-Περού. Η «σελέστε» έχει ένα προβάδισμα αλλά η έλλειψη παράτασης στη διοργάνωση (τα ματς πηγαίνουν κατευθείαν στα πέναλτι) δημιουργεί μεγάλο άγχος στα φαβορί. Ο ένας ημιτελικός πάντως είναι Βραζιλία-Αργεντινή και θα διεξαχθεί ξημερώματα Τετάρτης (03:30 ERT Sports) στο «Εστάδιο Γκοβερναδόρ Μαγκαλιάες Πίντο» του Μπέλο Οριζόντε. Ο δεύτερος ημιτελικός όπου έχει περάσει η Χιλή και θα παίξει με τον νικητή του Ουρουγουάη Περού θα γίνει την Πέμπτη τα ξημερώματα (03:00 ERT Sports).

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις