Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα εκβιαστών: Εξαρθρώνεται ομάδα που πουλούσε προστασία σε μαγαζιά στη Σαλαμίνα
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα εκβιαστών: Εξαρθρώνεται ομάδα που πουλούσε προστασία σε μαγαζιά στη Σαλαμίνα

Κύκλωμα εκβιαστών: Συνελήφθησαν δύο μέλη μέσα σε σκηνές σύρραξης με τον εξοργισμένο ιδιοκτήτη μπαρ που αρνήθηκε να πληρώσει.

Κύκλωμα εκβιαστών: Ιδιόχειρες σημειώσεις, στις οποίες αναγράφονται από τους δράστες ονομασίες καταστημάτων της Σαλαμίνας και ποσά, τα οποία προφανώς έχουν εισπραχθεί, οδηγούν την έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών, στην πλήρη εξάρθρωση κυκλώματος που πουλούσε προστασία σε ιδιοκτήτες καταστημάτων του νησιού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για μια ομάδα εκβιαστών που αριθμεί τουλάχιστον δέκα μέλη, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα δύο, αναζητείται το τρίτο και γίνεται προσπάθεια ταυτοποίησης των άλλων επτά. Η εξάρθρωση της ομάδας των οπλοφόρων άρχισε όταν έστειλαν μήνυμα “προστασίας” σε ιδιοκτήτη μπαρ, ο οποίος είχε ανοίξει το κατάστημά του στο νησί, εν όψει της θερινής περιόδου, στις 15 Ιουνίου. Ο καταστηματάρχης, δεν δέχθηκε. Κι έτσι, ο φερόμενος ως αρχηγικό μέλος της ομάδας εκβιαστών με αρκετά άτομα γύρω του, επισκέφθηκε ο ίδιος το μπαρ. Η επίσκεψη έγινε σε ώρα που στο κατάστημα ήταν θαμώνες.

Το αίτημα τέθηκε ξανά, ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε και ακολούθησε σύρραξη κατά την οποία ο δράστης επετέθη τόσο στον ιδιοκτήτη όσο και σε θαμώνα του καταστήματος, ο οποίος τραυματίστηκε με μαχαίρι από κάποιον από τους εμπλεκόμενους. Η συμπλοκή γενικεύτηκε και ο δεύτερο δράστης, 35 χρόνων,  πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και έστρεψε απειλητικά το όπλο του προς θαμώνες του καταστήματος.

Βρέθηκαν ρέπλικες πολεμικών όπλων και χειρόγραφο σημείωμα

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών,  ανέφερε η Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ρέπλικες πολεμικών τυφεκίων (τύπου Μ4), συσκευή ηλεκτρικού εκκενωτή ρεύματος (taser), χειρόγραφο σημείωμα που ανέγραφε διάφορα χρηματικά ποσά και καταστήματα στη Σαλαμίνα και 3 κινητά τηλέφωνα.

Γνώριμοι των Αρχών οι συλληφθέντες

Επίσης, αναφέρεται ότι ο 35χρονος και ο 40χρονος έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για ληστείες, ανατινάξεις Α.Τ.Μ, κλοπές, παραβάσεις του Νόμου Περί Επιταγών και άλλα αδικήματα.

Παραπέμφθηκαν σε ανακριτή

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις