Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Φωτιά Κάρυστος: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν κατοικίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτιά Κάρυστος: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν κατοικίες

Φωτιά Κάρυστος: Η φωτιά εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης νότια πλευρά της Εύβοιας, στην περιοχή της Καρύστου, στη διασταύρωση προς Μπούρο.

Φωτιά Κάρυστος: Υπό έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή της Καρύστου. Από αργά το βράδυ της Τετάρτης, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής είχαν βρεθεί στην περιοχή, καθώς η φωτιά κατευθυνόταν προς κατοικίες που βρίσκονται ανάμεσα από οικισμούς. Στην Κάρυστο βρέθηκε το πεζοπόρο τμήμα από την Λαμία αλλά και οχήματα από την Φθιώτιδα. Συνολικά 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες από Φθιώτιδα και Εύβοια βρίσκονται στην περιοχή, όπου η φωτιά έκαιγε με μεγάλη ένταση, εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων, που ήταν άνω των έξι μποφόρ μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ευτυχώς όμως οι άνεμοι κόπασαν και λίγο μετά ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, ανέφερε πως η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο. «Τέλος καλό όλα καλά. Η φωτιά χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε υπό έλεγχο. Για λόγους ασφαλείας των πολιτών αλλά και των παραθεριστών εκκενώσαμε παραθεριστικές κατοικίες ανάμεσα στον Αετό και το Μετόχι», είπε στο eviavima.com.gr ο δήμαρχος. Από πλευράς πυροσβεστικής, σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Εύβοια κ. Μίχας, υπάρχουν μόνο μικρές εστίες και η φωτιά είναι υπό έλεγχο. Σε εξέλιξη είναι έρευνες για το πως προκλήθηκε η πυρκαγιά και προς το παρόν δεν έχουν αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο.

Φωτιά Κάρυστος: Εκκενώθηκαν σπίτια

Υπήρχε έντονη ανησυχία στην πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς η φωτιά, πλησίασε αρκετά σε οικισμούς. Αρχικά είχε κατεύθυνση προς τη θάλασσα, αλλά από τους ισχυρούς ανέμους άλλαξε και κατευθύνεται προς περιοχές όπου βρίσκονται σπίτια.

Με εντολή του δημάρχου Καρύστου, είχαν εκκενωθεί προληπτικά κατοικίες από τους οικισμούς γύρω από τα χωριά Μετόχι και Αετό. Υπάρχουν διάφορα διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή κοντά στον οικισμό Μπούρος και εξαιτίας των ανέμων στο αρχικό στάδιο της πυρκαγιάς, κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν όσοι κάτοικοι βρίσκονται εκεί. Συνολικά 15 άτομα οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο όπου και παραμένουν μέχρι να σβηστεί εντελώς η φωτιά.

Μεγάλος κίνδυνος φωτιάς αυτές τις ημέρες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική στον αριθμό κλήσης 199.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις