Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Στοχ – ΠΑΟΚ: Ετοιμος για επιστροφή στην Τούμπα (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στοχ – ΠΑΟΚ: Ετοιμος για επιστροφή στην Τούμπα (vid)

Στοχ - ΠΑΟΚ: Ο Μίροσλαβ Στοχ είναι πιθανό να φορέσει πάλι τη φανέλα του ΠΑΟΚ έπειτα από πέντε χρόνια

Στοχ – ΠΑΟΚ: Πιθανή θεωρείται η επιστροφή του Μίροσλαβ Στοχ στον ΠΑΟΚ, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το περιβάλλον του πρωταθλητή Ελλάδας αλλά και τη Σλάβια Πράγας στην οποία ανήκει ο παίκτης. Πέντε χρόνια μετά την πρώτη του παρουσία στον «δικέφαλο» του βορά ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει. Στην Τσεχία και τη Σλοβακία τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι μονάχα οι λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί το deal.

Την πρώτη φορά που αγωνίστηκε ο Μίροσλαβ Στοχ στον ΠΑΟΚ έδειξε κάμποσο από το πλούσιο ταλέντο του. Ταυτόχρονα όμως έβγαλε προς τα έξω και τον προβληματικό χαρακτήρα του. Ηταν τη σεζόν 2013-14 που ήρθε δανεικός από τη Φενέρμπαχτσε. Είχε 46 συμμετοχές, 10 γκολ και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Στην τουρκική ομάδα ανήκε για μια επταετία αλλά παρά τα 82 παιχνίδια και τα 14 γκολ που πέτυχε, δεν μπόρεσε να «κολλήσει» ποτέ. Και πέρα από τον δανεισμό του στον ΠΑΟΚ, ταλαιπωρήθηκε με δανεισμούς στην Αλ Αΐν και στην Μπούρσασπορ, μέχρι που το καλοκαίρι του 2017 τον αγόρασε η Σλάβια Πράγας.

Πέρασμα από την Τσέλσι

Ο Στοχ είναι στα 30 και ακόμη δεν έχει ωριμάσει. Η Τσέλσι τον είχε αποκτήσει σε ηλικία 17 ετών το 2006 ποντάροντας στο εξαιρετικό ταλέντο του. Σε τέσσερις σεζόν με την πρώτη ομάδα πρόλαβε να παίξει ένα ματς κυπέλλου και τέσσερα στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα πήρε το δρόμο του χάνοντας μοναδική ευκαιρία για να καθιερωθεί σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες εκείνης της περιόδου, όχι μόνο στην Αγγλία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ηταν τα πρώτα χρόνια του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στη διοίκηση της ομάδας.

Σούπερ με Σλάβια

Οι δύο τελευταίες σεζόν ήταν από τις καλύτερος του Στοχ στη μέχρι τώρα καριέρα του. Σε σύνολο 88 αγώνων, που σημαίνει ότι ήταν βασικός και αναντικατάστατος, σημείωσε 20 γκολ και μοίρασε 19 ασίστ. Για τον ΠΑΟΚ θεωρείται ιδανικός από τη στιγμή που μπορεί να παίξει στα άκρα και έχει έφεση στο σκοράρισμα. Η μεταγραφή του, όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα χρόνου για να πραγματοποιηθεί. Πέρα από τα νούμερα, το σημαντικό για τον Στοχ είναι η ωριμότητα που βγάζει στο παιχνίδι του καθώς και το ότι κέρδισε πάλι τη θέση του στην εθνική ομάδα της Σλοβακίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις