Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Steam: Το Steam Summer Sale 2019 έχει ήδη ξεκινήσει – Μεγάλες εκπτώσεις σε κορυφαία hits
PLUS

Steam: Το Steam Summer Sale 2019 έχει ήδη ξεκινήσει – Μεγάλες εκπτώσεις σε κορυφαία hits

Steam: Το Steam Summer Sale 2019 ξεκίνησε και οι εκπτώσεις, είναι από τις πλέον εντυπωσιακές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Steam: Το Steam Summer Sale 2019 είναι γεγονός. Έτσι και έγινε καθώς οι καλοκαιρινές εκπτώσεις του ηλεκτρονικού καταστήματος της Valve είναι εδώ και αρκετές ώρες στον αέρα. Χιλιάδες παιχνίδια από τον τεράστιο κατάλογο του Steam βρίσκονται σε μικρές ή μεγάλες εκπτώσεις. Το Summer Sale 2019 θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Ιουλίου και καθημερινά θα ανανεώνεται με νέες ευκαιρίες. Η Valve έχει ανοίξει ήδη λογαριασμό και λαμβάνει αρκετές παραγγελίες από τους συνδρομητές του Steam οι οποίοι τρέχουν για να τσιμπήσουν τα games της επιλογής τους, αδειάζοντας τα… ψηφιακά τους πορτοφόλια.

Στο πλαίσιο των εκπτώσεων αυτών – που η Valve ονομάζει Steam Summer Sales – εκατοντάδες PC games, παλαιότερα και νέα, κάθε είδους, έχουν δεχθεί μειώσεις τιμών της τάξης του 30% “και πάνω”, με ορισμένα ν’ αγγίζουν μειώσεις της τάξης του 90%. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ποιοτικοί τίτλοι ανεξάρτητων δημιουργών ή ΑΑΑ παλαιότεροι που είχαν ούτως ή άλλως χαμηλή τιμή, μπορούν ν’ αποκτηθούν με €9.99 ή €4.99, ενώ φθηνότερα cult hits με μόνο λίγα ευρώ. Αλλά και AAA games “φετινής εσοδείας” – ή πολύ πρόσφατα, Δεκεμβρίου και μετά – δέχονται εκπτώσεις της τάξης του 35%-50%.

Steam: Ψάξε για πακέτα

Αν ο παίκτης επιλέξει κάποιο από τα “πακέτα” της Steam – όπως αυτά που συγκεντρώνουν π.χ. όλα τα Fallout, τα Call of Duty, τα Hitman κλπ. – οι οικονομίες κλίμακος μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο. Για ο,τιδήποτε ανάμεσα στα 10 και τα 100 PC games, πολλά εκ των οποίων αληθινά ΑΑΑ επιπέδου, ο καταναλωτής θα πληρώσει όσα για έναν ή δύο οποιουσδήποτε νέους τίτλους για PC: ανάμεσα στα €49.99 και τα €99.99 δηλαδή. Η “εξίσωση” που προκύπτει είναι απλή: πάρα, μα πάρα πολλές ώρες ψυχαγωγίας, για κόστος πρακτικά μηδαμινό.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ανάμεσα στις πάμπολλες προσφορές ξεχώριζαν αυτές για τα Devil May Cry 5, Sekiro, Monster Hunter World, Assassin’s Creed Odyssey, Soul Calibur VI, Prey, Civilization VI και NBA2K19 σε μειωμένες, σημαντικά μειωμένες ή… απίθανα μειωμένες τιμές. Οι Summer Steam Sales θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 9/7 και επειδή θα προστίθενται στο μεσοδιάστημα συνεχώς νέες προσφορές, αξίζει να παρακολουθεί κανείς τακτικά αυτές τις μέρες την κεντρική σελίδα της υπηρεσίας.

Devil May Cry 5 ($39.59–34% off)
Monster Hunter: World ($29.99–50% off)

Sekiro: Shadows Die Twice ($47.99–20% off)
SoulCalibur VI ($19.79–67% off)

The Witcher 3: Wild Hunt — Complete Edition ($14.99–70% off)
Assassin’s Creed Odyssey ($29.99–50% off)

Astroneer ($22.49–25% off)
Crypt of the Necrodancer ($2.99–80% off)

Hollow Knight ($8.99–40% off)
Dark Souls III ($14.99–75% off)

Resident Evil 2 ($39.59–34% off)

Φέτος, η Valve διαφοροποιεί λίγο την περίσταση με το Steam Grand Prix, με το οποίο θα μπορείτε να πάρετε δωρεάν παιχνίδια, εάν έχετε μια επαρκή wishlist. Περισσότερα για το πώς λειτουργεί θα βρείτε εδώ.

Steam: Το Alpha Protocol αφαιρέθηκε

Σύμφωνα με τη επίσημη σελίδα του στο Steam, το κατασκοπευτικό role-playing της Obsidian Entertainment, Alpha Protocol δεν είναι πλέον διαθέσιμο προς αγορά στο κατάστημα της Valve, καθώς η Sega ύστερα από αίτημα εξαιτίας της λήξεως των publishing δικαιωμάτων, ζήτησε την αφαίρεσή του. Το ίδιο συνέβη και στο Humble Store που μέχρι τώρα πωλούνταν κανονικά. Εκεί το παιχνίδι εξαφανίστηκε εντελώς από τις λίστες του. Η απόφαση αυτή της Sega έκανε τους fans να εικάζουν πως η εταιρεία ίσως ετοιμάζει -αν αναλογιστούμε πως αρχικά είχε κυκλοφορήσει το 2010- κάποιο remaster. Όπως όλα δείχνουν η εταιρεία το έκανε αυτό διότι πλέον δεν ελέγχει τα δικαιώματα διανομής.

Όταν το παιχνίδι δημιουργήθηκε αρχικά, η Obsidian ήθελε να διατηρήσει την κυριότητα του IP. Ωστόσο για να κλείσει τότε η συμφωνία με τη Sega αναγκάστηκε να θυσιάσει τα δικαιώματα διανομής. Ο όλος αναβρασμός ουσιαστικά συμβαίνει αυτή τη στιγμή μετά την εξαγορά της Obsidian από την Microsoft. Ακόμα όμως δεν έχει γίνει γνωστό αν η Microsoft αγόρασε τα δικαιώματα από τη Sega ή αν με κάποιο τρόπο αυτά επέστρεψαν στην Obsidian. Ωστόσο όσοι ήδη είχαν αγοράσει το παιχνίδι θα έχουν τη δυνατότητα να το κατεβάζουν κανονικά στο μέλλον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις