Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βασίλης Σπανάκης: Ένας πραγματικός μαραθωνοδρόμος, με όραμα και στόχους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Σπανάκης: Ένας πραγματικός μαραθωνοδρόμος, με όραμα και στόχους

Βασίλης Σπανάκης: Υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου στη Β3 Περιφέρεια του Νότιου Τομέα Αθηνών, με τη Νέα Δημοκρατία.

Βασίλης Σπανάκης: Είναι νέος, γεμάτος όρεξη για δουλειά και πάνω από όλα, πατέρας. Αυτό από μόνο του, δεν αφήνει περιθώρια για μισές δουλειές. Ο γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης ανακοινώθηκε ότι θα πολιτευτεί στο Νότιο Τομέα και είναι μία από τις πιο ισχυρές νέες υποψηφιότητες, ως ένα πρόσωπο της νέας γενιάς, εκ των προεδρικών και με αναγνωρισιμότητα. Σκοπός, να βάλει το λιθαράκι του σε ένα καλύτερο αύριο, για όλους, αλλά κυρίως για τη νέα γενιά που παλεύει με νύχια και με δόντια να παραμείνει σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

Ο 43χρονος Βασίλης Σπανάκης, μαραθωνοδρόμος μεγάλων αποστάσεων, “παιδί” της ΟΝΝΕΔ και άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι μεταξύ άλλων οικονομολόγος με πλούσιο και αξιοζήλευτο βιογραφικό. Έχει αποφοιτήσει από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στον Εσωτερικό Έλεγχο και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το City University του Λονδίνου. Έχει πλούσια συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική εμπειρία ενώ έχει εκλεγεί 3 φορές στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και είναι Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για τον Οικονομολόγο στον Δημόσιο Τομέα. Είναι Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων.

Ασχολείται εδώ και χρόνια με τον μαραθώνιο και συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ σε ηλικία μόλις 29 ετών ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Μοσχάτου. Το 2010 ήταν υποψήφιος στον διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου οπού συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά της της ΝΔ , που είχε συγκεντρώσει ποτέ υποψήφιος στην συγκεκριμένη περιοχή.

Κατάγεται από την Κρήτη και τη Λακωνία, το γένος Παπαδόγκωνα, και από πολύ μικρός ασχολήθηκε με τα κοινά και την πολιτική. Μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, συγκινείται όταν αναφέρεται στον θάνατο της μητέρας του, όταν εκείνος ήταν μόλις 16 χρόνων. Ωρίμασε απότομα και την ίδια ώρα το γεγονός αυτό «με έκανε πιο δυνατό στο να πετύχω τους στόχους μου», θα εξομολογηθεί ο ίδιος.

Η γνωριµία του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έγινε αρκετά χρόνια πριν, ενώ η στενή συνεργασία τους οδήγησε σε μια πολύχρονη φιλική σχέση. Το 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Βασίλης Σπανάκης ορίστηκε Γραμματέας Οργανωτικού του Κόμματος ενώ τον Ιανουάριο του 2017 ανέλαβε Γραμματέας της νεοσύστατης Γραμματείας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της Νέας Δημοκρατίας, θέση την οποία κατείχε έως τον Ιανουάριο του 2019.

Οικονομολόγος, πρόεδρος των Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων και άριστος γνώστης των Φορολογικών θεμάτων και της Δημόσιας Διοίκησης, ο Βασίλης Σπανάκης κατεβαίνει για πρώτη φορά στη μάχη του σταυρού διεκδικώντας με αξιώσεις μία έδρα στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών.

Στον Νότιο Τομέα έχουμε να κάνουμε δουλειά

Ο Βασίλης Σπανάκης, έχει συγκεκριμένους στόχους. “Έχω συναίσθηση της ευθύνης μου απέναντι στους ανθρώπους των περιοχών όπου γεννήθηκα και δραστηριοποιούμαι και σκοπός μου είναι να έχουν πάντα τη δική τους φωνή στο ελληνικό Κοινοβούλιο”, λέει και αμέσως κερδίζει την εμπιστοσύνη σου. Δεν χαϊδεύει αυτιά, είναι σαφής όσο λίγοι. Στον Νότιο Τομέα έχουμε να κάνουμε δουλειά. Τα προβλήματα είναι πολλά και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των κατοίκων σε σχέση με τις δημόσιες υπηρεσίες, τις δημόσιες συγκοινωνίες, την ασφάλεια, την εκπαίδευση, τον τομέα της υγείας, που είναι ανοιχτή πληγή στα νότια, αλλά και με τις δυνατότητες ανάπτυξης, επενδύσεων και νέων θέσεων εργασίας, που σημαίνει υποδομές και μεταρρυθμίσεις.

Μιλώντας στο notia.gr, εξηγεί ποιες είναι οι 5 προτεραιότητές του για τον νότιο τομέα της Αθήνας

Άμεση μείωση της φορολογίας- νέες θέσεις εργασίας

«Στην κορυφή των προτεραιοτήτων μου βρίσκονται η διεκδίκηση της μείωσης της φορολογίας, άμεσης και έμμεσης, ο επαναπροσδιορισμός των αντικειμενικών αξιών και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, καθώς θεωρώ ότι στην Περιφέρεια μας πληρώνουμε παραπάνω ΕΝΦΙΑ από αυτόν που θα έπρεπε. Στο ίδιο πλαίσιο πολιτικής διεκδίκησης, εντάσσω και την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης, ώστε να γεννηθούν νέες θέσεις εργασίας, και ταυτόχρονα την επιβράβευση των εκατοντάδων συνεπών επιχειρηματιών της περιοχής μας, είτε με κίνητρα πρόσληψης νέων εργαζομένων, είτε με μείωση των φορολογικών συντελεστών».

Έμφαση στην ασφάλεια της κάθε γειτονιάς

«Το θέμα της ασφάλειας όλων των Ελλήνων αποτελεί προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δική μου δέσμευση είναι να φύγει ο φόβος από κάθε γειτονιά της νότιας Αθήνας, της περιοχής που ζω με την οικογένειά μου. Η περιφέρειά μας χρειάζεται διαρκή πολιτική ασφάλειας για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί κυρίως μέσα από την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων και της Ομάδας ΔΙΑΣ και την αύξηση του αριθμού των περιπολικών».

Βελτίωση των υπηρεσιών υγείας

«Είναι αδιανόητο ότι σήμερα εάν κάποιος χτυπήσει στον Άγιο Δημήτριο, είναι αναγκασμένος να μεταβεί στη Βούλα για περίθαλψη. Έχουμε χρέος να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες της νότιας Αθήνας και για τον λόγο αυτό η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας αποτελεί έναν από τους βασικούς μου στόχους».

Υπηρεσίες για την βελτίωση της καθημερινότητας μας

«Είμαι εκλεγμένος Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων και γνωρίζω από πρώτο χέρι την Δημόσια Διοίκηση και τις ανάγκες της. Με ενοχλεί να βλέπω το 2019 ανθρώπους να ταλαιπωρούνται για ώρες στις ουρές, λόγω της σημαντικής έλλειψης προσωπικού! Δεν δέχομαι να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων γι αυτό και διεκδικώ ενιαία πολιτική από το Κράτος και πιο ευέλικτες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς».

Περισσότερα έργα υποδομής, καλύτερες συγκοινωνίες

«Με την συνεργασία των νεοεκλεγέντων δημάρχων και του νέου Περιφερειάρχη Αττικής, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε βελτίωση του δικτύου δημόσιας μεταφοράς, σε αντιστοιχία με την γενικότερη ανάπτυξη του νοτίου τομέα της Αθήνας. Παράλληλα, θα αγωνιστώ προκειμένου να προχωρήσει η επέκταση του Μετρό μέχρι τη Γλυφάδα αλλά και για να συνοδευτεί η ανάπτυξη του Ελληνικού με την ανάπτυξη της κάθε γειτονιάς. Στο χέρι μας είναι!».

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει λύσεις, βασισμένες στις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει από την περίοδο της κρίσης, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο. Οι αριθμοί μπορούν να περιμένουν”, λέει ο Σπανάκης

Βασίλης Σπανάκης: Η 8η Ιουλίου θα είναι μια νέα μέρα για τη χώρα:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις