Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Ηράκλειο Κρήτης: Με μαντινάδες υποδέχθηκαν τον πρόεδρο της ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Ηράκλειο Κρήτης: Με μαντινάδες υποδέχθηκαν τον πρόεδρο της ΝΔ

Μητσοτάκης Ηράκλειο Κρήτης: Πρώτος σταθμός του προέδρου της Ν.Δ ήταν ο κεντρικός επιβατικός σταθμός του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου.

Μητσοτάκης Ηράκλειο Κρήτης: Κάλεσμα στους πολίτες που δεν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές να το πράξουν στις εκλογές 2019, για να της δώσουν την ευκαιρία να βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιόδευσε το Σάββατο στο Ηράκλειο Κρήτης και οι κάτοικοι τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό. «Σε κάθε μου περιοδεία, ειδικά εδώ στην Κρήτη, συναντώ συμπολίτες μας που δεν μας είχαν εμπιστευτεί στο παρελθόν. Έρχονται, όμως, τώρα στη Νέα Δημοκρατία, όχι κατ’ ανάγκη γιατί συμφωνούν με όλες τις θέσεις μας, αλλά, διότι αναγνωρίζουν ότι η μόνη μεγάλη δύναμη σήμερα που μπορεί να εξασφαλίσει πολιτική αλλαγή και καλύτερη ζωή για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα είναι η Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στις ιδέες μας. Αλλά, κυρίως, έχουμε εμπιστοσύνη στην ωριμότητα της ελληνικής κοινωνίας», σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε «η ελληνική κοινωνία δεν περιμένει άλλα ψέματα και ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά τον λόγο της αλήθειας, την ελπίδα της αλήθειας. Και αυτήν την ελπίδα της αλήθειας μπορεί να προσφέρει σήμερα μόνο η Νέα Δημοκρατία», όπως για την ελπίδα μιλούν και τα διαφημιστικά βίντεο της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή πολιτική εντολή στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας πρέπει να γνωρίζει τι θέλουμε να κάνουμε την επόμενη μέρα

«Το σχέδιό μας, το οποίο εμπιστεύονται ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας μπορεί να εφαρμοστεί μόνο αν στις 8 Ιουλίου, έχω ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο κυβερνητικό Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που ο ίδιος παρουσίασε την Παρασκευή, πρόσθεσε: «Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας πρέπει να γνωρίζει τι θέλουμε να κάνουμε την επόμενη μέρα. Πώς θα μειώσουμε τους φόρους, πώς θα προσελκύσουμε περισσότερες δουλειές, πώς θα έχουμε καλή Παιδεία, Υγεία, πώς θα υποστηρίξουμε τα έργα υποδομής -με πρώτη προτεραιότητα τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης που αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα- πώς θα επαναφέρουμε την ασφάλεια στις γειτονιές, πώς θα αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια και το κύρος της χώρας στο εξωτερικό. Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε προγραμματικά και πολιτικά», επισήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Κρήτη η καρδιά μου χτυπάει γρήγορα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ξεκινώντας το χαιρετισμό του, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Κάθε φορά που βρίσκομαι στην Κρήτη η καρδιά μου χτυπάει γρήγορα, γιατί επιστρέφω στον τόπο μου», ενώ ανέφερε για μια ακόμη φορά: «Δεν θέλουμε να υψώσουμε τείχη, αλλά να χτίσουμε γέφυρες με όλους τους Έλληνες. Στο Ηράκλειο η παράταξη μας αντιμετώπισε δυσκολίες και προκλήσεις. Τώρα όμως, άνθρωποι που παλιότερα δεν είχαν συμπορευτεί μαζί μας, βλέπουν στη ΝΔ τη μόνη δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης. Όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους θέλουμε μαζί μας για μια ισχυρή Ελλάδα».

Επίσκεψη Μητσοτάκη στον σταθμό ΚΤΕΛ

Ο πρώτος σταθμός του προέδρου της ΝΔ στην περιοδεία του στο Ηράκλειο ήταν ο κεντρικός επιβατικός σταθμός του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, όπου είχε επαφή με στελέχη και εργαζόμενους αλλά και κόσμο, ντόπιους και επισκέπτες που βρισκόταν στο σταθμό.

Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ, Μανώλης Χαχλιούτης, ξενάγησε τον κ. Μητσοτάκη. «Η επένδυση αυτή αποτελεί παράδειγμα, δείχνει πόσο δημιουργικά πράγματα μπορούν να γίνουν. Και δεσμεύομαι ότι θα είμαστε δίπλα σας και την επόμενη μέρα», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου που προσκύνησε και άναψε κερί, κάνοντας βόλτα στους δρόμους της πόλης, χαιρέτισε και μίλησε με πολίτες του Ηρακλείου και τουρίστες που έκαναν τις αγορές ή τη βόλτα τους στο κέντρου του Ηρακλείου, ενώ συζήτησε με καταστηματάρχες, θέλοντας να αντλήσει πληροφορίες για τα θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε σωματεία γυναικών στο Ηράκλειο Κρήτης

«Η αλληλεγγύη στην ελληνική  κοινωνία έχει σφυγμό», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι «ειδικά μέσα από τα δύσκολα χρόνια της κρίσης ξεπήδησε ένα κύμα ανθρωπισμού, εθελοντισμού και υποστήριξης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, το οποίο εμείς οφείλουμε ως οργανωμένη πολιτεία όχι απλά να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε, αλλά να υποστηρίξουμε έμπρακτα».

Ο κ. Μητσοτάκης, που είναι ευαισθητοποιημένος στο θέμα γυναίκα όπως φάνηκε και στο μήνυμα του την ημέρα της γυναίκας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας. «Στον σκοτεινό και συχνά σιωπηλό κόσμο της οικογενειακής βίας, πολύ συχνά τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά και οι γυναίκες βιώνουν το δράμα μια συστηματικής κακοποίησης χωρίς να έχουν πού να στραφούν για να βρουν διέξοδο από αυτήν την τραγική κατάσταση την οποία βιώνουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, και εξήρε το έργο των οργανώσεων που ασχολούνται ενεργά με το πρόβλημα αυτό: «Στο πρόσωπό σας, στο χαμόγελό σας και στην λάμψη των ματιών σας, βλέπω την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Και η παρουσία μου εδώ με κάνει πιο αισιόδοξο ότι μέσα από τη μιζέρια της Ελλάδος της κρίσης ξεπηδά και ανθίζει σιγά σιγά ο σπόρος μιας καλύτερης Ελλάδας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις