Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαυρίκης – Πανιώνιος: Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Μητσάρας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαυρίκης – Πανιώνιος: Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Μητσάρας

Μαυρίκης - Πανιώνιος: Ο Δημήτρης Μαυρίκης, εμβληματική φυσιογνωμία του Πανιωνίου από το 1972 μέχρι το 1987, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών

Μαυρίκης – Πανιώνιος: Ο Δημήτρης Μαυρίκης, ο θρυλικός Μητσάρας του Πανιωνίου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 χρόνων. Ο ποδοσφαιριστής που αγαπήθηκε όσο λίγοι στη Νέα Σμύρνη νικήθηκε στη μάχη με τον καρκίνο και άφησε την τελευταία του πνοή χθες στην Καλαμάτα. Από το 1972 μέχρι το 1987 που φόρεσε την κυανέρυθρη φανέλα την τίμησε με το παραπάνω. Μπορεί να μην έφτασε ποτέ στο επίπεδο του Θωμά Μαύρου, του Νίκου Αναστόπουλου και του Δημήτρη Σαραβάκου αλλά ήταν ο παίκτης-σημαία, η ψυχή της ομάδας και ο πολυαγαπημένος της εξέδρας.

Ο Δημήτρης Μαυρίκης ήταν παρών και στις δύο μεγαλύτερες επιτυχίες του Πανιωνίου. Στις κατακτήσεις του κυπέλλου το 1979 (φωτό) και το 1998. Την πρώτη αρχηγός στην ενδεκάδα του Πάνου Μάρκοβιτς, που νίκησε 3-1 την ΑΕΚ στο παλιό στάδιο «Καραϊσκάκη» και τη δεύτερη 19 χρόνια αργότερα, στο ίδιο γήπεδο, στο 1-0 επί του Παναθηναϊκού, ως γενικός αρχηγός δίπλα στον παλιό συμπαίκτη του, κολλητό του και προπονητή τότε του Πανιωνίου Χρήστο Εμβολιάδη.

Μαυρίκης, η ψυχή του Πανιωνίου

Ο Δημήτρης Μαυρίκης τα έζησε όλα στη Νέα Σμύρνη. Ηταν παρών στις μεγάλες πορείες στην Ευρώπη, όπως και στα δύο μπαράζ παραμονής που έδωσε ο Πανιώνιος.  Το 1983 με τον Μακεδονικό όπου νίκησε 3-2 και την επόμενη ακριβώς χρονιά με τον ΠΑΣ Γιάννινα όπου επικράτησε 2-0 στην παράταση. Εζησε την εποχή Σταματελάτου και είδε την ομάδα να πραγματοποιεί καταπληκτικές εμφανίσεις και πορείες στο πρωτάθλημα με προπονητή τον Ούρμπεν Μπραμς.

Η ιαχή «α, ρε Μητσάρα» ήταν συνδεδεμένη με τον Μαυρίκη και το γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Πέρασε 30 χρόνια στον Πανιώνιο από διαφορετικά πόστα. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι αγαπήθηκε και από τους αντιπάλους. Μια γνήσια, τίμια και ατόφια μορφή ποδοσφαιριστή σε άλλη εποχή. Ενας από τους τελευταίους που, όπως έλεγαν οι παλιοί, έπαιζε για τη φανέλα. Γεννήθηκε στο Μελιγαλά το 1954 αλλά στο τέλος έγινε πιο Νεοσμυρνιώτης από κάθε άλλο παίκτη του Πανιωνίου.

Πριν φύγει για τον Φωστήρα όπου έκλεισε την καριέρα του, έπαιξε 358 ματς με την κυανέρυθρη φανέλα και σημείωσε 58 γκολ. Ο χαμός του βύθισε στο πένθος την πλατεία…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις