Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – Βασιλικός: Για καφέ στην «Αίγλη» του Ζαππείου (pics)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – Βασιλικός: Για καφέ στην «Αίγλη» του Ζαππείου (pics)

Τσίπρας - Βασιλικός: Με τα πόδια πήγαν στο Ζάππειο και κάθισαν για καφέ το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό.

Τσίπρας – Βασιλικός: Με τον Βασίλη Βασιλικό, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές 2019, συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αλέξης Τσίπρας και Βασίλης Βασιλικός ήπιαν τον καφέ τους στην «Αίγλη» του Ζαππείου, με θέα την Ακρόπολη και είχαν μια σύντομη συζήτηση για την πολιτική και τις επερχόμενες εκλογές, από τη ματιά του 85χρονου συγγραφέα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανακοίνωσε το σύνολο των ψηφοδελτίων του σε όλη την Ελλάδα, επέλεξε να τοποθετήσει τον Βασίλη Βασιλικό επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές 2019, μετά την άρνηση του Γιώργου Γραμματικάκη.

Aυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός συγγραφέας, βραβευμένος για το βιβλίο του «Ζ», Βασίλης Βασιλικός ασχολείται με την πολιτική, καθώς το 2015 είχε ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της εκλογικής συνεργασίας Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά. Επίσης είχε διατελέσει αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην ΕΡΤ επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου. Πρόσφατα είχε παραστεί και στην παρουσίαση του βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Adults in the room», ενώ ήταν παρών και στην ιδρυτική συνδιάσκεψη του ΜέΡΑ 25. Είχε επίσης παραβρεθεί και στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το 2016.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, με επίσημη δήλωσή του ο Γιώργος Γραμματικάκης γνωστοποίησε ότι αρνήθηκε-για προσωπικούς λόγους-την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση. Ο πρώην, πια, ευρωβουλευτής του Ποταμιού τόνισε μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με «διαρροές» στα Μέσα Ενημέρωσης, το όνομα μου κυκλοφορεί επί ημέρες ανάμεσα σε εκείνα, τα αξιόλογα, που προορίζονται για μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Φιλικές και ανεπίσημες κρούσεις είχα ασφαλώς από σημαντικά στελέχη του. Το όνομα μου όμως βρέθηκε σε μια αξιοθαύμαστη πολιτική αρένα χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση ή δική μου πρόθεση. Όπως είχα χρέος επεδίωξα να έχω μια άμεση επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για να εκφράσω και τις δικές μου αντιλήψεις.»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις