Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βασίλης Σπανάκης: Aπό τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας, με “βαρύ” βιογραφικό – “Η 8η Ιουλίου, θα είναι μια νέα μέρα”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Σπανάκης: Aπό τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας, με “βαρύ” βιογραφικό – “Η 8η Ιουλίου, θα είναι μια νέα μέρα”

Βασίλης Σπανάκης: Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Σπανάκης εκφράζει τη βεβαιότητά του πως η επομένη των εκλογών θα είναι μια νέα, φωτεινή μέρα για τη χώρα. 

Βασίλης Σπανάκης: Οικονομολόγος με πλούσιο βιογραφικό και ένα από τα πιο έμπειρα συνδικαλιστικά στελέχη. Ο Βασίλης Σπανάκης, υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β’ 3 Εκλογική Περιφέρεια Νότιου Τομέα Αθηνών, είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ισχυρές υποψηφιότητες της γαλάζιας παράταξης ως ένα πρόσωπο της νέας γενιάς, εκ των προεδρικών και με αναγνωρισιμότητα. Εκλεγμένος Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, ο Βασίλης Σπανάκης κατείχε την θέση του Γραμματέα της νεοσύστατης Γραμματείας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της Ν.Δ., μέχρι τον προηγούμενο Ιανουάριο.

Πέραν των αισιόδοξων εκτιμήσεων του για το αποτέλεσμα της εθνικής κάλπης, στέκεται ιδιαίτερα στην ικανότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιλύει τα ζητήματα, μικρά και μεγάλα, καθώς και στην αποτελεσματικότητα του.  Προτρέπει δε με κάθε ευκαιρία όλους τους νέους υποψήφιους να έρχονται σε άμεση επαφή με τον κόσμο καθώς το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει καταρτιστεί αμιγώς μέσα από αυτή τη διαδραστική σχέση.

Ποιος είναι όμως ο Βασίλης Σπανάκης, με το πλούσιο βιογραφικό;

Ο 41χρονος σήμερα οικονομολόγος έχει αποφοιτήσει από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στον Εσωτερικό Έλεγχο και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το City University του Λονδίνου. Η συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική εμπειρία είναι τουλάχιστον πλούσια, όπως ακριβώς πρέπει να είναι για να νιώσεις τον παλμό της κοινωνίας, που ακόμη κι αν θέλει, δυσκολεύεται να εμπιστευτεί. Έχει εκλεγεί τρεις φορές στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και είναι Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για τον Οικονομολόγο στο Δημόσιο Τομέα. Είναι Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων. Σε ηλικία 29 ετών ήταν Υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Μοσχάτου καθώς και το 2010 στο διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου όπου συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά της παράταξης ως υποψήφιος στη συγκεκριμένη περιοχή.

Προέρχεται από τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας, πρωτοξεκίνησε τα βήματα του από Υπεύθυνος Μαθητικού (Μ.Α.ΚΙ) της Ο.Ν.ΝΕ.Δ Μοσχάτου και ενεργό στέλεχος της ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ κατά τα φοιτητικά του χρόνια. Είναι παντρεμένος με την αρχιτεκτόνισσα Σμαράγδα Μαλακάτε, με την οποία έχουν αποκτήσει έναν γιο.

Γέννημα-θρέμμα των Νοτίων Προαστίων, ο Βασίλης Σπανάκης γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Κι αν τον ρωτήσεις τι σκοπεύει να κάνει, από πού θα αρχίσει, απαντά αυθόρμητα και με σιγουριά:

1. Να μειωθούν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, μέσα από  επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας.
2. Να εξαφανιστεί το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι πολίτες στις γειτονιές τους.
3. Να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.
4. Να δημιουργηθούν οι υποδομές και το δίκτυο συγκοινωνίας που θα κάνει τη ζωή των κατοίκων ευκολότερη.

Ο Βασίλης Σπανάκης, δεν κλείνει τα “μάτια” στην άλλη, τη σκληρή πλευρά της κοινωνίας. Ανησυχεί για την εγκληματικότητα και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, όμως είναι αισιόδοξος ότι υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης, αρκεί να υπάρξουν συνεργασίες και κοινή λογική. “Το όραμά μου για τα Νότια της Αθήνας είναι να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη όλων και γι αυτό ακριβώς θα αγωνιστώ”, είπε πρόσφατα στο NouPou.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Σπανάκης εκφράζει τη βεβαιότητά του πως η επομένη των εκλογών θα είναι μια νέα, φωτεινή μέρα για τη χώρα. «Δείτε την αντίδραση των αγορών την 27η Μαΐου. Είδατε το χρηματιστήριο;» αναρωτήθηκε αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών. Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα, απάντησε πως «δεν θα υπάρξει καμία απόλυση. Ωστόσο, είμαστε υπέρ της αξιολόγησης». Μάλιστα, κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «να σταματήσουν την προπαγάνδα και τα ψέματα περασμένων δεκαετιών».

«Στη ΝΔ ξέρουμε πώς θα μειώσουμε τους φόρους»

Για τον επιτυχημένο οικονομολόγο, το ζητούμενο είναι να “πάρει” η οικονομία μπροστά. Επιμένει πως “πρέπει οι Έλληνες να ξέρουν τι έχουν να πληρώσουν και κυρίως να πρυτανεύσει μια κοινή λογική που σήμερα δεν υπάρχει καθόλου. Υπάρχουν μόνο αδικίες και στρεβλώσεις, τις οποίες η ΝΔ θα αντιμετωπίσει με νομοθετήματα τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής της, γιατί είμαστε έτοιμοι. Σκοπεύουμε να επιβραβεύσουμε τη συνέπεια, δημιουργώντας το λευκό μητρώο επιχειρήσεων, για να νιώσει όποιος είναι συνεπής ότι το κράτος είναι κοντά του».

Όπως επαναλαμβάνει, μπαίνει σε αυτή τη μάχη γιατί πιστεύει ότι πρέπει να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του, να σταθεί στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και να βάλει το δικό του λιθαράκι σε όλους τους τομείς. “Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε μια συγκεκριμένη ατζέντα που λέει ότι είμαστε εδώ για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες“, λέει με στόμφο ο κ. Σπανάκης.

“Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει λύση, αρκεί οι πολίτες να εμπιστευτούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το πρόγραμμά μας. Η Νέα Δημοκρατία έχει τη γνώση, την εμπειρία και τα στελέχη που χρειάζονται για να ξαναβάλει μπροστά τις μηχανές της οικονομίας.  Άμεση μείωση φόρων, κίνητρα για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς, στήριξη των φυσικών προσώπων και των επιχειρηματιών που θέλουν να πληρώσουν αλλά δεν μπορούν. Μόνο έτσι θα κάνουμε και πάλι την Ελλάδα περήφανη“.

“Έπεσαν” και επίσημα οι υπογραφές, σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου

“Πριν από λίγο υπέγραψα την υποψηφιότητά μου για Βουλευτής στην Β3 Περιφέρεια του Νοτίου Τομέα της Αθήνας. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη. 
Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, για να δω τον γείτονα μου να χαμογελάει ξανά και τα παιδιά μας να οραματίζονται το μέλλον τους στην πατρίδα τους. 
Πάμε δυνατά για τη μεγάλη νίκη της Ν.Δ.”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις