Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γιώργος Βλάχος: Ο στόχος της αυτοδυναμίας και η Νέα Δημοκρατία, ως μοναδική “εγγύηση”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Βλάχος: Ο στόχος της αυτοδυναμίας και η Νέα Δημοκρατία, ως μοναδική “εγγύηση”

Γιώργος Βλάχος: Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία θέτει στόχο την αυτοδυναμία γιατί αποτελεί τη μόνη εγγύηση για να αποκτήσει η χώρα σταθερή κυβέρνηση"

Γιώργος Βλάχος: “Επιτέλους, ο κ. Τσίπρας προκήρυξε εκλογές. Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την πολιτική αλλαγή που αξιώνουν οι πολίτες και έχει ανάγκη ο τόπος μας. Οι συμπολίτες μας, ήδη με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές, έδειξαν ότι στηρίζουν τις ελπίδες τους στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι στο χέρι όλων μας να δημιουργήσουμε ένα μεγαλύτερο πλειοψηφικό ρεύμα που θα δώσει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία και σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα”. Τάδε έφη ο Γιώργος Βλάχος, ένα από τα “παλιά” κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους στην γαλάζια παράταξη.

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, που κατεβαίνει εκ νέου υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, πιστεύει ακράδαντα πως οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες και η Νέα Δημοκρατία ως αυριανή κυβέρνηση καλείται να δρομολογήσει τις λύσεις μακράς πνοής που έχει ανάγκη η χώρα. Ιδίως για την Ανατολική Αττική, κομμάτι που αισθάνεται “δικό του”, ο Γιώργος Βλάχος έχει συγκεκριμένες προτάσεις στο χαρτί. Δίπλα, έχει ήδη “σημειώσει” τις λύσεις και δηλώνει έτοιμος να “σηκώσει τα μανίκια”.

Ο Γιώργος Βλάχος είναι Έλληνας γεωπόνος και πολιτικός, γεννημένος το 1953 στη Λευκάδα. Σπούδασε στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Είναι βουλευτής Υπολοίπου Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία από το 2000 μέχρι και σήμερα. Διετέλεσε υφυπουργός Ανάπτυξης από το Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή. Από το 2012 έως το 2014 διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις. Είναι πτυχιούχος Γεωργικής Οικονομίας της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και δραστηριοποιήθηκε ως γεωπόνος έχοντας κατάστημα γεωργικών ειδών.

Σήμερα είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Έχει μετάσχει ως Βουλευτής στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, καθώς και Προστασίας Περιβάλλοντος.
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. από το 1997 έως σήμερα.
Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. από το 1997 έως και το 2000.
Μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Μέλος του Συλλόγου Γεωπόνων Αττικής και του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων.
Συνδικαλιστική και Κομματική Δράση από το 1974.
Κατοικεί μόνιμα στο Κορωπί. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

«Η οξύτητα και η πόλωση ήταν πάντα καταστροφικές για το ήπιο κλίμα που απαιτείται προκειμένου να αναπτυχθεί η οικονομία μας», υποστηρίζει ο κ. Βλάχος και τονίζει παράλληλα, ότι στόχος του κόμματός του είναι η αυτοδυναμία προκειμένου να αποφευχθούν οι επαναληπτικές εκλογές. Έχει αναφερθεί με θερμά λόγια στον ΠτΔ  λέγοντας ότι «η ΝΔ εξέφρασε καθαρά την εκτίμησή της στο έργο και την προσωπικότητα του Προκόπη Παυλόπουλου, ενός Προέδρου που αγαπήθηκε από τους πολίτες για τη δημοκρατικότητά του και κυρίως για τη συνέπεια των λόγων και των έργων του».

Η Νέα Δημοκρατία θέτει στόχο την αυτοδυναμία

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Βλάχος μιλώντας στη “Νέα Σελίδα”, τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία θέτει στόχο την αυτοδυναμία στις επικείμενες εθνικές εκλογές, γιατί αποτελεί τη μόνη εγγύηση για να αποκτήσει η χώρα σταθερή κυβέρνηση αλλά και για να αποφύγει επαναληπτικές εκλογές».  Ξεκαθαρίζει ωστόσο, ότι «η αυτοδυναμία, βέβαια, δεν εμποδίζει τη συνεργασία. Είναι όμως καλύτερα αυτή να προκύψει από επιλογή και όχι από ανάγκη, που συνήθως συνδέεται με “παζάρια” και όχι με προγραμματικές συγκλίσεις».

Σχολιάζοντας την ένταξη προσώπων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους ο κ. Βλάχος υποστηρίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα πολυσυλλεκτικό. Πάντα συσπείρωνε στις τάξεις της πρόσωπα και κοινωνικά στρώματα που κινούνται ευρύτερα στον χώρο του ριζοσπαστικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού». Στην ερώτηση εάν τον ανησυχούν οι διεργασίες που γίνονται στα δεξιά της ΝΔ τονίζει: «Διεργασίες για τη δημιουργία κομμάτων, είναι σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Όμως για να δημιουργηθεί ένα κόμμα πρέπει να υπάρχει πολιτικό κενό. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι συζητήσεις σε επίπεδο κορυφής, περισσότερο για ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και λιγότερο ή καθόλου ως έκφραση αγωνίας της κοινωνίας».

Τέλος, για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών και το αν θα παίξει ρόλο στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, ο κ. Βλάχος απαντά: «Η κυβέρνηση εισπράττει ένα αρνητικό, ένα κακό κλίμα, γιατί δεν μπόρεσε να δώσει προοπτική και ελπίδα στην κοινωνία. Διέψευσε τις προσδοκίες που η ίδια είχε δημιουργήσει. Ζήτησε και πήρε ψήφο για να ανατρέψει και να αλλάξει πολιτική και ζητά να ξαναψηφιστεί γιατί ήταν καλός διαχειριστής.

Η χώρα όμως θέλει σχέδιο ανάπτυξης για να βγει οριστικά από την κρίση και όχι εφήμερα μέτρα για προσωρινό επηρεασμό των ψηφοφόρων. Σε αυτή την κατάσταση ήρθαν να προστεθούν οι ατυχείς χειρισμοί που οδήγησαν στην κακή συμφωνία των Πρεσπών. Και είναι κακή η συγκεκριμένη συμφωνία, γιατί δεν έγινε στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής και συνεννόησης και κυρίως γιατί παρέδωσε αμαχητί τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα στη γείτονα χώρα».

Προτεραιότητα οι επενδύσεις

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε επιχειρήσεις στην Αχαρνών, όπου συνομίλησε με επιχειρηματίες και εργαζόμενους, ο κ. Βλάχος υπογράμμισε πως η πολυετής κρίση αλλά και οι άστοχοι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αφήνουν στη χώρα μας ένα επενδυτικό κενό της τάξης των 100 δις. ευρώ. Η ανασφάλεια και η αγωνία έχει κυριεύσει τον επιχειρηματικό κόσμο. Η προσέλκυση επενδύσεων είναι πλέον επείγουσα προτεραιότητα, γιατί επενδύσεις σημαίνουν νέες θέσεις εργασίας, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και αύξηση του εθνικού εισοδήματος, που συντελεί στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και δίνει μεγαλύτερα περιθώρια για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής».

Ο βουλευτής, ζητά από τους πολίτες να δείξουν εμπιστοσύνη στη ΝΔ και να τη βοηθήσουν να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της. “Είναι”, σημειώνει, “το μόνο κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις