Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Καραμάνος – ΠΑΟΚ: Νέος μεγαλομέτοχος με Φραγκιά προπονητή
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καραμάνος – ΠΑΟΚ: Νέος μεγαλομέτοχος με Φραγκιά προπονητή

Καραμάνος - ΠΑΟΚ: Μέσα στις επόμενες μέρες αναλαμβάνει το πλειοψηφικό πακέτο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ο Γιώργος Καραμάνος, ενώ νέος τεχνικός θα είναι ο Βασίλης Φραγκιάς

Καραμάνος – ΠΑΟΚ: Ο Γιώργος Καραμάνος θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και ο Βασίλης Φραγκιάς ο επόμενος προπονητής. Επειτα από την καθοριστική συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Μπάνε Πρέλεβιτς και τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Θανάση Κατσαρή, αναλαμβάνει άμεσα το τμήμα του μπάσκετ στον «δικέφαλο» του βορά. Αυτός είναι που θα καλύψει και τα χρέη από την περασμένη περίοδο, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση.

Απλώς κρίθηκε αναγκαίο τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν να υπάρξει ένας μικρός περιορισμός στο μπάτζετ. Γι’ αυτό το λόγο δεν προχώρησε η ΚΑΕ σε ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος είναι γνωστό ότι αναλαμβάνει την ΑΕΚ. Στη θέση του θα προσληφθεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Φραγκιάς (φωτό), που τελείωσε τη σεζόν με τον Πανιώνιο. Το συμβόλαιο συνεργασίας που θα υπογράψει θα είναι διετές.

Το προφίλ του Καραμάνου

Ο Γιώργος Καραμάνος που αναλαμβάνει την ΚΑΕ ΠΑΟΚ δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα και ασχολείται επίσης με τη διαφήμιση. Διαθέτει πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, ενώ είναι ο δημιουργός της μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Δεν Λησμονώ». Με δική του πρωτοβουλία έγινε πρόσφατα η έκθεση φωτογραφίας στο μετρό του Συντάγματος με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και το πέρασμα των Γερμανών ναζί από την Ελλάδα με σπάνιο αρχειακό υλικό.

Στην προσπάθεια που θα αναλάβει ως μπροστάρης στον ΠΑΟΚ σίγουρα δεν θα είναι μόνος του. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ηγείται μιας ομάδας επιχειρηματιών με βασικό στόχο να αποκτήσει η ομάδα οικονομική ισορροπία. Εκτός από οπαδός του «δικέφαλου» του βορά είναι και μεγάλος θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου. Παράλληλα έχει να επιδείξει και έντονη φιλανθρωπική δράση ενισχύοντας αρκετά ιδρύματα και διοργανώνοντας συσσίτια τις μέρες των Χριστουγέννων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ με αφορμή την αλλαγή στα διοικητικά αναφέρεται ότι: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ κ.Μπάνε Πρέλεβιτς, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ κ.Θανάσης Κατσαρής και ο κ.Γιώργος Καραμάνος με τους συνεργάτες του κ.κ Χαράλαμπο Πατάκο και Γιάννη Χατζηβασιλείου.

Υπήρξε ταύτιση απόψεων και συμφωνία, ώστε μετά την ολοκλήρωση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται, ο κ.Καραμάνος να αναλάβει το management της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και με την προοπτική να αποκτήσει, μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 2019-20 και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις