Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία – Καμίνια: Στη Βουλγαρία συνελήφθη ο δολοφόνος της 80χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία – Καμίνια: Στη Βουλγαρία συνελήφθη ο δολοφόνος της 80χρονης

Ληστεία - Καμίνια: Τη ληστεία, που κατέληξε σε τραγωδία, είχε αναλάβει ο 44χρονος με τη βοήθεια της 39χρονης Βουλγάρας.

Ληστεία – Καμίνια: Στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, όπου είχε διαφύγει μετά τη δολοφονία 80χρονης, στα Καμίνια, αναμένοντας την 39χρονη σύντροφό του, συνεργό του το φρικτό έγκλημα, συνελήφθη από τις βουλγαρικές αρχές ο 44χρονος Έλληνας, σεσημασμένος κακοποιός, που κατηγορείται ως δράστης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά τη σύλληψη του 40χρονου, επίσης σεσημασμένου κακοποιού για ληστείες και διαρρήξεις, γείτονα της 80χρονης, ο οποίος φέρεται να είχε δώσει σχετικές πληροφορίες στον 44χρονο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, έστρεψαν όλη την προσοχή τους στον εντοπισμό του φυσικού δράστη της ανθρωποκτονίας με κίνητρο τη ληστεία.

Από τις πληροφορίες τους και τη διερεύνηση στοιχείων της δικογραφίας, πιστοποίησαν ότι είχε κάνει ταξίδι προς τη Βουλγαρία και με δεδομένη την περιοχή στην οποία εκινείτο η 39χρονη από τη Βουλγαρία, ενημέρωσαν τη βουλγαρική Αστυνομία, η οποία τον εντόπισε και τον συνέλαβε. Έτσι, ξεκινά η διαδικασία της έκδοσής του στη χώρα μας, διαδικασία που θα διαρκέσει κάμποσο καιρό.

Και οι τρεις στη Δικαιοσύνη

Έχοντας στη διάθεσή της η Δικαιοσύνη στη συνέχεια και τους τρεις εμπλεκόμενους στην υπόθεση που συντάραξε με την αγριότητά της, θα αποφασίσει τη δικαστική πορεία. Το έγκλημα, υπενθυμίζεται, διαπράχθηκε τη νύχτα της 21ης Νοεμβρίου 2018.

Ένας τοίχος χώριζε την 80χρονη από τον ηθικό αυτουργό

Η 80χρονη διέμενε μόνη σε διαμέρισμα πολυκατοικίας της οδού Θεσσαλονίκης στα Καμίνια. Σε οίκημα, μεσοτοιχία με την πολυκατοικία της 80χρονης, διέμενε 40χρονος, ο οποίος στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για ληστείες και κλοπές. Θεώρησε, έτσι όπως έβλεπε το σπίτι της 80χρονης, παρά το ότι εκείνη δεν προκαλούσε με τίποτε, ότι κάπου εκεί έκρυβε πολλά χρήματα και κοσμήματα αξίας.

Το είπε στον 44χρονο

Έτσι, το είπε στον 44χρονο επίσης με βαρύ ποινικό παρελθόν. Ο τελευταίος, που τώρα συνελήφθη στη Βουλγαρία, οργάνωσε τη ληστεία με τη συμμετοχή της 39χρονης συντρόφου του από τη Βουλγαρία.

Δέχεται μόνο τη μεταφορά του

Η γυναίκα αυτή, όταν συνελήφθη είπε ότι η μόνη της συμμετοχή είναι ότι τον μετέφερε με το αυτοκίνητό της, κάτω από την πολυκατοικία και ότι δεν έφυγε από το αυτοκίνητο. Ο δράστης με μια σκάλα κατάφερε να ανέβει στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου. Ήταν 4 το πρωί. Η 80χρονη ξύπνησε, τον είδε και του άνοιξε την πόρτα.

Αναζητούσε με βία τον “θησαυρό”

Άρχισε να τη χτυπάει για να αποκαλύψει που έχει κρυμμένο τον “θησαυρό”. Μάταια του έλεγε ότι δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Άρπαξε δύο κοσμήματα και τα πούλησε αργότερα σε κατάστημα αντί 39 ευρώ. Ήδη έχουν απολογηθεί ο 40χρονος που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός και η γυναίκα από τη Βουλγαρία, που κατηγορείται για συνέργεια. Ο κύκλος των εμπλεκομένων θα κλείσει με την έκδοση του 44χρονου Έλληνα από τις βουλγαρικές δικαστικές αρχές μόλις αυτές λάβουν μεταφρασμένη τη δικογραφία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις