Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κοτζιάς – Τσίπρας: «Ποτέ δεν ζήτησα θέση – Σύντροφοι, κόφτε το»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς – Τσίπρας: «Ποτέ δεν ζήτησα θέση – Σύντροφοι, κόφτε το»

Κοτζιάς - Τσίπρας: Μετά τη ρήξη και τους "ψιθύρους", ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίζεται οργισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κοτζιάς – Τσίπρας: Επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο Νίκος Κοτζιάς μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι ζήτησε μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς αναφέρει πως ούτε εκείνος ζήτησε θέση στο Επικρατείας αλλά και ούτε του προτάθηκε. Το σχόλιο του κ. Κοτζιά έρχεται ΜΊΑ μέρα μετά την οριστική όπως φαίνεται ρήξη ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΡΑΤΤΩ, μετά την ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης του πρώην Υπουργού Εξωτερικών ότι δεν θα μετάσχει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

«Το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα μετάσχει στις εκλογές της 7ης Iουλίου. Καλούμε μέλη και στελέχη μας, φίλες και φίλους, συμμαχήτριες και συμμαχητές να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουλίου δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά, σύμφωνα με τη συνείδησή τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του το ΠΡΑΤΤΩ. Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζουν ότι ζήτησαν από τον Νίκο Κοτζιά να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ίδιος δεν ήθελε, προτιμώντας να ασχοληθεί με την πανεπιστημιακή του καριέρα.  «Προσπάθησα να τον μεταπείσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στον Alpha όταν ρωτήθηκε σχετικά, την ώρα που διεκδικούν την επανεκλογή τους με ψήφο στελέχη με μεγάλο ειδικό βάρος, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Νίκος Φίλης και ο Νίκος Βούτσης.

Το tweet του Νίκου Κοτζιά

«Το ψέμα και η υποκρισία δεν είναι αριστερά. Ούτε το να λες “καλύτερα δεξιός δήμαρχος παρά του Πράττω”. Ή να διαρρέεις ότι Πράττω ζήτησε εκλόγιμη θέση στο επικρατείας. Ποτέ μου δεν ζήτησα θέση και ουδείς αυτή τη φορά μου πρότεινε οτιδήποτε. Σύντροφοι κόφτε το».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις