Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία Σταματιάδη: Έφεραν στην Αθήνα έναν από τους δράστες
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Σταματιάδη: Έφεραν στην Αθήνα έναν από τους δράστες

Δολοφονία Σταματιάδη: Μεσολάβησαν οι δικαστικές διαδικασίες και εν τέλει οι Βέλγοι έφεραν στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης τον έναν από τους δράστες της δολοφονίας του Σταματιάδη.

Δολοφονία Σταματιάδη: Βέλγοι αστυνομικοί, έφεραν αεροπορικώς και παρέδωσαν σιδηροδέσμιο στους Έλληνες συναδέλφους τους, τον έναν από τους δράστες της δολοφονίας, που συντάραξε την κοινωνία, με θύμα τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη, στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για τον 31χρονο Αλβανό κακοποιό Τζέρτζι Έλβις, μέλος ευρύτερης συμμορίας διαρρηκτών-ληστών, ο οποίος είχε συλληφθεί σε συνοικία του Βελγίου καθώς την επομένη της δολοφονίας όπως και οι συνεργοί του, είχε διαφύγει σ αυτή τη χώρα.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας ενημέρωσαν για τις πληροφορίες τους τους Βέλγους συναδέλφους τους ότι ο καταζητούμενος σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα, κινείτο στη χώρα τους. Με επιχείρηση της βελγικής Αστυνομίας, συνελήφθη σε κακόφημη συνοικία. Μεσολάβησαν οι δικαστικές διαδικασίες και εν τέλει οι Βέλγοι έφεραν στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης τον έναν από τους δράστες της δολοφονίας του Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Καταζητούνται άλλοι τρεις Αλβανοί κακοποιοί

Μετά από αυτή την εξέλιξη, καταζητούνται άλλοι τρεις, καθώς η ομάδα των ενόπλων κακοποιών που έφθασαν τη μοιραία νύχτα της Μεγάλης Δευτέρας 2018, στην οικία Σταματιάδη στην Κηφισιά ήταν τέσσερις. Η Ασφάλεια Αττικής, που εξιχνίασε τη ληστεία μετά φόνου αρχικά είχε ταυτοποιήσει τα στοιχεία των τριών Αλβανών κακοποιών και εν συνεχεία ταυτοποίησε και τον τέταρτο.

Έφταναν τους δώδεκα

Η συμμορία διαρρηκτών-ληστών, ήταν πολύ μεγαλύτερη σε αριθμό, φθάνοντας τους δώδεκα. Όταν η υπόθεση εξιχνιάστηκε, από την Ασφάλεια είχαν συλληφθεί οι οκτώ, που δεν είχαν σχέση με τη ληστεία μετά φόνου, αλλά μόνο με ληστρικές επιδρομές σε όλη τη χώρα.

Τουλάχιστον δώδεκα ληστρικές επιδρομές

Τουλάχιστον εκατόν είκοσι διαρρήξεις σε σπίτια και κάποιες ληστείες αποδόθηκαν από την αστυνομία στα μέλη της συμμορίας. Εξαπέλυαν επιθέσεις σε σπίτια με ρυθμό “πολυβόλου”, αφού αναφέρθηκε και ο αριθμός έξι επιδρομών σε ένα απόγευμα!

Σκληροί κακοποιοί

Χαρακτηρίστηκαν όλοι σκληροί κακοποιοί, ενώ ένας από αυτούς κατηγορήθηκε και για βαριές σωματικές βλάβες, κατά την διάπραξη ληστείας. Υπενθυμίζεται ότι δύο από τους τέσσερις εμπλεκόμενους με τη δολοφονία, εισέβαλαν ξημερώματα Μεγάλης Δευτέρας στην οικία Σταματιάδη στην Κηφισιά.

Ο επιχειρηματίας πάλεψε με τον έναν ένοπλο

Έφτασαν μέχρι την κρεβατοκάμαρα του ανδρόγυνου. Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης, αντελήφθη την παρουσία του ενός και καθώς δίπλα του ήταν η σύζυγός του και σε διπλανό δωμάτιο κοιμόταν ο γιος του, χειροδύναμος όπως ήταν, πάλεψε με τον κουκουλοφόρο, προς στιγμήν τον εξουδετέρωσε, αλλά ένας δεύτερος ήρθε πίσω του και τον πυροβόλησε δυο φορές.

Υπέκυψε στο νοσοκομείο

Έδωσε μάχη είκοσι ημερών στο νοσοκομείο, αλλά τελικά υπέκυψε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις