Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη Γιακουμάκη βίντεο: Το ντουκουμέντο με τους βασανιστές του, που τράβηξε ο άτυχος Βαγγέλης (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Γιακουμάκη βίντεο: Το ντουκουμέντο με τους βασανιστές του, που τράβηξε ο άτυχος Βαγγέλης (vid)

Δίκη Γιακουμάκη βίντεο: Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Ιουνίου στις 10 το πρωί με την αγόρευση των δικηγόρων και την πρόταση του Εισαγγελέα.

Δίκη Γιακουμάκη βίντεο: Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (14/06) η δίκη των εννέα Κρητικών για την υπόθεση βασανισμού του άτυχου φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Κατά τη δικάσιμο, προβλήθηκε βίντεο, η λήψη του οποίου είχε γίνει μετά την αλλαγή δωματίου του Βαγγέλη στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής, από τον ίδιο, ο οποίος εμφανίζεται ήρεμος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο έχουν καταγραφεί 23 περιστατικά βίαιης κακοποίησης εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουµάκη σε διάστημα ενός έτους.

Οι εννέα Κρητικοί συμφοιτητές του κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση, ενώ σημειώνεται, ότι κανείς τους δεν παρευρέθηκε σε καμία από τις ακροαματικές διαδικασίες. Σύμφωνα με το Star, οι φερόμενοι βασανιστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη του έριχναν καυτό νερό, τον χτυπούσαν, τον έφτυναν, ενώ αρκετές φορές τον κρεμούσαν από παράθυρα. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την πρόταση του Εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ίδια πηγή, η έκδοση της απόφασης αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και συγκεκριμένα έως τις 28 του μήνα.

Δίκη Γιακουμάκη: Λιποθύμησε μάρτυρας

Με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφυγε από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων μία νεαρή η οποία κατέθετε ως μάρτυρας στη δίκη των εννέα Κρητικών για τις επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η γυναίκα που σήμερα βρίσκεται στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης ήταν σπουδάστρια στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και μετέβη στα Ιωάννινα από άλλη περιοχή της Ελλάδας για να καταθέσει. Κάτω όμως από την έντονη συναισθηματική πίεση κατέρρευσε στην αίθουσα του δικαστηρίου. Έτσι χρειάστηκε να διακομιστεί στο Νοσοκομείο.

Η κοπέλα ήταν από τους ελάχιστους μάρτυρες που κατέθεσε ότι είδε να ασκείται βία στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, περιγράφοντας μάλιστα ένα περιστατικό όπου τον χτυπούσαν στο πρόσωπο και τον έφτυναν. Η ίδια βρέθηκε αντιμέτωπη με τις ύβρεις και τις απειλές ενός εκ των Κρητικών όταν για δική της υπόθεση, που αφορούσε στην βαθμολογία, θέλησε να διαμαρτυρηθεί στους υπεύθυνους της Σχολής. Τότε ο Κρητικός την απείλησε βγάζοντας μάλιστα και μαχαίρι. Το περιστατικό, σύμφωνα με όσα είπε, το ανέφερε στην διεύθυνση της Σχολής και το μόνο που έγινε ήταν μία παρότρυνση την επόμενη ημέρα να μην υπάρχουν μαχαίρια στα δωμάτια της εστίας. Περιέγραψε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ως ένα πολύ καλό, ήσυχο και μετρημένο παιδί. Ήρεμο χαρακτήρα που ποτέ δεν προκαλούσε το παραμικρό. Σύμφωνα με το epiruspost, η μάρτυρας δέχθηκε πλήθος πιεστικών ερωτήσεων από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων και σε αυτό το σημείο ήταν που λιποθύμησε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις