Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βασίλης Σπανάκης: «Στη ΝΔ ξέρουμε πώς θα μειώσουμε τους φόρους»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Σπανάκης: «Στη ΝΔ ξέρουμε πώς θα μειώσουμε τους φόρους»

Πρέπει οι Έλληνες να ξέρουν τι έχουν να πληρώσουν και κυρίως να πρυτανεύσει μια κοινή λογική που σήμερα δεν υπάρχει καθόλου.

Στο οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και τις άμεσες αλλαγές που θα κάνει στις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής της, αναφέρθηκε ο Βασίλης Σπανάκης, οικονομολόγος, πρόεδρος των Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον νότιο τομέα της Αθήνας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Το ζητούμενο είναι την 8η Ιουλίου να πάρει η οικονομία μπροστά. Η άμεση παρέμβασή μας θα είναι μια σταθερότητα στη φορολογική πολιτική. Μόνο έτσι θα ξαναμπεί στο λεξιλόγιο του επιχειρηματία αλλά και του κάθε πολίτη η έννοια “προγραμματισμός”. Πρέπει οι Έλληνες να ξέρουν τι έχουν να πληρώσουν και κυρίως να πρυτανεύσει μια κοινή λογική που σήμερα δεν υπάρχει καθόλου. Υπάρχουν μόνο αδικίες και στρεβλώσεις, τις οποίες η ΝΔ θα αντιμετωπίσει με νομοθετήματα τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής της, γιατί είμαστε έτοιμοι. Σκοπεύουμε να επιβραβεύσουμε τη συνέπεια, δημιουργώντας το “λευκό μητρώο επιχειρήσεων”, για να νιώσει όποιος είναι συνεπής ότι το κράτος είναι κοντά του».

Ο κ. Σπανάκης χαρακτήρισε τις 120 δόσεις «επικοινωνιακό μέτρο προεκλογικής εκμετάλλευσης» και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα δύο μεγάλα προβλήματα της οικονομίας, την υπερφορολόγηση και την φοροδιαφυγή:

« Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι 120 δόσεις, αλλά «έως 120 δόσεις», μια λεπτομέρεια που κάνει τη μεγάλη διαφορά. Τα νομικά πρόσωπα, οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να ανταποκριθούν, οι επιχειρηματίες λένε ξεκάθαρα ότι δεν μπορούν να πληρώσουν. Μην ξεχνάμε ότι η έμμεση φορολογία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, η φοροδιαφυγή δεν καταπολεμήθηκε, είμαστε πρωταθλητές και στους δύο τομείς. Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ: στη Νέα Δημοκρατία έχουμε πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις συνθήκες της σημερινής οικονομίας και διαθέτουμε τους σωστούς ανθρώπους για να το εφαρμόσουν. Εμείς ξέρουμε πώς θα μειώσουμε τους φόρους.

Και θα τους μειώσουμε» δεσμεύτηκε ο κ. Σπανάκης ενώ αναφερόμενος στην απόφασή του να είναι υποψήφιος βουλευτής στον νότιο τομέα της Αθήνας είπε:

«Προσωπικά μπαίνω σε αυτή τη μάχη γιατί πιστεύω ότι πρέπει να προσφέρουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας, να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι σε όλους τους τομείς. Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε μια συγκεκριμένη ατζέντα που λέει ότι είμαστε εδώ για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες. Το θέμα είναι να καταλάβουν οι πολίτες, ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν στις Ευρωεκλογές ή στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, ότι πρέπει να μας εμπιστευτούν. Η κακή οικονομική πολιτική που έχει επίπτωση στην τσέπη του καθενός, δεν έχει ούτε αριστερό, ούτε δεξιό πρόσημο, δεν είναι ούτε κόκκινη, ούτε πράσινη.

Το ζητούμενό μας είναι να νιώσουν οι πολίτες ότι υπάρχει προοπτική να βελτιωθεί η οικονομική τους κατάσταση και να επιστρέψει η χαμένη αξιοπρέπεια. Οι Έλληνες δεν χάσαμε μόνο το εισόδημά μας, χάσαμε κυρίως την αξιοπρέπειά μας. Μιλάμε πια για μια Ελλάδα των επιδομάτων, ενώ θα έπρεπε να μιλάμε για μια Ελλάδα της ανάπτυξης. Η ελληνική οικονομία πρέπει επιτέλους να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία της και να κερδίσει ξανά την λέξη εμπιστοσύνη. Αυτό θα γίνει πραγματικότητα με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Να είστε σίγουροι!».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις