Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΥΡΙΖΑ μεσαία τάξη: Η Φωτίου προειδοποιεί – “Θα χάσετε με τη ΝΔ”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ μεσαία τάξη: Η Φωτίου προειδοποιεί – “Θα χάσετε με τη ΝΔ”

ΣΥΡΙΖΑ μεσαία τάξη: Αφού παραδέχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι "ξέχασαν" τη μεσαία τάξη, τώρα την τρομάζουν.

ΣΥΡΙΖΑ μεσαία τάξη: Σε μια προσπάθεια να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη της μεσαίας τάξης, η Θεανώ Φωτίου του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή της, ανέφερε πως με την Νέα Δημοκρατία στη κυβέρνηση, θα βγουν χαμένοι. Σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Finance & Markets Voice, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η ΝΔ έχει αναγάγει τα επιδόματα σε κεντρικό θέμα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι δώσαμε επιδόματα και φτωχοποιήσαμε τον λαό. Ουδέν αναληθέστερο». Συνέχισε λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκοψε επιδόματα επί της κυβέρνησής του.

«Βρήκαμε 200 επιδόματα που δίνονταν από 120 φορείς. Η τρόικα μας είπε, τότε τις πρώτες δύσκολες ημέρες της διακυβέρνησής μας ότι έχουμε ένα διεφθαρμένο προνοιακό κράτος. Δεν κόψαμε ούτε ένα επίδομα. Τι κάναμε, όμως; Φτιάξαμε ένα διαφανές, ψηφιακό κράτος και, μέσω ενός φορέα, του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), συγκεντρώθηκαν και ενοποιήθηκαν όλα τα επιδόματα που πλέον είναι μόνο τέσσερα», σχολίασε.

Φωτίου: «Μπορούμε να ρίξουμε την ανεργία»

«Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται φοροελαφρύνσεις, ύψους 7 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες δαπάνες του κράτους θα πρέπει να μειωθούν, ώστε να υπάρξει το ισοδύναμο των 7 δισ. ευρώ». Τα μεσαία στρώματα είναι αυτά που θα χάσουν, αν κόψει τα επιδόματα ο κ. Μητσοτάκης. Γιατί τα μεσαία στρώματα λαμβάνουν σήμερα το επίδομα παιδιού, το επίδομα στέγης, τα αναπηρικά επιδόματα, τα voucher για τους βρεφονηπιακούς», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, μία παράμετρος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι νέες θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς. «Πιστεύω ότι μπορούμε να ρίξουμε την ανεργία κάτω από το 10% μέσα στα επόμενα χρόνια» εκτίμησε, προσθέτοντας: «Εμείς θα ενισχύσουμε την πρόνοια για το παιδί. Επίσης, θα προχωρήσουμε και σε άλλες παροχές για τα παιδιά, όπως το να εξασφαλίσουμε δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις