Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΥΡΙΖΑ – ταξίδια: Δεν χορταίνουν τα προνόμια – Μεγάλη ζωή και διακοπές για “προσωπικούς λόγους”
ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

ΣΥΡΙΖΑ – ταξίδια: Δεν χορταίνουν τα προνόμια – Μεγάλη ζωή και διακοπές για “προσωπικούς λόγους”

ΣΥΡΙΖΑ - ταξίδια: Για υπερατλαντικό ταξίδι πολλών ημερών ετοιμάζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής της αποστολής την Έλενα Παπαδοπούλου.

ΣΥΡΙΖΑ – ταξίδια: Είναι πραγματικά απίστευτο. Λίγες εβδομάδες πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές 2019 κι ενώ τα ρουσφέτια πάνε κι έρχονται, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζουν. Τα στελέχη της κυβέρνησης, ψάχνουν τρόπο να εκμεταλλευτούν μέχρι τελευταίας “σταγόνας” κάθε προνόμιο που τους δίνει η εξουσία τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του… ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, που χαρακτήρισε πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους σε επιτελικές θέσεις, αποτελεί η απόφαση και η τελική έγκριση από το ΥΠΟΙΚ της παράτασης παραμονής στις ΗΠΑ ελληνικής αποστολής που πήρε μέρος σε επίσημη αξιολόγηση της χώρας από τον διεθνή οργανισμό FATF, οι εργασίες της οποίας, στο Ορλάντο της Φλόριντα, θα ολοκληρωθούν στις 21 Ιουνίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, τα περισσότερα μέλη της αποστολής άρπαξαν την ευκαιρία του υπερατλαντικού ταξιδιού και «κόλλησαν» κάποιες ημέρες άδεια. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ αλλά και στα έγγραφα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, άλλοι θα αναχωρήσουν για την Ελλάδα στις 24 Ιουνίου και άλλα στελέχη του ΥΠΟΙΚ στις 27 Ιουνίου. Εντύπωση πάντως προκαλεί η κίνηση της επικεφαλής της αποστολής, Έλενας Παπαδοπούλου, της κόρης του βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλου, η οποία είναι και δεξί χέρι του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που παρά το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος και θα έπρεπε μεσούσης της προεκλογικής περιόδου να δώσει το δικό της αγώνα, στο πλευρό του πατέρα της, για το κόμμα, εκείνη, βάση του εγγράφου της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, επιλέγει να επιστρέψει στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου, παρατείνοντας την παραμονή της για «προσωπικούς λόγους».

Αυτές τις ημέρες η κ. Παπαδοπούλου μαζί με αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Ορλάντο της Φλόριντα για να πάρει μέρος σε ειδικές συναντήσεις με τον διεθνή οργανισμό FATF, που ελέγχει την εφαρμογή των κανόνων για το ξέπλυμα χρήματος. Μαζί της η κ. Παπαδοπούλου θα πάρει άλλα 6 άτομα.

Τις:

Αργυρή Αποστολίδου, αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος Δ της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικής Πολιτικής

Παρασκευή Θεοδωροπούλου δικηγόρο, στο τμήμα Νομικής Υποστήριξης του υπουργείου Οικονομικών

Λήδα Τσαγκαράκη, υπάλληλο αποσπασμένη στο γραφείο της

Νίκη Διώτη, υπάλληλο αποσπασμένη στο γραφείο του κ. Τσακαλώτου

Κωνσταντίνα Ευδαίμων, προϊσταμένη του Τμήματος Α της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ

Ευτυχία Ταμβίσκου, υπάλληλο αποσπασμένη στη Βουλή

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις