Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ελλάδα – Ιταλία: Η Εθνική φιλοξενεί την τέσσερις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάδα – Ιταλία: Η Εθνική φιλοξενεί την τέσσερις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια

Ελλάδα - Ιταλία: To βράδυ του Σαββάτου η Εθνική μας ομάδα φιλοξενεί την τέσσερις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Ιταλία ελπίζοντας ότι θα κάνει ένα βήμα ακόμα για το Euro 2020.

Ελλάδα – Ιταλία: Η Ελλάδα υποδέχεται την Ιταλία στο Ολυμπιακό Στάδιο (8/6, 21:45) για την τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020. Ο  δημοσιογράφος της κορυφαίας εφημερίδας της χώρας, Gazzetta dello Sport, Αντρέα Πουλιέζε μίλησε στο Sport24 για όλα όσα σκέφτεται πριν το ματς.  “Το είπε και ο Μαντσίνι, οι Ιταλοί έχουν σεβασμό για την Ελλάδα. Δεν έχουν φόβο, αλλά σεβασμό σίγουρα. Ξέρουν ότι στην έδρα της η Ελλάδα είναι δύσκολο να χάσει. Το ματς στη Βοσνία, επίσης, είναι ενδεικτικό. Έγινε πολλή κουβέντα για το πώς κατάφερε η εθνική σας κι επέστρεψε στο παιχνίδι. Δεν υπάρχει κάποιος, δηλαδή, από το τεχνικό επιτελείο ή την ομάδα που να το θεωρεί εύκολο ματς. Γι’ αυτό είμαι και σίγουρος ότι δεν θα υποτιμήσει η Ιταλία την Ελλάδα”.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της σκουάντρα ατζούρα, Ρομπέρτο Μαντσίνι, απέφυγε να κάνει ατομικές αναφορές. “Για τους Ιταλούς ποιος είναι ο πιο αναγνωρίσιμος Έλληνας;”, ρωτά ο Έλληνας δημοσιογράφος τον Πουλιέζε. “Ο Μανωλάς είναι ο πιο αναγνωρίσιμος για τους Ιταλούς σε κάθε περίπτωση. Παίζει τόσα χρόνια στη Ρόμα, αποτελεί ηγετική της φυσιογνωμία. Μαζί με τον Παπασταθόπουλο είναι δύο από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στην Ευρώπη. Σάμαρης και Βλαχοδήμος επίσης είναι γνωστοί από την Μπενφίκα και τους έχουν δει από την τηλεόραση αρκετοί στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Για παράδειγμα δεν περίμενε κανείς στην Ιταλία την εξέλιξη του Σωκράτη. Δεν περιμέναμε ειλικρινά να γίνει τέτοιου επιπέδου αμυντικός. Τώρα, όμως, όλοι τον σεβόμαστε”.

Ελλάδα – Ιταλία: Πώς περιμένει ο Πουλιέζε τους Έλληνες;

“Περιμένουμε αμυντικό πλάνο από την Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτή είναι η φιλοσοφία της εθνικής σας. Με αυτή τη φιλοσοφία κατέκτησε το Euro 2004 και δεν έχει αλλάξει από τότε. Δεν πιστεύω ότι θ’ αλλάξει στο ματς του Σαββάτου. Λογικά θα ψάξουν οι Έλληνες τα κενά που ενδεχομένως θ’ αφήσουν οι Ιταλοί για να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση”.

Η Ιταλία ήταν η μεγάλη απούσα από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, το οποίο διεξήχθη στα γήπεδα της Ρωσίας. Μοιάζει φαβορί στον ίδιο όμιλο με Ελλάδα, Βοσνία, Λίχτενσταϊν, Φινλανδία και Αρμενία. Μπορούν ν’ αντέξουν κι άλλη ενδεχόμενη αποτυχία;

“Ειλικρινά δεν χωρά άλλη αποτυχία. Η προηγούμενη στα μπαράζ με τη Σουηδία πόνεσε πολύ. Δεν πιστεύω ότι η σκουάντρα ατζούρα μπορεί ν’ αντέξει άλλη αποτυχία. Δεν νομίζω, βέβαια, ότι αυτή τη φορά θ’ αποτύχει. Έπαθε κι έμαθε. Αντιμετωπίζει όλα τα ματς πλέον με σοβαρότητα. Με τον Μαντσίνι η Ιταλία δείχνει να βαδίζει σε καλό δρόμο”.

Τέσσερις από τις μεγαλύτερες ιταλικές ομάδες βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο ως προς την τεχνική τους ηγεσία αυτό το καλοκαίρι. Η Ίντερ ανακοίνωσε τον Αντόνιο Κόντε, η Γιουβέντους περιμένει τον Μαουρίτσιο Σάρι, η Μίλαν τον Μάρκο Τζαμπάολο και η Ρόμα τον Πάουλο Φονσέκα. Μπορεί η κατάσταση αυτή να επηρεάσει τους διεθνείς που ανήκουν σ’ αυτές τις ομάδες;

“Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστούν. Στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, είναι συχνές οι αλλαγές προπονητών. Την επόμενη εβδομάδα, όλες θα έχουν νέο προπονητή. Το καλό είναι ότι όταν ενσωματώνονται στην αποστολή, οι διεθνείς αφήνουν πίσω τα προβλήματα των συλλόγων τους”.

Εθνική Ελλάδας. Τι είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται σε έναν Ιταλό, όταν ακούει αυτή τη λέξη. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται;

“Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι προσωπικότητα και χαρακτήρας. Αυτό οδήγησε στην κορυφή. Η αυταπάρνηση για τη φανέλα και η αγάπη για την πατρίδα”.

Ελλάδα – Ιταλία: Ποιος σφυρίζει

Στο Ελλάδα – Ιταλία του Σαββάτου (8/6, 21:45 COSMOTE TV, OPEN Beyond TV), για τα προκριματικά του Euro 2020, θα σφυρίξει ο Άγγλος ρέφερι, Άντονι Τέιλορ. Ο 40χρονος θα διευθύνει το κρίσιμο ματς της εθνικής μας με βοηθούς του τους Γκάρι Μπέσγουικ, Άνταμ Νουν και 4ο τον Κρεγκ Πόουσον. Ο 40χρονος Άγγλος ρέφερι έχει σφυρίξει τους αγώνες Ελλάδα-Ουκρανία 2-0 (6/7/15) και Ισπανία-Ελλάδα 2-0 (5/6/13) για το Euro U19. Σε συλλογικό επίπεδο έχει διευθύνει τα Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 0-0, ΠΑΟΚ-Άγιαξ 1-2 και ΠΑΟΚ-Ντόρτμουντ 1-1.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις