Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Frigoglass: Κλείνει το ιστορικό εργοστάσιο της Κάτω Αχαΐας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Frigoglass: Κλείνει το ιστορικό εργοστάσιο της Κάτω Αχαΐας

Frigoglass: Μετά από την μονάδα παραγωγής του «Γάλα Βλάχας», «λουκέτο» βάζει ένα ακόμα ιστορικό εργοστάσιο

Frigoglass: «Λουκέτο» βάζει το ιστορικό εργοστάσιο της Frigoglass στην Κάτω Αχαΐα. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος, η παραγωγική δραστηριότητα στην συγκεκριμένη μονάδα θα διακοπεί άμεσα. Η ενέργεια αυτή, εξηγεί η εταιρεία, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης του παραγωγικού ιστού της, που αποσκοπεί στη βελτίωση της κοστολογικής δομής της και στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας της. Υπενθυμίζεται ότι η Frigoglass είχε υλοποιήσει σειρά πρωτοβουλιών κατά το παρελθόν, όπως πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους, εκ περιτροπής εργασία, μείωση του μισθολογικού κόστους και μεταφορά παραγωγής από άλλα εργοστάσια του Ομίλου.

Σκοπός των παραπάνω μέτρων ήταν να καταστεί η παραγωγική μονάδα της Κάτω Αχαΐας να καταστεί οικονομικά βιώσιμη, κάτι που όπως φαίνεται δεν συνέβη. Σημειώνεται πως το εργοστάσιο ήταν το πρώτο του ομίλου και είχε εξελιχθεί σε κέντρο παραγωγής ανταλλακτικών ψυγείων για τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου στην Ευρώπη με βάση ένα πρόγραμμα ενίσχυσης του που είχε ξεκινήσει προ πενταετίας. Και τότε στελέχη του ομίλου έλεγαν ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η μονάδα να παραμείνει σε λειτουργία και να διασωθούν και οι 80 θέσεις εργασίας σε μία περιοχή που «χτυπήθηκε» σφοδρά από την κρίση.

Ο Όμιλος αποσκοπεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην καλύτερη δυνατή στήριξη των εργαζομένων που επηρεάζονται. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει καλέσει σε διαβούλευση τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Κάτω Αχαΐα, προκειμένου να διαμορφωθούν από κοινού οι βέλτιστοι δυνατοί όροι και συνθήκες αποχώρησης των επηρεαζόμενων υπαλλήλων, σύμφωνα με τις δυνατότητες του Ομίλου.

Δεύτερο λουκέτο σε ιστορικό εργοστάσιο σε λίγα 24ωρα

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΛΤΑ ανακοίνωσε πρόσφατα την παύση της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας, όπου γινόταν η παραγωγή του «Γάλα Βλάχας». Όπως εξηγεί σε ανακοίνωση της η εταιρεία, η εν λόγω μονάδα, που λειτουργεί εδώ και 45 χρόνια, «εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού». «Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρεία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα», συμπληρώνει η ΔΕΛΤΑ.

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα και την «τύχη» του αγαπημένου γάλακτος, η εταιρεία αναφέρει ότι προκειμένου «να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του ‘Γάλα Βλάχας εβαπορέ’, βρίσκεται σε επικοινωνία με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη». Αναφορικά δε με τα στελέχη και τους εργαζομένους στο εργοστάσιο, η Διοίκηση της ΔΕΛΤΑ τονίζει ότι «θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα με τη δέουσα πρόνοια όπως πάντα. Η εταιρία έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις