Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ρόδος – Εκλογές: Τον πήγε με το ζόρι η γιαγιά του να… ψηφίσει – Δείτε το σημείωμα που έριξε στην κάλπη
PLUS

Ρόδος – Εκλογές: Τον πήγε με το ζόρι η γιαγιά του να… ψηφίσει – Δείτε το σημείωμα που έριξε στην κάλπη

Ρόδος - Εκλογές: Ανορθόγραφος αλλά ειλικρινής ο ψηφοφόρος

Ρόδος – Εκλογές: Το μεγάλο ποσοστό της αποχής στον Β γύρο των δημοτικών εκλογών στη Ρόδο μαρτυρά ότι πολλοί πολίτες του νησιού ήταν αναποφάσιστοι σχετικά με την ψήφο τους και αποφάσισαν να… καθίσουν σπίτι τους, από το να αναγκαστούν να επιλέξουν έναν υποψήφιο που δεν ήθελαν. Όπως αναφέρει η rodiaki, πολλοί Ροδίτες επέλεξαν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αισθανόμενοι ότι δεν ήθελαν να επιλέξουν κανέναν από τους δύο «μονομάχους» για τον δήμο τους. Αν και η αποχή τους από τις κάλπες ήταν ένα αρκετά ηχηρό μήνυμα, υπήρξαν βέβαια και εκείνοι που αποφάσισαν να είναι πιο ξεκάθαροι, εκφράζοντας τα ίδια συναισθήματα γραπτώς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένας (ή μία) κάτοικος του νησιού που, αντί ψηφοδελτίου στην κάλπη σε εκλογικό τμήμα στις Καλυθιές έριξε ένα σημείωμα. Παρά την ομολογουμένως προβληματική ορθογραφία του, το νόημά του είναι ξεκάθαρο. «Ούτε τον ένα ούτε τον άλλο. Εμένα με έφερε η γιαγιά μου με το ζόρι (μου έδωσε και πενήντα ευρώ)» γράφει ο άγνωστος ψηφοφόρος προσθέτοντας μάλιστα σε υστερόγραφο την παράκληση «Βαγγέλη Βενιζέλο γύρνα πίσω».

Ο Αντώνης Καμπουράκης νέος δήμαρχος Ρόδου

Ανεξάρτητα από την αναποφασιστικότητα πολλών κατοίκων του νησιού, οι ψηφοφόροι που τελικά ψήφισαν επέλεξαν με το συντριπτικό ποσοστό του 53,4% ως νέο δήμαρχο Ρόδου τον κ. Αντώνη Καμπουράκη. Στο πρώτο μήνυμά του μετά τη νίκη, ο κ. Καμπουράκης, ευχαρίστησε όλους όσους τον εμπιστεύθηκαν, τους συνεργάτες και τους συνοδοιπόρους του και δήλωσε ότι η ετυμηγορία του Ροδιακού λαού δίνει το στίγμα των προσδοκιών.

Αναλυτικότερα ο κ. Καμπουράκης δήλωσε τα εξής: «Το ευχαριστώ είναι πολύ μικρό και λίγο, για να εκφράσω αυτά που αισθάνομαι σήμερα, έχοντας περάσει εννέα μήνες από το ξεκίνημά μας με μια εξαιρετική ομάδα συνεργατών και εθελοντών με μοναδικό σκοπό να πάμε τη Ρόδο μπροστά. Ενωμένοι ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ο καθένας, ως δήμαρχος της Ρόδου, θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα πάμε τη Ρόδο μπροστά, ό,τι ακριβώς υποσχεθήκαμε, αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήταν κοντά μου, την οικογένειά μου, τους συνεργάτες, τους φίλους και τους εθελοντές, σε όλους εσάς που πιστέψατε σε εμάς και σήμερα, ο Ροδιακός λαός με το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης μας έδωσε ισχυρή εντολή, να πάμε τα πράγματα μπροστά, γρήγορα στο σωστό δρόμο. Έχουμε σαφή γνώση, για τις προσδοκίες του Ροδιακού λαού με την σημερινή εκλογική ετυμηγορία του».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις