Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Στέφανος Τσιτσιπάς: Ασταμάτητος ο 21χρονος – Ανεβαίνει στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ασταμάτητος ο 21χρονος – Ανεβαίνει στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η αμοιβή του στο Roland Garros και το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει

Στέφανος Τσιτσιπάς: Κυριολεκτικά ασταμάτητος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που όπως έγινε γνωστό εχθές, ανεβαίνει ακόμα μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Έλληνας τενίστας, που διαπρέπει στις διεθνείς διοργανώσεις, από την ερχόμενη Δευτέρα (10/6) μετά το τέλος του Roland Garros θα είναι στο Νο5. Η παρουσία του στους «16» του γαλλικού Όπεν σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό του Κέι Νισικόρι στους «8» από τον Ναδάλ έφερε τον νεαρό τενίστα στην κορυφαία μέχρι στιγμής θέση του στην παγκόσμια κατάταξη και για πρώτη φορά βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα!

Μαζί με την είδηση της ανόδου του στο top 5, εχθές έγινε γνωστό ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ανάμεσα στους αθλητές που τιμωρήθηκαν για παραβίαση των κανονισμών κατά τους τρεις πρώτους γύρους του Roland Garros. Ο Έλληνας τενίστας θα πληρώσει πρόστιμο συνολικού ύψους 5.000 δολαρίων. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο 21χρονος πρωταθλητης παραβίασε δύο κανονισμούς. Για την ακρίβεια ο «Στεφ» καλείται να πληρώσει 3.000 δολάρια για συμβουλές από το προπονητικό του τιμ κατά τη διάρκεια των αγώνων του και 2.000 δολάρια για τη συμπεριφορά του.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές για το πότε έκανε αυτές τις παραβάσεις ο Έλληνας τενίστας, κάτι που αναμένεται να γίνει γνωστό μετά το τέλος του τουρνουά όταν θα βγουν και τα συνολικά πρόστιμα.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε πως ο Τσιτσιπάς για την πορεία του μέχρι τον τέταρτο γύρο του Roland Garros θα εισπράξει το ποσό των 243.000 ευρώ.

Μάθημα ζωής ο αγώνας με τον Βαβρίνκα

Αυτή τη φορά ο Στέφανος δεν κατάφερε να γίνει ο πρώτος Ελληνας που θα έπαιζε σε πέμπτο γύρο σε Ρολάν Γκαρός. Ο Σταν Βαβρίνκα, κάτοχος των τριών τίτλων από γκραν σλαμ, επικράτησε με 7-6, 5-7, 6-4, 3-6, 8-6, ύστερα από μια αναμέτρηση που διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες, και ενθουσίασε τους θεατές.

Στη συνέχεια και αφού έκανε την αυτοκριτική του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς χαρακτήρισε το παιχνίδι «μάθημα ζωής». «Ο Σταν Βαβρίνκα κάνει το άθλημά μας αληθινό και ρεαλιστικό. Είναι κάτι που είναι σπάνιο να βρεις στον κόσμο που είμαστε. Είναι κάτι μοναδικό. Υπάρχει γοητεία και χάρισμα σε αυτό. Και οι δύο παλέψαμε, και οι δύο πήγαμε πέρα από τα όριά μας, και οι δύο βιώσαμε τύχη και το πεπρωμένο μας σε αυτό το παριζιάνικο κορτ, ύστερα από πέντε ώρες σωματικής και ψυχικής ταλαιπωρίας. Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτό που νιώθω αυτή τη στιγμή είναι θετικό ή αρνητικό. Δεν υπάρχει διπολική επίδραση σε αυτό. Εμαθα κάτι που κανένα σχολείο, καμία τάξη, κανένας δάσκαλος δεν θα μπορούσε να διδάξει. Λέγεται ζωή», υπογράμμισε σε ανάρτησή του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις