Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Σταϊκούρας – ΕΛΣΤΑΤ: Η οικονομία συνεχίζει τις «χαμηλές πτήσεις» ως αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας – ΕΛΣΤΑΤ: Η οικονομία συνεχίζει τις «χαμηλές πτήσεις» ως αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης

Σταϊκούρας - ΕΛΣΤΑΤ: Την απογοητευτική ανάπτυξη για το α' τρίμηνο του 2019 σχολίασε σήμερα ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ

Σταϊκούρας – ΕΛΣΤΑΤ: Ευθύνες στην κυβέρνηση έριξε σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τα απογοητευτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη το α’ τρίμηνο του 2019.  «Η ελληνική οικονομία συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις της ως αποτέλεσμα της συνειδητής κυβερνητικής επιλογής να υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις προκειμένου να επιτύχει υπερπλεονάσματα. Επί μία ολόκληρη τετραετία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε σε κάθε στόχο που η ίδια έθεσε για την ανάπτυξη», επισημαίνει στη δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως συμπληρώνει, η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, πολλές επενδύσεις, καλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Και ο κ. Σταϊκούρας καταλήγει στη δήλωσή του: «Αυτό μπορεί να γίνει με την υλοποίηση του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από τη μείωση φόρων και εισφορών, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, τη βελτίωση της λειτουργίας του κράτους, την υλοποίηση πολιτικών για τους συμπατριώτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Χρηματιστήριο: «Βουτιά» στον γενικό δείκτη λόγω της αναιμικής ανάπτυξης

Ισχυρή η διόρθωση στο χρηματιστήριο καθώς η Αθήνα έχασε 2,81%, εν μέσω μάλιστα ανοδικής αντίδρασης στην Ευρώπη.

Η πτώση του ΑΕΠ το α’ τριμηνο – την οποία ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία – αλλά και οι ανησυχίες για ενστάσεις απο τους δανειστές προκάλεσαν μεγάλες ρευστοποιήσεις στις τράπεζες. Αρχικά, ο Γενικός Δείκτης προσπάθησε να ισορροπήσει, αλλά τελικώς έκλεισε στις 813,33 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,81%.

Βουτιά 11,19% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,65 ευρώ. Βουτιά 8,12% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,205 ευρώ. Με βουτιά 7,.49% έκλεισε η μετοχή της Eurobank στα 0,79 ευρώ. Υψηλές απώλειες και για την Alpha bank στα 1,581 ευρώ. Με πτώση 2,97% η Ελλάκτωρ στα 1,83 ευρώ. Πτώση 2,46% για τον ΟΠΑΠ στα 9,30 ευρώ. Υψηλές οι συναλλαγές καθώς ανήλθαν στα 112,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,2 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις