Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / 120 δόσεις Εφορία 2019: Μεγάλο το ενδιαφέρον των οφειλετών – Η νέα προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δόσεις Εφορία 2019: Μεγάλο το ενδιαφέρον των οφειλετών – Η νέα προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση

120 δόσεις Εφορία 2019: Η απόφαση της παράτασης υπεγράφη εχθές από την Κατερίνα Παπανάτσιου

120 δόσεις Εφορία 2019: Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για την ένταξή τους στις 120 δόσεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους στην Εφορία. Έως και χθες περισσότεροι από 76.000 οφειλέτες είχαν κάνει αίτηση για την ένταξή τους στη ρύθμιση. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δώσει παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στις 120 δόσεις ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η αρχική προθεσμία έληγε στις 28 Ιουνίου.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) και με τη χρήση των προσωπικών κωδικών εισόδου τους στο Taxisnet να προχωρήσουν τη διαδικασία για την υποβολή της αίτησης ρύθμισης των οφειλών τους.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε τις περασμένες μέρες, παρατείνεται λόγω εκλογών και η προθεσμία για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης εισοδήματος τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις, μέχρι τις 29 Ιουλίου. Οι εκλογές μεταθέτουν τη σχετική διαδικασία με στόχο να μην ταλαιπωρηθούν οι φορολογούμενοι, κυρίως να μη δουν το εκκαθαριστικό σημείωμα το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα… επώδυνο για τη μεσαία τάξη. Πάντως, η πληρωμή της πρώτης δόσης παραμένει η 31η Ιουλίου, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Ειδικότερα, οι εθνικές εκλογές παρατείνουν τις εξής προθεσμίες:

1. Φορολογικές δηλώσεις. Η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, η οποία κανονικά λήγει στις 30 Ιουνίου, παρατείνεται μέχρι τις 29 Ιουλίου. Η πρώτη δόση θα πληρωθεί στις 31 Ιουλίου και οι υπόλοιπες  στα τέλη Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 2,1 εκατομμύρια δηλώσεις (που αντιστοιχούν σε 2 εκατομμύρια εκκαθαριστικά σημειώματα), αριθμός υπερδιπλάσιος συγκριτικά με τις δηλώσεις που είχαν υποβληθεί το 2018.

2. Ρύθμιση 120 δόσεων. Η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση λήγει στις 28 Ιουνίου. Οι εκλογές όμως μεταθέτουν την καταληκτική ημερομηνία στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα καθυστερήσει σημαντικά η πληρωμή της πρώτης δόσης για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση.

3. ΕΝΦΙΑ. Η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αναγκάζει την ΑΑΔΕ να καθυστερήσει την ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων, η οποία θα γίνει στα τέλη Αυγούστου. Η πρώτη δόση αναμένεται να καταβληθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και η τελευταία ενδεχομένως τον Ιανουάριο του 2020.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις