Απόδραση Μεταγωγών: Ανθρωποκυνηγητό για τους δύο δραπέτες – Νέα στοιχεία για το θρίλερ με την αστυνομικό

ΕΛΛΑΔΑ

Απόδραση Μεταγωγών: Ανθρωποκυνηγητό για τους δύο δραπέτες – Νέα στοιχεία για το θρίλερ με την αστυνομικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Απόδραση Μεταγωγών: Απίστευτες οι συνθήκες απόδρασης καθώς αστυνομικοί βρέθηκαν στη θέση των κρατουμένων.

04.06.2019 | 07:29

Απόδραση Μεταγωγών: Οπλισμένοι με τα υπηρεσιακά όπλα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Μεταγωγών, απ’ όπου κατάφεραν να διαφύγουν μέσα σε κινηματογραφικές, όσο και απίστευτες συνθήκες, εξακολουθούν να αναζητούνται σε όλα τα πιθανά και απίθανα σημεία, οι δύο πιο επικίνδυνοι, από τους τέσσερις Αλβανούς που απέδρασαν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το απόγευμα της Δευτέρας, από την ΕΚΑΜ, συνελήφθη και ο δεύτερος Αλβανός δραπέτης, μετά τον πρώτο, – είχε συλληφθεί σχεδόν αμέσως αυτός μετά την απόδραση, στο χώρο της Λαχαναγοράς, όπου προσπάθησε να βρει καταφύγιο.

Ο δεύτερος κακοποιός ,που έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, κατά πληροφορίες είναι αυτός, που τον περασμένο Μάρτιο πρωταγωνίστησε σε σοβαρά αιματηρά επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού.

Είχε συμμετάσχει σε συμπλοκή με ένα νεκρό και οκτώ τραυματίες

Μάλιστα, φέρεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να είχε μετάσχει της συμπλοκής με αυτοσχέδια μαχαίρια, μεταξύ Αλβανών και ομογενών από τη Ρωσία, με έναν 33χρονο από τους τελευταίους, υπόδικο τότε για απόπειρα ληστείας,  να πέφτει νεκρός και οκτώ άλλους  να τραυματίζονται.

Συνελήφθη στην πίσω πλευρά του Μεταγωγών στο Βοτανικό, κοντά σε ένα ρέμα με το πόδι του πρησμένο, κάτι που πιθανολογείται ότι συνέβη κατά την προσπάθεια απόδρασης και γι αυτό δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί.

Ανάγκη ξηλώματος του συστήματος φύλαξης κρατουμένων

Αν όσα έρχονται στο φως για τις συνθήκες, που επικρατούν στο Μεταγωγών, αληθεύουν, έστω και σε ένα μέρος, δημιουργείται επιτακτική η ανάγκη ξηλώματος ολόκληρου του συστήματος φύλαξης κρατουμένων, γιατί το υπάρχον, όπως αποδεικνύεται, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των ίδιων των αστυνομικών και βέβαια των πολιτών.

Άγνωστο αν ήξεραν “ποιοι ήταν οι κρατούμενοι”

Σαφώς, χωρίς να έχουν την κατάλληλη ενημέρωση οι αστυνομικοί-φρουροί για το “ποιοι ήταν οι κρατούμενοι του συγκεκριμένου κελιού”, έπεσαν αμέσως στην παγίδα, που στήθηκε, με πρόφαση την ξαφνική “ασθένεια” ενός από αυτούς. Ενώ και η συμπλοκή στον Κορυδαλλό με τον νεκρό και τους τραυματίες είχε γίνει με αυτοσχέδια μαχαίρια, οι αστυνομικοί μπήκαν στο κελί να βοηθήσουν,  χωρίς όπλα , γιατί αυτό επιβάλλει ο κανονισμός.

Στην ουσία μπήκαν στο στόμα του λύκου.

Ο… ασθενής πετάχτηκε πάνω

Ο… ασθενής πετάχτηκε πάνω και οι τέσσερις μαζί πια, έβγαλαν τα αυτοσχέδια μαχαίρια, τα έβαλαν στους λαιμούς των αστυνομικών και τους διέταξαν να παραδώσουν τα κλειδιά του κρατητηρίου. Οι ρόλοι δηλαδή είχαν αλλάξει ολοκληρωτικά.

Άρπαξαν τα κινητά και τα όπλα

Άρπαξαν τα κινητά για να μην ενημερώσουν, τους έδεσαν, λένε οι πληροφορίες και άρπαξαν από ειδικό χώρο τα υπηρεσιακά τους όπλα. Κατέβηκαν ανενόχλητοι ουσιαστικά στο ισόγειο, βγήκαν στο προαύλιο κι εκεί έπεσαν πάνω σε μια γυναίκα αστυνομικό η οποία οδηγώντας περιπολικό έκανε μόνη της (!) εσωτερική περιπολία μήπως διαπιστώσει κάτι ύποπτο.

Την ακινητοποίησαν με τα όπλα των συναδέλφων της

Με τα όπλα των συναδέλφων της, που ήταν κλειδωμένοι στο… κελί, την ακινητοποίησαν και τη διέταξαν να βγουν με το περιπολικό από το κτήριο. Η αστυνομικός έφθασε στην πύλη, όπου ήταν η σειρά του φρουρού να κεραυνοβοληθεί με αυτά που έβλεπε. Όμως, λένε οι συνάδελφοί του, φέρθηκε έξυπνα και επέτρεψε τα ακόμη χειρότερα.

Τους έστειλε από την έξοδο των πεζών

Στη απαίτησή τους με τα αστυνομικά όπλα προτεταμένα να ανοίξει την κεντρική πύλη, τους είπε ότι έχει μηχανικό πρόβλημα κι έχει ακινητοποιηθεί και ότι λειτουργεί μόνο η έξοδος των πεζών. Εκεί τα άφησαν όλα οι δραπέτες, παίρνοντας μαζί τους τα όπλα όμως και άρχισαν να τρέχουν… Έτσι, μετά τη σύλληψη των δύο δραπετών, όλες οι προσπάθειες γίνονται για τον εντοπισμό των άλλων δύο επικίνδυνων κακοποιών.

Ληστείες, δολοφονία, απόπειρες ανθρωποκτονιών

Ο υπ αριθμόν ένα κίνδυνος θεωρείται ο Αλβανός κακοποιός “με τα  χίλια ονόματα” οποίος είχε συλληφθεί στην Κύπρο το 2014, με κατηγορίες από την Ασφάλεια Αττικής, για ληστείες, δολοφονία, απόπειρες ανθρωποκτονιών και άλλα αδικήματα, ων ουκ έστι αριθμός. Έχει καταγραφεί ως Αθάνι Αστρίτ, ή Θαθάνι  Τίτι, ή Θαθάν Τζόρτζιο, ή Ασάνι  Αστρίτ, ή Αστρίτ Τζόρτζιο, ο οποίος έχει γεννηθεί την 1/5 ή του 1983, ή του 1984, ή του 1985 ή του 1986!

Η δολοφονία στην Καισαριανή

Συμμετείχε σε συμμορία σκληρών κακοποιών με καλάσνικοφ οι οποίοι  στις 2 Ιουνίου 2012 είχαν σκοτώσει στη Καισαριανή έναν 30χρονο και είχαν τραυματίσει τον 32χρονο αδελφό του, όταν εκείνοι αντέδρασαν μόλις κατάλαβαν ότι οι δράστες έκλεβαν το αυτοκίνητό τους, κάτω από το σπίτι τους.

Ληστείες σε σπίτια, ιδιώτες και περίπτερα

Κατηγορείται επίσης για δέκα επτά ένοπλες ληστείες με τη συμμορία του  σε σπίτια, 18 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, πολλά από τα οποία ήταν περίπτερα, μία ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ, τρεις ένοπλες ληστείες σε ιδιώτες, επτά ένοπλες συμπλοκές από τις οποίες οι έξι με αστυνομικούς, έξι διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα και 17 κλοπές αυτοκινήτων.

Οι ληστές των Ρωσίδων οικιακών βοηθών του Πανταζή

Ο δεύτερος που καταζητούν είναι ο 35χρονος Αλβανός, μέλος της συμμορίας που είχε εισβάλει μεταξύ άλλων και στη μεζονέτα του Λευτέρη Πανταζή, όταν ο δημοφιλής τραγουδιστής απουσίαζε σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό. Ακινητοποίησε με συνεργό του τις δύο Ρωσίδες οικιακούς βοηθούς, άρπαξε επί τόπου 1000 ευρώ και στη συνέχεια ένας από τους δύο ανέβηκε στον πρώτο όροφο και άρπαξε τη συλλογή ρολογιών του Πανταζή και χρυσαφικά.

Exit mobile version