Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / 120 δόσεις Εφορία 2019: Δόθηκε επίσημα η παράταση για την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δόσεις Εφορία 2019: Δόθηκε επίσημα η παράταση για την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων

120 δόσεις Εφορία 2019: Τις επόμενες μέρες αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ

120 δόσεις Εφορία 2019: Επίσημη είναι πλέον η παράταση της προθεσμίας για την αίτηση υπαγωγής στις 120 δόσεις από οφειλέτες στην Εφορία.  Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου έβαλε την υπογραφή της στην απόφαση με την οποία παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία, όπως ανακοίνωσε η ίδια σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό TRT και συγκεκριμένα στην τηλεοπτική εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα καλησπέρα», υπέγραψε απόφαση με την οποία παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές στις Δ.Ο.Υ. έως 30.9.2019. Τις επόμενες μέρες θα πάρει Φ.Ε.Κ. η εν λόγω απόφαση όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει ευθυγράμμιση με τη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής

 

120 δόσεις Εφορία 2019: Μεγάλο ενδιαφέρον από τους οφειλέτες

Το ενδιαφέρον για τη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι αμείωτο και ήδη περισσότεροι από 55.000 οφειλέτες έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση, με στόχο να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς τους με την εφορία. Αντίστοιχα, και οι οφειλέτες του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ, προχωρούν με αμείωτο ρυθμό στην υποβολή αιτήσεων στις σχετικές πλατφόρμες. Ηδη, μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, είχαν υποβληθεί περισσότερες από 45.000 αιτήσεις.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 36.000 μη μισθωτοί ασφαλισμένοι είχαν υποβάλει, μέχρι το πρωί της Παρασκευής, ηλεκτρονική αίτηση για τη ρύθμιση των οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις. Επιπλέον, έγιναν περισσότερες από 9.000 ρυθμίσεις εργοδοτών, απευθείας στην πλατφόρμα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις