Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βενιζέλος: Ουρά του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ, αποδεσμεύομαι
"ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ"

Βενιζέλος: Ουρά του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ, αποδεσμεύομαι

Βενιζέλος: Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά την απόφαση της Φώφης να θέσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές του Ιουλίου τον Γιώργο Καμίνη.

Βενιζέλος: Λίγο μετά την ανακοίνωση από τη Φώφη Γεννηματά ότι δεν υπολογίζεται για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προέβη σε σκληρή απάντηση. Σε αυτήν, την οποία έκανε λίγο μετά τη συνάντησή του με την κυρία Γεννηματά, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνει σαφείς αιχμές, λέγοντας ότι «εξέφρασα τη βεβαιότητά μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της», ενώ κατηγορεί την αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής ότι εφαρμόζει ένα σχέδιο «που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», και γι’ αυτόν τον λόγο «δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία».

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντησή μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρότασή της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητά μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

Η εξέλιξη ήταν για πολλούς αναμενόμενη συν τω χρόνω, αλλά όχι αυτή τη στιγμή. Ιδιαίτερα με δεδομένο ότι η τρίτη θέση για το Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές έβαλε ψηλά τον πήχη για τις εθνικές εκλογές.  Η αιτία, ωστόσο, φέρεται να είναι η απόφαση που ανακοίνωσε η κ. Γεννηματά στον κ. Βενιζέλο κατά τη σύντομη συζήτησή τους. Ότι θα επιδιώξει μια διαφορετική πολιτική στρατηγική από αυτήν που πρεσβεύει ο ίδιος.

Άγνωστο παραμένει ακόμη πώς θα αντιδράσουν τα κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ, αλλά και τα στελέχη που πρόσκεινται στον κ. Βενιζέλο, δεδομένου ότι οι ραγδαίες εξελίξεις «μούδιασαν» τους περισσότερους. Ήδη πάντως ο Μάνος Επιτροπάκης, ο οποίος ανήκει στον πυρήνα των «βενιζελικών» στελεχών και θα ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Α’ Αθήνας, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο. Κατά πληροφορίες, έντονο προβληματισμό για τις εξελίξεις εκφράζει και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις