Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γραικός: Ένα χρέος 40.000 ευρώ οδήγησε στον θάνατο του επιχειρηματία
ΕΛΛΑΔΑ

Γραικός: Ένα χρέος 40.000 ευρώ οδήγησε στον θάνατο του επιχειρηματία

Γραικός: Για τους αξιωματικούς δεν υπάρχει η πάρα μικρή αμφιβολία ότι οι διαφορές των δύο ήταν οικονομικές και ότι δεν υπήρξε άλλο πρόσωπο παρόν τις κρίσιμες στιγμές.

Γραικός: Ένα “άνοιγμα”, ύψους περίπου 40.000 ευρώ του 46χρονου ιδιοκτήτη της κτηνοτροφικής μονάδας, που συνελήφθη για τον θάνατο και τη φρικαλέα επιχείρηση εξαφάνισης του αυτοκινήτου και της σορού του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, όλα δείχνουν ότι ήταν η αιτία που οδήγησε στο ματωμένο θρίλερ, που απασχολούσε το πανελλήνιο, 2,5 χρόνια τώρα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Για τους αξιωματικούς της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, που πρωτοστάτησαν στην τελευταία φάση των ερευνών, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψη του υπαίτιου του θανάτου του Γραικού, δεν υπάρχει η πάρα μικρή αμφιβολία ότι οι διαφορές των δύο ήταν οικονομικές και ότι δεν υπήρξε άλλο πρόσωπο παρόν τις κρίσιμες στιγμές.

Ο ίδιος ο συλληφθείς, έμπορος κρεάτων, ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας, στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης, όπου έθαψε σωρό και αυτοκίνητο, ισχυρίστηκε στη διάρκεια της ανάκρισής του από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ότι οι δυο τους, λογομάχησαν για χρηματικές οφειλές.

Έπεσε, λέει κι έχασε τη ζωή του

Πρόσθεσε ότι, πάνω στη λογομαχία τους, εκνευρισμένος αυτός, έσπρωξε τον Γραικό, ο οποίος έπεσε και έχασε τη ζωή του, χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία τα οποία αναμένονται από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Η μοιραία συνάντηση στον στάβλο

Όπως διευκρίνισαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης, ο 46χρονος συλληφθείς, έμπορος κρεάτων, συνάντησε τον 49χρονο επιχειρηματία στο χώρο, Δημήτρη Γραικό, στο στάβλο του.

Πρώτος είχε πάει ο Γραικός

Στον στάβλο, όπως ομολόγησε ο 46χρονος πήγε πρώτος ο Γραικός κι όταν ο ίδιος έφθασε εκεί, τον βρήκε μέσα. Ο άτυχος επιχειρηματίας φαίνεται ότι είχε πουλήσει στον δράστη κάποια από τα ζώα του.

Ισχυριζόταν πως δεν υπήρχε οικονομικό θέμα

Ίσως εκεί δημιουργήθηκε το οικονομικό άνοιγμα. Πάντως μέχρι τώρα ισχυριζόταν ο 46χρονος που είχε εξεταστεί αρκετές φορές ότι έδειξε στους αστυνομικούς τα παραστατικά και φαινόταν ότι δεν υπήρχε καμία οικονομική διαφορά.

Δεν χρησιμοποιήθηκε αντικείμενο για τον θάνατο

Επίσης οι αστυνομικοί πρόσθεσαν ότι για τον θάνατο του Δημήτρη Γραικού δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο αντικείμενο.

Πώς κινήθηκε μετά το φονικό

Οι ίδιοι αστυνομικοί, έδωσαν στοιχεία και για το πώς ο δράστης μετά τον βίαιο, ούτως ή άλλως, θάνατο του Γραικού, έθαψε αυτοκίνητο του θύματος και τη σωρό.

Είπαν ότι “άνοιξε στο σημείο μια τρύπα με το σκαπτικό μηχάνημα, έριξε το αμάξι του θύματος με τον ουρανό προς τα κάτω, και μετά έριξε χώμα και πολύ μεγάλο όγκο από ακαθαρσίες”.

Εικόνες από drone

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις εικόνες που καταγράφηκαν από την κάμερα drone τη στιγμή που εντοπίζεται θαμμένο το αυτοκίνητο του θύματος.

Η εξαφάνιση και τα παράδοξά της

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι ο κτηνοτρόφος  Δημήτρης Γραικός, εξαφανίστηκε το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2016 αφού αναχώρησε από το σφαγείο της Χαλάστρας. Έκτοτε τα ίχνη του είχαν χαθεί. Αναχώρησε με το αγροτικό του  αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε για μικρές, επαγγελματικές διαδρομές.

Εξαφανίστηκαν ο ίδιος, το αγροτικό και το στίγμα του κινητού

Από τότε εξαφανίζεται ο ίδιος, το αυτοκίνητο, όπως και το «στίγμα» του κινητού του. Ακολούθησαν έρευνες μέχρι και με τη χρήση drones. Κανένα στοιχείο δεν είχε οδηγήσει σε ίχνη του εξαφανισθέντα.

Είχε εξεταστεί κατ’ επανάληψη ο 46χρονος

Εξετάστηκε κατ επανάληψη ο τωρινός συλληφθείς που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είχε δει ζωντανό, αλλά δεν προέκυπτε κανένα στοιχείο που να οδηγεί στη σύλληψή του.

Έπεφταν έξω οι Αρχές

Έπεφταν τόσο έξω στις εκτιμήσεις τους οι αρχές. Η Αστυνομία, υπέβαλε τα στοιχεία της δικογραφίας στην εισαγγελία Πρωτοδικών, χωρίς να παρουσιάζει δράστη και  μοιραία η αρμόδια εισαγγελέας, κρίνοντας ότι δεν υπήρχαν επιβαρυντικά στοιχεία, πρότεινε να τεθεί ο φάκελος στο αρχείο.

Όμως τον Φεβρουάριο, ο αντεισαγγελέας  Εφετών Βασίλης Φλωρίδης έκρινε πως ο κτηνοτρόφος δολοφονήθηκε και παρήγγειλε να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά  παντός υπευθύνου.

Η αστυνομία ξεκίνησε πάλι έρευνα

Ανεξάρτητα, πάντως, από την ανάκριση, η Αστυνομία είχε ξεκινήσει, εκ νέου, δική της έρευνα και είχε καταλήξει στον έμπορο κρεάτων ως έναν από τους δυο βασικούς υπόπτους και οι άντρες των διωκτικών αρχών έψαχναν τρόπο για να πραγματοποιήσουν έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή, που είχε καταπατηθεί από τον έμπορο.

Τελικά αποφάσισαν με τη βοήθεια ειδικών να κάνουν την έρευνα στο χώρο του 46χρονου, 25 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Το αυτοκίνητο “έσπασε” τον δράστη

Όταν βρήκαν το αυτοκίνητο, ο δράστης δεν είχε πια κανένα περιθώριο και υπέδειξε το σημείο όπου είχε αποκρύψει και τη σορό του Δημήτρη Γραικού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις