Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία Ρομά: 38 ανήλικοι Ρομά, θύματα… ανήλικων Ρομά με μαχαίρι
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία Ρομά: 38 ανήλικοι Ρομά, θύματα… ανήλικων Ρομά με μαχαίρι

Συμμορία Ρομά: Η Αστυνομία, προχώρησε στη σύλληψη των δύο 15χρονων Ρομά με τα 38 θύματα, ενώ πέρασε επίσης χειροπέδες σε δύο Έλληνες.

Συμμορία Ρομά: Τριάντα οκτώ ανήλικοι, είχαν μείνει παγωμένοι μπροστά στα μαχαίρια συμμορίας επίσης ανηλίκων Ρομά, όταν στη διάρκεια της βόλτας τους βρέθηκαν απέναντί τους με σκοπό τη ληστεία και την αρπαγή χρημάτων, ρολογιών και κινητών τηλεφώνων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όσα από τα θύματα αποπειράθηκαν να αντιδράσουν, δέχθηκαν χτυπήματα από τους δύο 15χρονους και αιμόφυρτοι αναγκάστηκαν να παραδώσουν όσα είχαν στην κατοχή τους.

Η Αστυνομία, προχώρησε στη σύλληψη των δύο 15χρονων με τα 38 θύματα, ενώ πέρασε επίσης χειροπέδες σε δύο Έλληνες, σεσημασμένους κακοποιούς, οι οποίοι οπλισμένοι με υπό πολυβόλο τύπου SCORPION προτίμησαν να το πετάξουν στη θέα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και να συλληφθούν.

Είχαν ακινητοποιήσει διανομέα τσιγάρων

Λίγο νωρίτερα, έξω από περίπτερο στη Νίκαια, με τη βοήθεια και ενός συνεργού τους που διαφεύγει, είχαν ακινητοποιήσει διανομέα καπνικών προϊόντων από τον οποίο άρπαξαν και το ίδιο το φορτηγάκι με το οποίο διέφυγαν.

Για σύσταση συμμορίας οι ανήλικοι

Ως  προς του δύο 15χρονους, σεσημασμένους Ρομά που λήστευαν ανηλίκους, κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, ληστείες κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ψάχνουν άλλους δύο

Συγκατηγορούμενοί τους είναι τρία επιπλέον άτομα, ενώ ένας από αυτούς είναι ήδη έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα. Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι δράστες κατά το τελευταίο δίμηνο, ενεργώντας από κοινού, διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Προσέγγιζαν τα θύματα σε ομάδες τριών – τεσσάρων ατόμων

Προσέγγιζαν σε ομάδες τριών – τεσσάρων ατόμων τα υποψήφια θύματά τους και με χρήση σωματικής βίας ή με απειλή μαχαιριών, τα ακινητοποιούσαν και τους αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα και τιμαλφή.

Δώδεκα επιθέσεις, 38 θύματα

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 12 περιπτώσεις ληστειών σε βάρος 38 ανηλίκων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. κατηγορούνται για ληστεία και κλοπή κατά συναυτουργία, απείθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Τους αναζητούσαν μετά τη ληστεία

Σε ό,τι αφορά τους ληστές του διανομέα στη Νίκαια, αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ τους αναζητούσαν μετά τη ληστεία σε βάρος του διανομέα από τον οποίο πέρα από τα καπνικά προϊόντα άρπαξαν και το ίδιο το αυτοκίνητο.

Εντόπισαν το όχημα στο Αιγάλεω

Με βάση τα χαρακτηριστικά του οχήματος που είχαν αρπάξει, εντοπίστηκαν στην περιοχή του Αιγάλεω. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν τα κλοπιμαία ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκαν και οι δράστες και μετά από καταδίωξη συνελήφθησαν.

Κατασχέθηκε το υποπολυβόλο Scorpion

Σε έρευνες, σε διάφορα σημεία κοντά στον τόπο εντοπισμού των συλληφθέντων στην περιοχή του Αιγάλεω, καθώς και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υποπολυβόλο Scorpion, δύο γεμιστήρες με 21 φυσίγγια, το σύνολο του αφαιρεθέντος εμπορεύματος, αποτελούμενο από 2.692 πακέτα τσιγάρα και καπνικά προϊόντα.

Είδη μεταμφίεσης και γάντια

Επίσης, βρέθηκαν είδη ρουχισμού που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες κατά τη διάρκεια της ληστείας, τέσσερα γάντια, κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες ως μέσω μετακίνησης και δύο κινητά τηλέφωνα. Εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις