Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ένωση Κεντρώων: Τέλος ο Σαρίδης, προς διάλυση το κόμμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένωση Κεντρώων: Τέλος ο Σαρίδης, προς διάλυση το κόμμα

Ένωση Κεντρώων: Ο Γιάννης Σαρίδης ανεξαρτητοποιήθηκε, αφήνοντας μετέωρη την Ένωση Κεντρώων.

Ένωση Κεντρώων: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης και έτσι διαλύεται η ΚΟ του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη. Ο κ. Σαρίδης έστειλε την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του πριν λίγο στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Ο βουλευτής, σύμφωνα πληροφορίες, οδεύει προς το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Η Ελληνική Λύση κατάφερε να συγκεντρώσει 4,18% με αποτέλεσμα να εκλέξει ευρωβουλευτή τον Κυριάκο Βελόπουλο, τον επικεφαλής της.

«Δεν ασχολούμαστε με προσωπικές ατζέντες ο λαός θα κρίνει τη συμπεριφορά όλων μας, εμείς κοιτάμε μπροστά, στόχος μας οι εθνικές εκλογές», ήταν το πρώτο σχόλιο πηγών της Ένωσης Κεντρώων για την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Σαρίδη. Πλέον, η Ένωση Κεντρώων πλέον αριθμεί μόλις τέσσερις βουλευτές: Βασίλης Λεβέντης (αρχηγός κόμματος), Μάριος Γεωργιάδης (αντιπρόεδρος της Βουλής), Δημήτρης Καβαδέλλας και Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.

Από την Ένωση Κεντρώων στις βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε εκλέξει 9 βουλευτές. Ωστόσο σταδιακά από το 2016 έως και σήμερα ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις από την Κοινοβουλευτική ομάδα του Βασίλη Λεβέντη. 

Πρώτος αποχώρησε ο Γιώργος Καρράς τον Νοέμβριο του 2016.  Στη συνέχεια τον Ιούλιο του 2017 αποχώρησε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία αρχικά ανεξαρτητοποιήθηκε στη συνέχεια πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα έγινε ανεξάρτητη ξανά. Τον Απρίλιο του 2018 ήταν η σειρά του βουλευτή Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργου Κατσιαντώνη να αποχωρήσει από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη. Λίγους μήνες αργότερα τον Σεπτέμβριο του 2018 αποχώρησε και ο Αριστείδης Φωκάς, ο οποίος στη συνέχεια εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ.

Σαρίδης: Η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν ποτέ δημοκρατικό κόμμα

«Η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν ποτέ δημοκρατικό κόμμα. Ήταν το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη» δήλωσε ο Γιάννης Σαρίδης, μετά την ανεξαρτητοποίησή του από την Ένωση Κεντρώων. Ο κ. Σαρίδης σημείωσε ότι το κόμμα στο οποίο ήταν βουλευτής είχε δύο φάσεις. Η πρώτη ήταν πριν μπει στη Βουλή όπου ο Βασίλης Λεβέντης έκανε το μοναχικό και επίπονο αγώνα του και η δεύτερη όταν μπήκε στη Βουλή. «Εκεί», δήλωσε ο κ. Σαρίδης, «συμμετείχα και εγώ ως βουλευτής όχι του Βασίλη Λεβέντη αλλά της Ένωσης Κεντρώων».

Υποστήριξε ακόμα ότι το δικό του το θέμα ήταν ιδεολογικό, το οποίο, όπως είπε το είχε συζητήσει με τον Βασίλη Λεβέντη από το Σεπτέμβριο του 2018 και διέψευσε ότι συζητά με άλλο κόμμα.

Απαντώντας σε ερώτηση συγκεκριμένα για το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, ο Γιάννης Σαρίδης διέψευσε τα περί συνεργασίας και περιορίστηκε να πει ότι οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί πριν από ένα χρόνο στο αεροδρόμιο και είχαν συμφωνήσει να βρεθούν, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν συναντηθεί.

Τέλος, ο Γιάννης Σαρίδης σημείωσε: «Με κατηγορούσαν για αχάριστο την ίδια στιγμή που εγώ κρατούσα όρθιο κοινοβουλευτικά το κόμμα εις βάρος της όποιας πολιτικής μου εξέλιξης. Έκατσα μέσα για να μη φανώ εγώ ότι γκρέμιζα το κόμμα και προσπαθούσα να πείσω τον πρόεδρο ότι δεν πάμε καλά και κάτι πρέπει να αλλάξει» Και κατέληξε: Αυτό που με διακρίνει είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων. Είμαι συνεπής απέναντι στη συνείδησή μου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις