Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / 120 δόσεις Εφορία 2019: Προς παράταση η προθεσμία των αιτήσεων – Τι πρέπει να προσέξετε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δόσεις Εφορία 2019: Προς παράταση η προθεσμία των αιτήσεων – Τι πρέπει να προσέξετε

120 δόσεις Εφορία 2019: Ποια είναι τα σενάρια που συζητά το υπουργείο Οικονομικών

120 δόσεις Εφορία 2019: Σε παράταση της προθεσμίας ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τους οφειλέτες της Εφορίας προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι είναι πολύ πιθανό να παραταθούν και οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, λόγω των εκλογών 2019. Οι προθεσμίες αυτές, εξετάζεται να παραταθούν για το διάστημα μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι. Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά και νομικά πρόσωπα λήγει στις 30 Ιουνίου ενώ στις 28 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την ένταξη στην ρύθμιση των 120 δόσεων της εφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών, εξετάζει το ενδεχόμενο διπλής παράτασης των προθεσμιών έως και κατά ένα μήνα ή το λιγότερο για 15 ημέρες ενώ στο τραπέζι έχει τεθεί και το ενδεχόμενο αναβολής της εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ κατά ένα μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων έχει ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, αλλά προς το παρόν έχουν υποβληθεί μόλις 1,8 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις. Το γεγονός αυτό είχε δημιουργήσει τις προηγούμενες ημέρες προσδοκίες ότι για πρώτη φορά στα χρονικά δεν θα υπάρξει ανάγκη παράτασης. Οι σχετικές ανακοινώσεις για την παράταση των προθεσμιών αυτών το πιθανότερο είναι ότι θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

120 δόσεις Εφορία 2019: Πού πρέπει να δώσουν προσοχή οι οφειλέτες

1. Όταν υπάρχουν πληρωμές που δεν έχουν τακτοποιηθεί από την αρμόδια ΔΟΥ, η ρύθμιση δεν προχωρά. Η εφαρμογή εμφανίζει την ένδειξη «υπάρχει ασυμφωνία κατά την πίστωση των πληρωμών σας, η οποία τακτοποιείται στη Δ.Ο.Υ. προκειμένου να ενημερωθούν οι οφειλές σας». Πρακτικά θα πρέπει να υπάρξει επίσκεψη προκειμένου να γίνουν οι σχετικοί συμψηφισμοί και μετά να ξεκλειδώσει η διαδικασία.

2. Όταν υπάρχουν οφειλές σε δύο και πάνω εφορίες, θα πρέπει να γίνουν χωριστές ρυθμίσεις.

3. Όταν ρυθμίζονται οφειλές που έχουν ενταχθεί σε πάγιες ρυθμίσεις των 12 δόσεων.

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επιλεγεί η επιλογή Γ, σύμφωνα με την οποία οι οφειλές ρυθμίζονται εθελοντικά. Εάν μέσα στην παλαιά ρύθμιση συμπεριλαμβάνονται οφειλές που έγιναν ληξιπρόθεσμες από 1/1/2019 και μετά, τότε εμφανίζεται σχετική ένδειξη ότι «συμπεριλαμβάνονται οφειλές που δεν μπορούν να υπαχθούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση και θα πρέπει μετά να τακτοποιηθούν».

4. Όταν υπάρχουν οφειλές που προέκυψαν από αποτελέσματα φορολογικού ελέγχου που κοινοποιήθηκε στα τέλη του 2018.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις