Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εκλογές 2019: Πιο έξυπνοι οι Έλληνες ψηφοφόροι, από ό,τι πολλοί περίμεναν – Spiegel για Μητσοτάκη
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ

Εκλογές 2019: Πιο έξυπνοι οι Έλληνες ψηφοφόροι, από ό,τι πολλοί περίμεναν – Spiegel για Μητσοτάκη

Εκλογές 2019: Η γερμανική εφημερίδα χαρακτηρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα ως «προσωπικό θρίαμβο» για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκλογές 2019: Τα αποτελέσματα των εκλογών και η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ απασχολούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα διεθνή ΜΜΕ, που ούτως ή άλλως παρακολουθούν την πορεία της Ελλάδας που χρόνια τώρα αιμορραγεί. Όμως τώρα, κάνουν λόγο για Έλληνες ψηφοφόρους με μυαλό, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών ως προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, το Spiegel φιλοξενεί ένα άρθρο με τίτλο «Ο Τσίπρας χρειάζεται ένα θαύμα». Το Spiegel επισημαίνει στη συνέχεια ότι η Ελλάδα «πηγαίνει αντίθετα στο ρεύμα. Την ώρα που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ενισχύθηκαν λαϊκιστικές και εθνικιστικές πολιτικές δυνάμεις, στην Ελλάδα, οι συντηρητικοί πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη».

Η γερμανική εφημερίδα χαρακτηρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα ως «προσωπικό θρίαμβο» για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. «Κατάφερε να συγκρατήσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις των συντηρητικών, φιλελεύθερων και δεξιών ρευμάτων του κόμματος. Στον προεκλογικό αγώνα απέφυγε μεγαλόστομες υποσχέσεις και επικεντρώθηκε σε θέματα, όπως φοροελαφρύνσεις, επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις» τονίζεται στο άρθρο.

Οι ψηφοφόροι απεδείχθησαν πιο έξυπνοι από ό,τι αρκετοί περίμεναν

«Ο Τσίπρας χρειάζεται ένα θαύμα, αν θέλει να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές ένα περίπου μήνα μετά τη συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές. Η μόνη του ελπίδα τώρα είναι να σταθεί εμπόδιο στον στόχος εξασφάλισης της απόλυτης πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας. Η καλή είδηση για την Ελλάδα είναι ότι δέκα χρόνια μετά το ξεκίνημα της κρίσης οι ψηφοφόροι δεν ριζοσπαστικοποιήθηκαν τόσο όσο πολλοί προέβλεπαν. Απεδείχθησαν πιο έξυπνοι από ό,τι αρκετοί περίμεναν. Οι απλές λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα δεν έχουν πια πέραση».

Το Spiegel καταλήγοντας αναφέρεται στα συμπεράσματα που εξάγονται από την έκβαση και τα αποτελέσματα των εκλογών:

Πρώτον, οι εποχές στις οποίες κόμματα διασφάλιζαν εκλογικές νίκες με χρηματικά δωράκια, μέτρα και μη ρεαλιστικές υποσχέσεις έχουν περάσει.

Δεύτερον, ο Αλέξης Τσίπρας υποτίμησε τους αντιπάλους του και κυρίως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Tρίτον, ο πρωθυπουργός υπολόγισε λάθος το πολιτικό τίμημα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Tέταρτον, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τη στήριξη της μεσαίας τάξης. Πτυχιούχοι, μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες επωμίστηκαν τα βάρη της υψηλής φορολογίας, με την οποία επιτεύχθηκαν τα πλεονάσματα και χρηματοδοτήθηκαν οι προεκλογικές παροχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις