Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / 8χρονη Αλεξία: Βγήκε από την εντατική η μικρή που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

8χρονη Αλεξία: Βγήκε από την εντατική η μικρή που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα

8χρονη Αλεξία: Βγήκε από την εντατική, το μεσημέρι της Δευτέρας η 8χρονη Αλεξία, που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα, στην αυλή του σπιτιού της στη Θήβα το Πάσχα.

8χρονη Αλεξία: Εξιτήριο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έδωσαν οι γιατροί στη μικρή Αλεξία, έπειτα από 30 ημέρες νοσηλείας. Η 8χρονη, η οποία βρίσκεται στο νοσοκομείο, δίνοντας συνεχώς μεγάλες «μάχες», από την Κυριακή του Πάσχα όταν και τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στη Θήβα, νοσηλεύεται πλέον σε θάλαμο της Νευροχειρουργικής κλινικής.

Συγκρατημένοι εμφανίζονται οι γιατροί του Παίδων στις εκτιμήσεις τους για την πορεία της ασθενούς. Η αυτόνομη αναπνευστική της λειτουργία θεωρείται θετικό σημάδι, ωστόσο οι γιατροί τηρούν στάση αναμονής για το πρώτο 48ωρο εκτός ΜΕΘ της 8χρονης. Σε ό,τι αφορά τη νευρολογική εικόνα της Αλεξίας – που αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την πρόγνωση γενικότερα της υγείας της- αυτή χαρακτηρίζεται βαριά αλλά σταθερή.

Και εκτός ΜΕΘ δηλαδή η 8χρονη παρουσιάζει την «εικόνα βαρείας νευρολογικής συνδρομής» όπως αναφερόταν στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν πριν από δέκα ημέρες. Πηγές του νοσοκομείου υπογράμμισαν μιλώντας στο protothema.gr πως ο χρόνος θεραπείας του κοριτσιού εκτιμάται μακρύς και πώς η διαδρομή θα ξεκινήσει μετά τη σταθεροποίησή της εκτός ΜΕΘ επάνω στους άξονες που θα δώσουν οι νευροχειρουργοί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις