Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Τραυματίας στην Αλβανία ο δεύτερος εμπλεκόμενος, γνωστός ως “φτερωτός Μαραντόνα”
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Τραυματίας στην Αλβανία ο δεύτερος εμπλεκόμενος, γνωστός ως “φτερωτός Μαραντόνα”

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ο Αλεξάντερ Μάτα, τραυματίστηκε σε συμπλοκή με άλλη ομάδα στην Αλβανία και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της χώρας.

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Τον έψαχναν και στην Ελλάδα με το φόβο ότι θα διαπράξει ακόμη μία ένοπλη ληστεία είτε σε κοσμηματοπωλείο είτε σε τράπεζα, όπως συνήθιζε, αλλά πληροφορήθηκαν ότι έπεσε τραυματισμένος από σφαίρες στα χέρια της αλβανικής αστυνομίας και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο των Τιράνων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο λόγος για τον Αλβανό Αλεξάντερ Ένο Μάτα, τον 32χρονο δεύτερο ποινικό, που καταζητούνταν από την ΕΛ.ΑΣ με διεθνές ένταλμα για συνέργεια στη δολοφονία που συντάραξε τη χώρα, αυτή του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ενώ ο έτερος Αλβανός,  Ιμπραχίμ Μπραχιμάι συνελήφθη, τότε, στην Αχαΐα, λίγο πριν διαφύγει στη χώρα του, ο Μάτα, ο αποκαλούμενος και “φτερωτός Μαραντόνα” λόγω του ότι είχε ξεκινήσει σε νεαρή ηλικία καριέρα ποδοσφαιριστή (!), παρέμενε ασύλληπτος.

Και όχι μόνο αυτό. Μεταμφιεσμένος ή όχι, προχωρούσε σε ληστρικές επιδρομές με στόχους κοσμηματοπωλεία η τράπεζες στην Αττική και στη Μεσσηνία.

Άφηνε σημειώματα ή τα έλεγε προφορικά

Πίσω του άφηνε η σημειώματα, στα οποία αρνιόταν επίμονα ότι αυτός ήξερε καν ότι θα πυροβολούσαν τον άτυχο δικηγόρο, αλλά και τις προφορικές του διαβεβαιώσεις σε γυναίκα υπάλληλο τράπεζας ότι “άδικα τον κατηγορούσαν για τη δολοφονία δικηγόρου”.

Ποδοσφαιριστής της Δόξας Μεγαλόπολης

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αλβανικές αρχές ο Αλεξάντερ Μάτα, ποδοσφαιριστής με μεγάλο ταλέντο στη Δόξα Μεγαλόπολης, πριν από χρόνια, έπεσε βαριά τραυματισμένος σε ένοπλη συμπλοκή με άλλη ομάδα ποινικών στην Αλβανία, μετά από ενέδρα που είχαν στήσει οι τελευταίοι.

Σκοτώθηκε 22χρονος που ήταν μαζί του

Σ’ αυτή τη συμπλοκή έχασε τη ζωή του, ένας 22χρονος Αλβανός, που ήταν μαζί του.

Τον “είδαν” σε ληστεία κοσμηματοπωλείου

Τον περασμένο Φεβρουάριο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας “είδαν” τον καταζητούμενο, τότε, Μάτα, σε βίντεο κάμερας ασφαλείας κοσμηματοπωλείου στους Αμπελόκηπους, στο οποίο εισέβαλε να ληστέψει, μαζί με συνεργό του.

Ήταν μεταμφιεσμένος, αλλά η προσεκτική ανάλυση των εικόνων οδήγησε σ’ αυτό το συμπέρασμα.

Στο κοσμηματοπωλείο του Ζωγράφου

Λίγους μήνες πριν, Ιούνιο του 2018, με ομάδα ενόπλων λήστεψε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Ζωγράφου. Και εκεί συνέβη κάτι, που είχε γράψει η Alphafreepress, ότι δεν είχε προηγούμενο στα αστυνομικά χρονικά.

Άφησε… ανοιχτή επιστολή προς ΓΑΔΑ

Μετά τη ληστεία, άφησε σε κάποιο σημείο “ανοιχτή επιστολή” (!) με την οποία απευθυνόταν στην Αστυνομία και ισχυριζόταν ότι “είναι ληστής, αλλά όχι εκτελεστής” και ως εκ τούτου δεν είχε σχέση με τη δολοφονία του δικηγόρου. Υπέγραφε την επιστολή ως “φτερωτός Μαραντόνα”. Έκπληκτοι οι αστυνομικοί βρήκαν και  διάβασαν το σημείωμα, το οποίο ανέφερε: “Στην υπόθεση του κυρίου Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα”.

“Επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου”

“Επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου, αν σε περίπτωση γνώριζα πως θα γινόταν έτσι όπως έγινε, δεν το ήξερα… μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες αλλά δεν είμαι εκτελεστής, δεν παίρνω μέρος σε τέτοιου είδους πράγματα”.

Στην τράπεζα της Μεσσηνίας

Η επόμενη ληστεία που τον “είδαν” πάλι, ήταν σε τράπεζα στη Μεσσηνία. Όπως είπαν οι υπάλληλοι, είχε μπει κανονικά στην αρχή και άρχισε να διαπραγματεύεται δάνειο. Έφυγε για λίγο “να το σκεφθεί” και επέστρεψε με ένα σακίδιο, από το οποίο έβγαλε ένα μικρό πυροβόλο όπλο. Πλησίασε τον ταμία, πήρε 3.000 ευρώ που υπήρχαν στο γκισέ, και έφυγε από την πλαϊνή έξοδο κινδύνου της τράπεζας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις