Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μάθε πού ψηφίζεις 2019: Δες, μόνο με ένα γρήγορο κλικ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάθε πού ψηφίζεις 2019: Δες, μόνο με ένα γρήγορο κλικ

Μάθε πού ψηφίζεις 2019: Το ΥΠΕΣ καλεί τους πολίτες να χρησιμοποιούν πρώτα την εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» για τις εκλογές.

Μάθε πού ψηφίζεις 2019: Μια «ανάσα» απομένει πλέον για τις εκλογές της Κυριακής, 26ης Μαΐου, και οι μηχανισμοί του υπουργείου Εσωτερικών βρίσκονται ήδη σε πλήρη ετοιμότητα. Όσοι δεν γνωρίζουν σε ποια εκλογική περιφέρεια και κέντρο είναι καταχωρισμένοι μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις», που έχει θέσει σε λειτουργία το ΥΠΕΣ. Το «Μάθε που Ψηφίζεις» βρίσκεται σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Τα στοιχεία που ζητούνται είναι ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός (Ε.Ε.Α.), το ονοματεπώνυμο, τα ονόματα πατρός και μητρός και το έτος γέννησης. Όσοι δεν γνωρίζουν τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό μπορούν να συμπληρώνουν μόνο τα υπόλοιπα στοιχεία (το όνομα μητρός είναι προαιρετικό).  Ωστόσο υπάρχει και εναλλακτική για να μάθουν πού ψηφίζουν στις προσεχείς εκλογές.

Πρόκειται για το Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο απαντά στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00. Το ΥΠΕΣ καλεί τους πολίτες να χρησιμοποιούν πρώτα την εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» για τις εκλογές και να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο μόνο σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις