Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ρουβίκωνας – Βουλή: Κασιδιάρης και Παναγιώταρος βγάζουν selfie μπροστά στις μπογιές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρουβίκωνας – Βουλή: Κασιδιάρης και Παναγιώταρος βγάζουν selfie μπροστά στις μπογιές

Ρουβίκωνας – Βουλή: Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, θέλησαν έτσι να εκφράσουν την ικανοποίησή τους από την επίθεση των αντιεξουσιαστών.

Ρουβίκωνας – Βουλή: Λίγα λεπτά με την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή με καπνογόνα και μπογιές, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος βγήκαν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου και έβγαλαν selfie. Οι βουλευτές του αμφιλεγόμενου κόμματος, αγκαλιασμένοι αποτυπώνουν το γεγονός. «Αυτή είναι η Δημοκρατία σας», θα γράψουν στη λεζάντα.

Λίγο αργότερα, ο Ηλίας Παναγιώταρος ανέβασε στο Τwitter βίντεο από τη Βουλή με τις μπογιές και έκανε το σχόλιο «Κυνοβούλιο», με υ, από τη λέξη κύων (σκύλος), και όχι «Κοινοβούλιο».

Μία σύλληψη για την επίθεση

Από τα πιο παλιά και δραστήρια μέλη της αναρχικής ομάδας είναι ο 36χρονος Π.Ν. ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα του Ρουβίκωνα στο κτήριο της Βουλής. Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.. Τελευταία φορά που συνελήφθη το μέλος του Ρουβίκωνα και μάλιστα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, ήταν στις 11 Απριλίου, μετά την καταδρομική με φέιγ βολάν στο υπουργείο Εξωτερικών. Την ίδια ώρα, το βίντεο που ανήρτησαν τα ίδια τα άτομα του Ρουβίκωνα στο Διαδίκτυο είναι αποκαλυπτικό για τα όσα έγιναν και για το πώς τα κατάφεραν να χτυπήσουν το πιο καλά φυλασσόμενο κτήριο της Αθήνας και μάλιστα μέρα – μεσημέρι και με τους τουρίστες να παρακολουθούν με ανοιχτό το στόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη είναι όχι μόνο δυσαρεστημένη, αλλά σχεδόν οργισμένη με τα όσα έγιναν σήμερα στο κοινοβούλιο. Ζήτησε εξηγήσεις από τους αξιωματικούς, όπως και απαντήσεις για το πώς είναι δυνατόν να καταφέρνουν κάποιοι σε μια ταραχώδη έτσι και αλλιώς περίοδο να φτάνουν στο Κοινοβούλιο της χώρας. Μάλιστα, συνεργάτες της έλεγαν ότι όχι μόνο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, αλλά σκέφτεται και πολύ σοβαρά ποια θα πρέπει να είναι η αντίδρασή της στο κομμάτι της αναζήτησης ευθυνών και επιβολής ποινών.

Πάντως ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε αμέσως τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης και ανέθεσε την ΕΔΕ σε αντιστράτηγο.

Τα ερωτήματα για τα επιχειρησιακά λάθη παραμένουν πολλά. Και ενώ η φρουρά της Βουλής είχε διαπιστώσει την επικινδυνότητα της κατάστασης και είχε ζητήσει τη λήψη μέτρων, παρ’ όλα αυτά στα σκαλοπάτια, στις δυο ανηφόρες από Όθωνος και από Γεωργίου, δεν υπήρχε ικανή δύναμη, με αποτέλεσμα οι “Ρουβίκωνες” να κάνουν σχεδόν παρέλαση. Όταν η φρουρά της Βουλής άρχισε να τρέχει πίσω από τα άτομα που είχαν πετάξει τις μπογιές, ήταν ήδη αργά.

Επίσης παραμένει άγνωστο ποιος υψηλόβαθμος αξιωματικός ήταν στο κέντρο επιχειρήσεων και είχε το γενικό συντονισμό την ώρα της επίθεσης και όλη την ευθύνη να συντονίσει όλες τις δυνάμεις που ήταν γύρω από τη Βουλή.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής σήμερα, λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος δεν βρισκόταν στη ΓΑΔΑ, ενώ είχαν αναλάβει τη διαχείριση των περιστατικών όλης της ημέρας οι βοηθοί και οι αναπληρωτές του.  Τέλος, η εντολή που δόθηκε από το αρχηγείο είναι η έρευνα να γίνει σύντομα και να έχει σαφές αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις