Euroleague: Εφές – ΤΣΣΚΑ 83-91, πρωταθλητές Ευρώπης οι Ρώσοι (vids)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Euroleague: Εφές – ΤΣΣΚΑ 83-91, πρωταθλητές Ευρώπης οι Ρώσοι (vids)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Euroleague: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη είναι η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Euroleague.

20.05.2019 | 07:42

Euroleague: Μετά από έναν τελικό γεμάτο συναισθήματα και πάθος, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε της Εφές Αναντολού με 91-83 κι επέστρεψε στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ ύστερα από τρία χρόνια, κατακτώντας την Euroleague. Αυτή ήταν η όγδοη φορά που οι Ρώσοι αναδεικνύονται πρωταθλητές Ευρώπης, με τη Ρεάλ Μαδρίτης (10) να είναι η μόνη που έχει περισσότερα. Η αντίσταση της Αναντολού Εφές δεν απέτρεψε το δεύτερο τρόπαιο Euroleague στην καριέρα του Δημήτρη Ιτούδη ως πρώτος προπονητής (μετρά και 5 με τον Παναθηναϊκό ως συνεργάτης του Ομπράντοβιτς) που το βράδυ της 19ης Μαΐου 2019 έγινε και ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που το πετυχαίνει.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι Κλάιμπερν και Χίγκινς που πέτυχαν από 20 πόντους έκαστος, ενώ από πλευράς ηττημένων, πάλεψε μόνος του ο συγκινητικό Λάρκιν, ο οποίος σταμάτησε στους 29 πόντους. Μετά το φινάλε του τελικού, ο Έλληνας τεχνικός και οι παίκτες του ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, με τον Κάιλ Χάινς να υψώνει στον ουρανό το βαρύτιμο τρόπαιο

Euroleague: Τα δάκρυα του Ιτούδη

Ο Δημήτρης Ιτούδης έγραψε ιστορία, καθώς κατέκτησε την Euroleague για δεύτερη φορά ως πρώτος προπονητής και για έβδομη συνολικά. Ο πολύπειρος τεχνικός είναι με διαφορά ο πιο επιτυχημένος Έλληνας προπονητής στην Ευρώπη, με τον «αρχιτέκτονα» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να «λυγίζει» μετά το φινάλε του αγώνα με την Εφές. Ο Ιτούδης ξέσπασε στο τέλος, δάκρυσε και αγκάλιασε τον ισχυρό άνδρας της ομάδας, Αντρέι Βατούτιν και στη συνέχεια αποθέωσε τον Κάιλ Χάινς που ήταν στο πλευρό του.

«Ο λόγος που πήραμε το τρόπαιο είναι αυτός ο τύπος αριστερά μου. Είναι θρύλος. Ο τρόπος που συμπεριφέρεται στα αποδυτήρια, αντιπροσωπεύει ότι εκπροσωπεί αυτή η ομάδα» είπε ο Έλληνας coach. «Είναι το αριστερό το δεξί μου χέρι το στομάχι και η καρδιά μου. Έχω πολλά να πω, αλλά ας εστιάσουμε σε αυτόν. Είναι έτοιμος να γίνει προπονητής. Μετά τη νίκη επί της Μπασκόνια είπε ότι θα επιστρέψουμε και θα τα κερδίσουμε όλα», τόνισε ο Έλληνας τεχνικός.

Το βίντεο από τις δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη για τον Κάιλ Χάινς

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 42-44, 62-68, 83-91

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 29 (4), Μπουμπουά 3 (1), Μπαλμπάι, Μότουμ 4, Σανλί, Μοερμάν 2, Πλάις, Μίσιτς 10 (2), άντερσον 7 (1), Ντάνστον 13 (10 ριμπάουντ), Σιμόν 15 (3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ)

ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ντε Κολό 15 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μπολόμποϊ, Πίτερς, Ούκχοβ, Ροντρίγκεθ 6 (2), Κλάιμπερν 20 (4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Χίγκινς 20 (4), Χάκετ 7 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Κουρμπάνοφ 7 (5 ριμπάουντ), Χάινς 9 (5 ριμπάουντ), Χάντερ 7

Τα highlights του αγώνα

Exit mobile version