Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Κρήτη: Η επική ατάκα σε κομμωτήριο και η ευχή τουρίστα (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Κρήτη: Η επική ατάκα σε κομμωτήριο και η ευχή τουρίστα (vid)

Μητσοτάκης Κρήτη: O κ. Μητσοτάκης κοντοστάθηκε στην είσοδο κομμωτηρίου κι έκανες τους πάντες να γελάσουν.

Μητσοτάκης Κρήτη: Μία φοβερή ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ περπατούσε στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, προκάλεσε γέλια σε όσους βρίσκονταν σε κομμωτήριο. Ο κ. Μητσοτάκης κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της βόλτας του στα σοκάκια κοντοστάθηκε στην είσοδο κομμωτηρίου, όπου αρκετοί κουρεύονταν εκείνη την ώρα. «Δεν πιστεύω να τα παίρνετε… ΣΥΡΙΖΑ», τους είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε και χαμογελούσε στους αμέτρητους τουρίστες που έχουν ήδη σπεύσει στην πανέμορφη Κρήτη. Στην πλατεία του Ρεθύμνου, σε ένα μεγάλο τραπέζι, μια παρέα Άγγλων γιόρταζαν το γάμο δύο φίλων τους που αποφάσισαν να παντρευτούν στην Κρήτη. Μόλις τον είδαν τον φώναξαν στην παρέα τους, εκείνος τους πλησίασε, τους ευχήθηκε κάθε καλό, και οι Άγγλοι όχι μόνο τον κέρασαν τσικουδιά, αλλά του έδειξαν και τις γνώσεις τους στα ελληνικά. “Stin igia sou, and we wish you become prime minister” του είπε o κουμπάρος του γαμπρού.

Το κρητικό γεύμα και το κύπελλο για τις εκλογές

Το βράδυ η περιοδεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε με ένα κρητικό γεύμα στο χωριό Ασή Γωνιά που ζει από την ορεινή κτηνοτροφία και ήταν ένα από αγαπημένα και του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Όλοι οι κάτοικοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή με μαντινάδες και δώρα. Μάλιστα ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού, του έδωσε μία φανέλα με το Νο 10 και ένα κύπελλο για να το σηκώσει, όπως του είπε, το βράδυ των εκλογών.

«Έχω περπατήσει τα βουνά σας από μικρός» τους είπε εκείνος. «Έχω ζήσει μαζί με τους όμορφους κατοίκους των βουνών της Κρήτης. Ξέρω τις δυσκολίες που περνάτε, ξέρω πόσο τα νέα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά που αγαπούν. Θα στηρίξουμε την ορεινή κτηνοτροφία και αυτό δεν είναι ένα σχήμα λόγου το οποίο λένε οι πολιτικοί μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Το λέω γιατί το πιστεύω. Το λέω διότι αυτή η δραστηριότητα είναι ταυτισμένη με ιστορία αιώνων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε, συγκεκριμένα, για άμεσα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας, τονίζοντας ότι την εξισωτική αποζημίωση θα πρέπει να τη λαμβάνουν όλοι όσοι τη δικαιούνται, ενώ για τις παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος και τυριού, κατέστησε σαφές ότι η επόμενη κυβέρνηση θα τις αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα.

Ανάλογη υποδοχή του είχαν επιφυλάξει νωρίτερα και οι κάτοικοι στην Αγία Γαλήνη. Για να τον καλοδεχθούν μάλιστα οι κάτοικοι, είχαν στρώσει τα τραπέζια των μαγαζιών τους με τσικουδιές, ντολμαδάκια, τυρί, και τα παραδοσιακά κρητικά πιταράκια. «Το βράδυ της άλλης Κυριακής δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν Έλληνα ότι το πρώτο βήμα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έχει γίνει. Και γι αυτό ζητώ τη στήριξη όλων σας” τους είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις